Διεξαγωγή 2ου Μαθητικού Διαγωνισμού Αφίσας «Προβάλλοντας έναν τουριστικό προορισμό της χώρας μας»

Στο πλαίσιο των δράσεων του 4ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής για τον Τομέα της Οικονομίας η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ80 Μακρή Δήμητρα, σε συνεργασία με τη Συντονίστρια κλάδου ΠΕ08-Εικαστικών Βασιλική Σοφρά και τον Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ 89 Εφαρμοσμένων Τεχνών Παναγιώτη Φατσέα, διοργανώνουν μαθητικό διαγωνισμό σχεδιασμού διαφήμισης – δημιουργίας εμπορικής αφίσας, στις σχολικές μονάδες επιστημονικής τους ευθύνης Γυμνασίων, ΓΕΛ, ΕΠΑ.Λ. και Ε.Κ. της Διεύθυνσης Β/θμιας Εκπαίδευσης Δ΄ Αθήνας, με θέμα:

 «Προβάλλοντας έναν τουριστικό προορισμό της χώρας μας»

Στο διαγωνισμό συμμετέχουν οι Εκπαιδευτικοί ΠΕ80, ΠΕ08 και ΠΕ89 με τους/τις μαθητές/τριες τους.

(Επισυνάπτεται αριθμ. πρωτ.  Φ15/ 141755/Δ2/16.10.2020 έγκριση διεξαγωγής του Υ.ΠΑΙ.Θ.),

Καλούμε τους/τις μαθητές/τριες των Γυμνασίων, ΓΕΛ ΕΠΑ.Λ. και Ε.Κ.  με τους εκπαιδευτικούς τους να συμμετάσχουν στον 2ο Διαγωνισμό Διαφήμισης και να δημιουργήσουν μία έντυπη ή ψηφιακή διαφήμιση-αφίσα για την προβολή ενός τουριστικού προορισμού της χώρας μας, λαμβάνοντας υπόψη τις τεχνικές προδιαγραφές που θα αναδεικνύουν τη διαφήμιση  σε ένα καλλιτεχνικό προϊόν.

Ο διαγωνισμός θα υλοποιηθεί, είτε εντός του ωρολογίου προγράμματος, στο πλαίσιο μαθήματος/μαθημάτων του Προγράμματος Σπουδών ή και εκτός ωρολογίου προγράμματος, σε αγαστή συνεργασία μεταξύ των ειδικοτήτων και με τη σχολική μονάδα.

Αρχικά καλούνται οι σχολικές μονάδες και οι εκπαιδευτικοί ΠΕ80, ΠΕ08 και ΠΕ89 να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για τη συμμετοχή τους στον Διαγωνισμό με τους/τις μαθητές/τριές τους στην παρακάτω ηλεκτρονική φόρμα μέχρι την Τρίτη 15/12/2020.

https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=u912lJwl9EmKb0XwqY7GhNvReBXIEIVLnQCH3IxIkaVUOExMNkY0V1JFTjZUSUFFTEg5RjJOUERHUi4u 

Με τους/τις ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς θα πραγματοποιηθεί συνεργασία (Επιμόρφωση σε θέματα Οικονομίας, Μάρκετινγκ – Διαφήμιση, σχεδιασμού αφίσας έντυπης και ηλεκτρονικής,  κτλ).

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής μετά  την ολοκλήρωση των έργων, ορίζεται η Παρασκευή 30 Απριλίου 2021.

Τα πρωτότυπα έργα των μαθητών /τριών θα υποβληθούν σε ηλεκτρονική μορφή άμεσα στο email: makridemetra@gmail.com και σε έντυπη μορφή στο 4ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής, μετά τη λήξη των μέτρων για την πανδημία, υπόψη κ. Σοφρά, συνοδευόμενα με το Έντυπο Τελικής Υποβολής Έργων, συμπληρωμένο με τα στοιχεία σας,.

Ακολουθούν:

(1)_Συνοπτικές πληροφορίες για τον 2ο Μαθητικό Διαγωνισμό Αφίσας 2020-2021 (σελ. 3)

(2)_ Χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του 2ο Μαθητικού Διαγωνισμού Αφίσας 2020-2021 (σελ. 1)

 

Επισυνάπτονται

(1)_ Έντυπο Τελικής Υποβολής Έργων ( σελ. 1)

(2)_ Έγκριση του Υ.ΠΑΙ.Θ. (αριθμ. πρωτ. Φ15/ 141755/Δ2/16.10.2020 έγγραφο του Υ.ΠΑΙ.Θ.)

