Πρόσκληση συμμετοχής εκπαιδευτικών Γαλλικής (κλ. ΠΕ 05) σε επιμορφωτική δράση με τίτλο «Διαπολιτισμικές προσεγγίσεις στη διδασκαλία της γαλλικής γλώσσας»

Το 4ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής, στο πλαίσιο της υποστήριξης της επαγγελματικής ανάπτυξης των εκπαιδευτικών καθώς και της πολυγλωσσίας και του πολυπολιτισμού, διοργανώνει δια του Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου Γαλλικής κ. Στέλιου Μαρκαντωνάκη και σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, εξ αποστάσεως επιμορφωτική δράση συνολικής διάρκειας 14 ωρών με τίτλο «Διαπολιτισμικές προσεγγίσεις στη διδασκαλία της γαλλικής γλώσσας» (αρ. πράξης ολομέλειας 19/ 5-11-2020). Η επιμορφωτική δράση απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς Γαλλικής (κλ. ΠΕ05) που υπηρετούν σε σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καλύπτει επτά (7) θεματικές περιοχές και θα υλοποιηθεί σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

 Ημερομηνία Θεματική Περιοχή
20 Νοεμβρίου 2020 Η Τέχνη του Δρόμου στη διδασκαλία της Γαλλικής: οι τοίχοι μιλούν με γράμματα, σχήματα, νοήματα.
18 Δεκεμβρίου 2020 Ο γαλλόφωνος πολιτισμός μέσα από μια μοντέρνα οπτική: Γαλλία δεν είναι μόνο η μπαγκέτα και ο Πύργος του Άιφελ.
29 Ιανουαρίου 2021 Ο γαλλικός κινηματογράφος σε πρώτο πλάνο: από τις Κάννες στο Κλερμόν Φεράν.
26 Φεβρουαρίου 2021 Μέσα ενημέρωσης και πληροφόρησης: από την επικαιρότητα στην τοξικότητα.
5 Μαρτίου 2021 Από το 1821 στο 2021 και από το 2004 στο 2024: κοινές πορείες και δεσμοί φιλίας.
23 Απριλίου 2021 Η γαλλική γλώσσα εξελίσσεται: από το μυθιστόρημα και την ποίηση στο Σλάμ και στο Ραπ.
14 Μαΐου 2021 Η τεχνολογία στη ζωή μας: από τη Γαλλία των αδελφών Lumière, του Louis Pasteur και της Marie Curie στη Γαλλία της «έξυπνης κάρτας» με μικροτσίπ, του TGV και του Drone.

Στις επιμορφωτικές συναντήσεις, που διοργανώνονται και υλοποιούνται από τον Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου Γαλλικής σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας, θα συμμετέχει ως επιμορφώτρια η κα Monia Starck με μεγάλη εμπειρία στην αξιοποίηση της γαλλόφωνης κουλτούρας στο μάθημα της Γαλλικής ως ξένης γλώσσας. Στην 1η συνάντηση θα επιχειρηθεί, με συγκεκριμένα παραδείγματα και διδακτικές προτάσεις, να αξιοποιηθεί η Τέχνη του Δρόμου (L’art urbain) στο μάθημα της Γαλλικής. Μέσα από σύγχρονα έργα θα κληθούν οι εκπαιδευτικοί να (συν)σχεδιάσουν μαθησιακές δραστηριότητες που εμπλέκουν ενεργά τον μαθητή στην εκπαιδευτική διαδικασία με έμφαση στη διαπολιτισμική προσέγγιση, στην αυθεντική χρήση της γλώσσας και στην καλλιέργεια πολλαπλών γραμματισμών.

Η παρακολούθηση της επιμορφωτικής δράσης είναι προαιρετική και κατόπιν ηλεκτρονικής δήλωσης συμμετοχής. Η πρώτη εξ αποστάσεως επιμορφωτική συνάντηση θα υλοποιηθεί την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020 (ώρες 15:00-17:00 ή 10:00-12:00 εκτάκτως για τις/τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στην Α/θμια) και ο ηλεκτρονικός σύνδεσμος για τη δήλωση συμμετοχής που θα παραμείνει ενεργός ως την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου ώρα 09:00 είναι: https://forms.gle/CCzYQvwnB9CwbQcB8

Οι εκπαιδευτικοί που θα δηλώσουν συμμετοχή θα ενημερωθούν με ηλεκτρονικό μήνυμα, μια ώρα πριν, για τον ηλεκτρονικό δεσμό της ψηφιακής αίθουσας Webex στην οποία θα πρέπει να συνδεθούν για να παρακολουθήσουν την 1η εξ αποστάσεως επιμορφωτική συνάντηση.

 

Ο Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Γαλλικής (κλ. ΠΕ05)

με Επιστημονική Ευθύνη στα 1ο,2ο,3ο,4ο, 5ο και 6ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής

 

Στέλιος Μαρκαντωνάκης

 

 

Δημοσιεύθηκε στην ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, Γαλλικών, Δασκάλων, Δευτεροβάθμια, ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, Επιμορφωτικές δράσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.