Ενημέρωση σχετικά με το forum εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης του 4ου ΠΕΚΕΣ Αττικής και το περιεχόμενο του, από τη Σ.Ε.Ε. Πληροφορικής

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

Αρχίζοντας η νέα σχολική χρονιά, υπό ιδιάζουσες και ιδιαίτερα απαιτητικές συνθήκες, θα ήθελα να σας εκφράσω τις ευχές μου για καλή υγεία, δύναμη σωματική και αντοχή ψυχική, αναγκαία για τον αγώνα ζωής τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο!

Με διάθεση για συνεργασία και δημιουργία, αλληλοκατανόηση και αλληλεγγύη, εύχομαι να απολαύσετε στιγμές χαράς και ικανοποίησης από το δύσκολο έργο σας στον ευαίσθητο αλλά «προνομιούχο» χώρο της παιδείας!

Το προηγούμενο σχολικό έτος εξαιτίας της αναστολής λειτουργίας των σχολικών μονάδων συγκροτήθηκαν στα ΠΕΚΕΣ από τους ΣΕΕ Πληροφορικής Ομάδες Τεχνικής Υποστήριξης των εκπαιδευτικών κατά την πρώτη εφαρμογή της εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης (εξΑΕ), κατόπιν πρόσκλησης του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής.

Έτσι στο δικό μας ΠΕΚΕΣ συγκροτήθηκε μια 12μελής Ομάδα από εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας, η οποία σχεδίασε και υλοποίησε ένα διαδικτυακό χώρο (forum) για να επικοινωνεί με τα σχολεία ανταποκρινόμενη στα αιτήματά τους. Ο χώρος αυτός στην πορεία εμπλουτίστηκε με υλικό χρήσιμο για τον εκπαιδευτικό.

Αξιοποιώντας το μεγάλο πλούτο εμπειρίας και γνώσης τόσο σε τεχνικά όσο και σε εκπαιδευτικά θέματα -που η ομάδα μας λόγω της πολυμορφίας της εμπεριείχε- γνωρίζοντας τις ανάγκες των σχολείων και έχοντας μεγάλη διάθεση συνεργασίας και προσφοράς στους συναδέλφους με ό,τι καλύτερο, στις τακτικές πολύωρες τηλεδιασκέψεις μας διευρύναμε τον αρχικά στενό τεχνικό μας ρόλο και προχωρήσαμε σε παραγωγή επιμορφωτικού υλικού και οργάνωση επιμορφωτικών τηλε-εργαστηρίων για τη γνωριμία και εξοικείωση των εκπαιδευτικών με βασικά ψηφιακά περιβάλλοντα υποστήριξης της κλασικής και της εξΑ εκπαίδευσης τα οποία έτυχαν μεγάλης ανταπόκρισης. Τα υποστηρίξαμε ακολούθως με νοηματική γλώσσα για να είμαστε μαζί με συναδέλφους που αδυνατούν να παρακολουθήσουν τη φωνητική παρουσίαση. Τα παρακολούθησαν περί τους 1500 εκπαιδευτικούς των δύο βαθμίδων!

Εκτιμώντας ως πολύ σημαντική τη δυνατότητα να παρακολουθήσει και να ξανα-παρακολουθήσει κανείς ένα σεμινάριο, στο χρόνο που θα το χρειαστεί και με το δικό του ρυθμό, τα βιντεοσκοπήσαμε και τα αναρτήσαμε στο forum.

Έτσι βρίσκονται στη διάθεσή σας:

  • Απαντήσεις σε ερωτήματα και προβλήματα που παρουσιάστηκαν κατά την πρώτη εφαρμογή της εξΑΕ
  • Συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις
  • Εναλλακτικές πρακτικές από τα σχολεία
  • Χρήσιμοι σύνδεσμοι και
  • Ιστοσεμινάρια: βίντεο τηλε-εργαστηρίων webex, eclass και eme.

Ακόμα στο forum μας θα βρείτε μια σειρά από σύντομα βίντεο που εκπονήθηκαν από μέλη της ομάδας, υπό τον τίτλο «για τα μαθήματα του ιού», μια συλλογική εργασία, αρθρωτή αλλά και ενιαία, διότι τη διαπερνά το πνεύμα της συνεργασίας μας!

Σας καλούμε, όσες και όσοι δεν το έχετε ήδη κάνει, να περιπλανηθείτε σύμφωνα με τις επιθυμίες και τις ανάγκες σας στο χώρο που δημιουργήσαμε, ως ένα χρήσιμο -ελπίζουμε- αποτύπωμα της περιόδου και της λειτουργίας μας.

Ευχόμαστε να βρείτε κάτι που θα σας βοηθήσει στο δύσκολο έργο σας και γιατί όχι… να σας ευχαριστήσει!!

Υπενθυμίζουμε τη διεύθυνση του ειδικά διαμορφωμένου δικτυακού χώρου Forum εξΑΕ 4ου ΠΕΚΕΣ Αττικής http://dide-d-ath.att.sch.gr/keplinet/forumd

Εκεί θα βρείτε και τις νέες οδηγίες εγγραφής στην υπηρεσία webex από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (Σεπτέμβριος 2020).

Με το καλό να συναντηθούμε σε καλύτερες μέρες!

Εύχομαι καλή συνέχεια, με υγεία και δύναμη!

Με εκτίμηση

Παναγιώτα Παπαλεωνίδα

Σ.Ε.Ε. ΠΕ86, 4ο ΠΕΚΕΣ Αττικής

699 566 45 93, ppapaleon@sch.gr

https://blogs.sch.gr/ppapaleon/

Παρακαλώ τις Διευθύντριες και τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων να ενημερώσουν όλους τους εκπαιδευτικούς και τους ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Κατηγορίες: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, Δασκάλων, Δευτεροβάθμια, ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, Πληροφορική. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.