                                                                                        Οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου

                                                             Δήμητρα Μακρή ΠΕ80-Οικονομίας

                                                             Βασιλική Σοφρά ΠΕ08 – Εικαστικών

                                                       Παναγιώτης Φατσέας ΠΕ89 – Εφαρμοσμένων                                                                                                                                            Τεχνών

 

 

 Συνοπτικές  πληροφορίες

2ος ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΦΙΣΑΣ

ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ/-ΤΡΙΕΣ των ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ, ΓΕΛ, ΕΠΑ.Λ. και  Ε.Κ.

ΣΧΟΛ. ΈΤΟΣ 2020-2021

 «Προβάλλοντας έναν τουριστικό προορισμό της χώρας μας»

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΦΙΣΑΣ

Το  4ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής στο πλαίσιο των δράσεων του για τον Τομέα της Οικονομίας με την  Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ80 σε συνεργασία με τη Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ08 – Εικαστικών και τον Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ 89 – Εφαρμοσμένων Τεχνών, διοργανώνει τον 2ο Μαθητικό Διαγωνισμό Αφίσας στον οποίο συμμετέχουν οι Εκπαιδευτικοί ΠΕ 80, ΠΕ08 και ΠΕ89 με τους/τις μαθητές/τριες τους των Γυμνασίων, ΓΕΛ, ΕΠΑ.Λ. και Ε.Κ. επιστημονικής της ευθύνης.

 

Σκοποί του 2ου Μαθητικού Διαγωνισμού είναι:

(1) η ανάδειξη της σημαντικότητας των μαθημάτων του κλάδου της Οικονομίας και του Τομέα Διοίκησης και Οικονομίας στα ΕΠΑ.Λ. και ΕΚ.

(2) η συμβολή του κλάδου στην ενίσχυση του τουρισμού στη χώρα μας μέσω της δημιουργίας διαφημίσεων προβολής τουριστικών προορισμών.

(3) η δημιουργία εμπορικής διαφήμισης με καλλιτεχνικό και άρτια αισθητικό τρόπο.

(4) η ανάδειξη των συνεργασιών μεταξύ των γνωστικών αντικειμένων με κοινό σκοπό.

 

Στόχοι του διαγωνισμού είναι να κατανοήσουν οι μαθητές/τριες  :

  1. ότι ένα σημαντικό εργαλείο του μείγματος μάρκετινγκ είναι η διαφήμιση,
  2. ότι τα μέσα τα οποία προβάλλουν τις διαφημίσεις, λόγω της φύσης τους ως «μέσων μαζικής ενημέρωσης», θα προβάλλουν τη διαφήμιση και το μήνυμά της σε ανθρώπους, οι οποίοι δεν ανήκουν απαραίτητα στην αγορά-στόχο.
  3. ένας προσεκτικός σχεδιασμός μιας διαφημιστικής εκστρατείας απαιτεί την ικανότητα επιλογής των μέσων, ώστε να προσεγγιστεί το μεγαλύτερο ποσοστό της αγοράς-στόχου, από όσο το δυνατόν περισσότερες πλευρές.
  4. Να μπορέσουν να προβάλλουν έναν εμπορικό στόχο μέσα από την καλλιτεχνική προβολή του θέματος, με τις αρχές και τις αξίες της αισθητικής.
  5. Να μπορέσουν να μετατρέψουν το έργο τους σε ηλεκτρονική μορφή.

 

Ο διαγωνισμός θα υλοποιηθεί εντός του ωρολογίου προγράμματος, στο πλαίσιο μαθήματος/ μαθημάτων του Αναλυτικού Προγράμματος ή και εκτός ωρολογίου προγράμματος, σε αγαστή συνεργασία μεταξύ των τριών κλάδων και με την σχολική μονάδα.

Τα εικαστικά μέσα που θα χρησιμοποιήσουν οι μαθητές μπορεί να είναι οτιδήποτε: ζωγραφική, γλυπτική, σχέδιο, κολλάζ, ψηφιακή εικόνα (πρωτότυπη), φωτογραφία (πρωτότυπη), κλπ.

Η συμμετοχή των μαθητών και των μαθητριών, των εκπαιδευτικών και των σχολικών μονάδων στον διαγωνισμό θα είναι προαιρετική, χωρίς την ύπαρξη χορηγών και διαφημιστικού ή προωθητικού υλικού που εξυπηρετεί εμπορικούς σκοπούς σε οποιαδήποτε φάση του διαγωνισμού».

ΦΑΣΕΙΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ του 2ΟΥ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Α. ΦΑΣΗ: Εκδήλωση Ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο Διαγωνισμό (μέχρι την Τρίτη   15/12/2020).

Οι σχολικές μονάδες και οι εκπαιδευτικοί  δηλώνουν την επιθυμία συμμετοχής τους στο Διαγωνισμό με τους/τις μαθητές/τριές τους στην παρακάτω ηλεκτρονική φόρμα μέχρι την Τρίτη 15/12/2020).

https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=u912lJwl9EmKb0XwqY7GhNvReBXIEIVLnQCH3IxIkaVUOExMNkY0V1JFTjZUSUFFTEg5RjJOUERHUi4u

Β. ΦΑΣΗ:  Υλοποίηση των έργων από τους συμμετέχοντες 

Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές/τριες ακολούθως λαμβάνουν υπόψη τις παρακάτω προδιαγραφές /προϋποθέσεις και υλοποιούν τη δράση:

ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ
Ηλεκτρονική αφίσα:

Μορφή : JPEG ή PDF

Μέγεθος: 50 Χ 70 εκ.

Ανάλυση : 150dpi τετραχρωμία (CMYK)

Έντυπη αφίσα:

Διάσταση: Α3

 

Όταν λήξουν τα μέτρα για την πανδημία

§     Στον διαγωνισμό  γίνονται  δεκτές ατομικές ή/και ομαδικές συμμετοχές.

§     Ως έργο (αφίσα) νοείται κάθε πρωτότυπο πνευματικό δημιούργημα.

§     Σε περίπτωση που χρησιμοποιηθούν φωτογραφίες, απαιτείται να είναι ελεύθερες από πνευματικά δικαιώματα.

§     Σε περίπτωση που εμφανίζονται μαθητές/τριες, απαιτείται η τήρηση των  κανόνων περί προστασίας προσωπικών δεδομένων, η σχετική δήλωση /άδεια  του γονέα, καθώς και οι κανόνες περί προστασίας του προσώπου.

§     Το έργο (αφίσα) δεν πρέπει να έχει δημοσιευθεί ή συμμετάσχει σε άλλο διαγωνισμό κατά το παρελθόν.

§     Το έργο (αφίσα) πρέπει να είναι αποτέλεσμα της δημιουργικότητας των  μαθητών/τριών .

 

Γ. ΦΑΣΗ : Υποβολή τελικών έργων

 

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των Έργων:  Παρασκευή 30 Απριλίου 2021.

Ι. Σε ηλεκτρονική μορφή

Σε ηλεκτρονική μορφή τα έργα θα αποσταλούν στο email :  makridemetra@gmail.com

Υποσημείωση

  1. Στην μπροστινή όψη δεν αναγράφονται τα ονόματα των δημιουργών και η επωνυμία της σχολικής μονάδας, ούτε θα υπάρχει κάποιο άλλο διακριτικό.
  2. Ονοματολογία αρχείων (ηλεκτρονική κατάθεση). Κατά την ηλεκτρονική κατάθεση οι μαθητές/τριες ή η ομάδα θα πρέπει να υποβάλλουν κάθε έργο τους σε αρχείο JPEG ή PDF.

Τα ονόματα των αρχείων JPEG ή PDF των εργασιών θα πρέπει να είναι σε λατινικούς χαρακτήρες και να ακολουθούν το εξής πρότυπο:

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΜΑΘΗΤΗ_ΣΧΟΛΕΙΟ_AFISSA2020.jpeg/pdf

(για ατομική συμμετοχή)

ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΟΜΑΔΑΣ/ΤΜΗΜΑΤΟΣ/ΤΑΞΗΣ_ΣΧΟΛΕΙΟ_AFISSA2020.jpeg/pdf (για ομαδική  συμμετοχή)

Ο συγκεκριμένος τρόπος ονοματολογίας των αρχείων των έργων θα πρέπει να ακολουθείται από όλους τους μαθητές/τριες για την υποβολή των έργων τους.

  1. Συνοδευτικά (ηλεκτρονικά) συμπληρωμένο αποστέλλεται και το επισυναπτόμενο σε μορφή word στο έγγραφο: Α. Έντυπο Τελικής Υποβολής Έργων

 

 

ΙΙ. Σε έντυπη μορφή.

Τα πρωτότυπα έργα των μαθητών /τριών θα υποβληθούν σε έντυπη μορφή στο 4ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής, Υπόψη κας Σοφρά (μετά τη λήξη των μέτρων της πανδημίας).

