Eπιμορφωτικές δράσεις Δεκεμβρίου

Αγαπητές/ οί μου συνάδελφοι/ ισσες,

Για την επόμενη εβδομάδα έχουν προγραμματιστεί οι κάτωθι προαιρετικές διαδικτυακές απογευματινές συναντήσεις:

Α. Την Τρίτη, 1/12/2020 και ώρα 6.00 μ.μ.- 7.30μ.μ. θα πραγματοποιηθεί συνάντηση/ επιμόρφωση με θέμα:

Αξιοποίηση video στο μάθημα της Φυσικής στη σύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία (ΣΤ΄ τάξη)

Η συνάδελφος Φρόσω Παπαδοπούλου (3ο ΔΣ Ελληνικού) αξιοποιώντας (στην περσινή καραντίνα) την τεχνική του video για τη δημιουργία εξ αποστάσεως μαθημάτων Φυσικής δημιούργησε μια σειρά προτάσεων σύμφωνα με την ύλη της Στ τάξης του Δημοτικού (β΄ εξάμηνο).  Τα video αξιοποιούν τις προγενέστερες γνώσεις των μαθητών/ τριων, επεξεργάζονται το θέμα της ημέρας και κλείνουν με μία συνόψιση. Ηχητικά υποστηρίζονται από την οικεία στα παιδιά φωνή του/της εκπαιδευτικού. Επιλέγοντας το «αγαπημένο» της video θα μας παρουσιάσει τον τρόπο που το δούλεψε με τα παιδιά της. Τα video τα έχει μοιραστεί μαζί μας, θα σταλούν στα σχολεία και την ευχαριστούμε θερμά γι αυτό!

Θεωρώντας ότι η συνάντηση θα έχει ενδιαφέρον και για τις/ τους συναδέλφισσες/ ους της Ε΄ τάξης (ενδεχομένως και για κάποιον/ αν άλλον/ ην συνάδελφο/ισσα) είναι ανοιχτή σε όποιον/ αν ενδιαφέρεται να την παρακολουθήσει.

Β. Την Πέμπτη, 3/12/2020 και ώρα 6.00 μ.μ. – 7.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί συνάντηση/ γνωριμία με  τους/ τις συναδέλφους/ ισσες αναπληρωτές/ τριες που εργάζονται στα σχολεία παιδαγωγικής μου ευθύνης. Οι συνθήκες της πανδημίας δεν έχουν επιτρέψει μέχρι τώρα μια πιο προσωπική επαφή, την οποία και θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε έστω και διαδικτυακά.

Για κάθε συνάντηση παρακαλείσθε– αν ενδιαφέρεστε- να στείλετε αίτημα ενδιαφέροντος στο echristop64@gmail.com, ον/μο, σχολείο που υπηρετείτε, μέιλ, ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΠΟΙΑ/ΕΣ συναντήσεις πρόκειται.

Καταληκτικές ημερομηνίες, έως τις 12.00 μ.μ. της μέρας πραγματοποίησης της επιμόρφωσης, αν σταλεί κάποια αίτηση μετά την προθεσμία απλά υπάρχει ο «κίνδυνος» να μη γίνει άμεσα αντιληπτή.

Οι σύνδεσμοι των διαδικτυακών συναντήσεων θα κοινοποιούνται κάθε φορά στους/ στις ενδιαφερόμενους/ ες στις 13.00 μ.μ. της μέρας του κάθε σεμιναρίου.

Επίσης η πρόσκληση να μοιραστεί, όποιος/ α συνάδελφος/ ισσα επιθυμεί, την πρακτική του/της με τους/ τις υπόλοιπους/ ες παραμένει ανοιχτή.

 

Η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου, κλ. ΠΕ70

4ο ΠΕΚΕΣ Αττικής

Ευσταθία Χριστοπούλου

Κατηγορίες: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, Δασκάλων, ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, Επιμορφωτικές δράσεις, Φυσικές Επιστήμες. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.