ΘΕΜΑ: Μαθήματα του Τομέα Μηχανολογίας και των ειδικοτήτων του με χρήση τηλεκπαίδευσης. Ζητήματα που πιθανόν προκύπτουν και προτάσεις βελτίωσης.

Αγαπητές, Αγαπητοί συνάδελφοι,

στο πλαίσιο της μεταξύ μας ευρύτερης αμφίδρομης επικοινωνίας, συνεργασίας και αλληλοτροφοδότησης, θεωρώ πως σκόπιμο και χρήσιμο είναι να αποτυπωθεί και να εκτιμηθεί η υφιστάμενη κατάσταση της χρήσης τηλεκπαίδευσης στις εκπαιδευτικές διεργασίες των μηχανολογικών μαθημάτων.

Για τον σκοπό αυτόν, όποιος συνάδελφος επιθυμεί, ας καταγράψει πιθανά ζητήματα που προκύπτουν κατά τη χρήση της τηλεκπαίδευσης (τεχνικά, παιδαγωγικά, γνωστικά, κ.ά.), προβληματικές, εμπόδια, μεταβολές, δυνατά και αδύναμα σημεία, καλές πρακτικές που μπορούν να εφαρμοστούν καθώς και προτάσεις βελτίωσης.

Απώτερος στόχος είναι η μεταξύ μας αλληλεπίδραση και ανατροφοδότηση, η δημιουργία κοινότητας μάθησης, η ανταλλαγή καλών πρακτικών καθώς και η κατάθεση προτάσεων βελτίωσης των εκπαιδευτικών διεργασιών (εκπαιδευτικού σχεδιασμού, κ.ά.) για τα μαθήματα του Τομέας μας και των ειδικοτήτων του που υλοποιούνται με  χρήση τηλεκπαίδευσης στο ΙΕΠ και στο ΥΠΑΙΘ.

Όποιος συνάδελφος επιθυμεί, μπορεί να μου αποστείλει τις ανωτέρω επισημάνσεις στο email: ezogo67@gmail.com έως τις 23/12/2020.

Σας ευχαριστώ θερμά για την άριστη συνεργασία που τόσα χρόνια έχουμε.

Για οτιδήποτε εκτιμάτε ότι είμαι σε θέση να συνεισφέρω στο παιδαγωγικό και διδακτικό σας έργο, καθώς και σε οποιασδήποτε μορφής παιδαγωγική και επιστημονική συνεργασία, μπορείτε να επικοινωνείτε άμεσα μαζί μου.

Εύχομαι σε όλους σας υγεία, γαλήνη, δημιουργικότητα, καλή δύναμη και Καλές Γιορτές.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Ευστάθιος Αθ. Ζωγόπουλος

Δρ. Μηχανικός ΕΜΠ

Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου

ΠΕ82 – Μηχανολόγων

 

 

 

 

 

 

Δημοσιεύθηκε στην ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, Δευτεροβάθμια, Μηχανολόγων. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.