Υποσημείωση :

  1. Στην μπροστινή όψη δεν αναγράφονται τα ονόματα των δημιουργών και η επωνυμία της σχολικής μονάδας, ούτε θα υπάρχει κάποιο άλλο διακριτικό.
  2. Την αφίσα κατά την τελική υποβολή σε έντυπη μορφή θα συνοδεύει το επισυναπτόμενο  σε μορφή word στο έγγραφο έντυπο  ( Έντυπο Τελικής Υποβολή Έργων)

 

Το 4ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής αναλαμβάνει όλη τη διαδικασία υλοποίησης. Η αξιολόγηση των έργων θα γίνει με διαδικασία ανώνυμης κρίσης από την Οργανωτική Επιτροπή και για τη διασφάλισή της δεν επιτρέπεται η κοινοποίηση των υποβληθέντων κειμένων, μέχρι την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ 4ου ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΑΦΙΣΑΣ  2ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής

Μακρή Δήμητρα, ΣΕΕ ΠΕ80 – Οικονομίας, 2ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής

Σοφρά Βασιλική, ΣΕΕ ΠΕ08 – Εικαστικών, 4ο ΠΕΚΕΣ, 6ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής, 1ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Β. Αιγαίου και 2ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Β. Αιγαίου

Φατσέας Παναγιώτης, ΣΕΕ ΠΕ 89- Εφαρμοσμένων Τεχνών, 6ο  ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής (με επιστημονική ανάθεση στο 2ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής)

Εκπαιδευτικοί συμμετεχόντων σχολικών μονάδων

 

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ 2ου ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΑΦΙΣΑΣ

 

Καμήλος Νικόλαος, Οργανωτικός Συντονιστής, 4ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής

Μακρή Δήμητρα, ΣΕΕ ΠΕ80 – Οικονομίας

Σοφρά Βασιλική, ΣΕΕ ΠΕ08 – Εικαστικών

Φατσέας Παναγιώτης, ΣΕΕ ΠΕ89 – Εφαρμοσμένων Τεχνών

 

 

Α. ΕΝΤΥΠΟ ΤΕΛΙΚΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ  ΕΡΓΩΝ/ Γ΄ΦΑΣΗ – ΤΕΛΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ

2ος ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΦΙΣΑΣ

ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ ΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ, ΓΕΛ, ΕΠΑ.Λ. ΚΑΙ Ε.Κ. ΣΧΟΛ. ΈΤΟΣ 2020-2021

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΦΙΣΑΣ

 «ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΣ ΕΝΑΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ»

 

Αριθμ. Πρωτ.

Ημερομηνία :

  1. Συνολικός Αριθμός Έργων:
  2. Τίτλος/τίτλοι έργου/έργων:
  3. Δημιουργός/οί έργων (ονοματεπώνυμα μαθητών /τριών ανά έργο υποβολής):
  4. Σχολική Μονάδα:
  5. Η σχολική μου μονάδα θα συμμετέχει στη δημιουργία αφίσας κατά/με :

ΤΑΞΗ

ΤΜΗΜΑ

ΟΜΑΔΑ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ

ΑΤΟΜΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

ΑΛΛΟ

 

  1. Η Σχολική μου Μονάδα ανήκει στο:

1ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. ΑΤΤΙΚΗΣ – Δ.Δ.Ε. Α΄ ΑΘΗΝΑΣ

2ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. ΑΤΤΙΚΗΣ – Δ.Δ.Ε. Β΄ ΑΘΗΝΑΣ

3ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. ΑΤΤΙΚΗΣ – Δ.Δ.Ε. Γ΄ ΑΘΗΝΑΣ

3ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. ΑΤΤΙΚΗΣ – Δ.Δ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

4ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. ΑΤΤΙΚΗΣ – Δ.Δ.Ε. Δ΄ ΑΘΗΝΑΣ

  1. Ονοματεπώνυμο/α Εκπαιδευτικού/κών που συμμετέχει/ουν στην δράση:
  2. Τηλέφωνο & Email Επικοινωνίας :
  3. Συνολικός Αριθμός μαθητών/τριών της σχολικής σας μονάδας που συμμετέχουν

         (αριθμητικά):

  1. Συμπληρωματικές πληροφορίες για το έργο (αν έχετε) :  
Κατηγορίες: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, Δευτεροβάθμια, Εικαστικά, ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, Επιμορφωτικές δράσεις, Εφαρμοσμένες Τέχνες, Οικονομία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.