15/12 Επιμορφωτική συνάντηση – Παρουσίαση του εκπαιδευτικού υλικού «Backpackid»

αρχείο λήψης (1)

Αγαπητές , αγαπητοί συνάδελφοι

Σας προσκαλούμε στη διαδικτυακή επιμορφωτική συνάντηση που συνδιοργανώνουν το 1ο και 4ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου, ώρα 5:15΄- 7:15΄ μ.μ. με θέμα την παρουσίαση του εκπαιδευτικού υλικού «Backpackid» («ποτέ δεν ξεχνάω το σακίδιό μου»).

Πρόκειται για διαδικτυακό εκπαιδευτικό υλικό με στόχο την κοινωνική συμπερίληψη των παιδιών από διαφορετικούς ορίζοντες, το οποίο προέκυψε από τη συνεργασία σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και πανεπιστημίων από τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες (Ελλάδα, Ιταλία, Γερμανία, Σουηδία) στο πλαίσιο προγράμματος Εrasmus +. Το υλικό, έχοντας ως βάση την ανάδειξη των φωνών των μαθητών και μαθητριών και την διαπολιτισμική εκπαίδευση, είναι εξαιρετικά χρήσιμο και εύκολα αξιοποιήσιμο από τις/τους εκπαιδευτικούς και βρίσκεται διαθέσιμο στον σύνδεσμο   https://backpackid.eu/el

Στην επιμορφωτική συνάντηση θα συμμετέχουν ως εισηγητές/ εισηγήτριες οι:

Αλεξάνδρα Ανδρούσου, αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Ε.Κ.Π.Α.

Βασίλης Τσάφος, αναπληρωτής καθηγητής στο Ε.Κ.Π.Α.

Νάντια Τσενέ, Διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου Αυλώνα

Ματούλα Παπαδημητρίου, απόφοιτη του μεταπτυχιακού προγράμματος «Εκπαίδευση και ανθρώπινα δικαιώματα» του Τ.Ε.Α.Π.Η. – Ε.Κ.Π.Α.

Θα ακολουθήσει συζήτηση για την καλύτερη αξιοποίηση του υλικού στα σχολεία μας.

Για τη συμμετοχή σας στη συνάντηση ενεργοποιείτε τον σύνδεσμο:

https://minedu-primary.webex.com/meet/xpapado

Κατηγορίες: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, Δασκάλων, Δευτεροβάθμια, ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, Επιμορφωτικές δράσεις. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.