Καλή Σχολική Χρονιά! Κοντογεωργίου Ασημίνα, ΣΕΕ ΠΕ04

Αγαπητοί και αγαπητές συνάδελφοι,

 

Επικοινωνώ μαζί σας για να σας στείλω τις ευχές μου για Καλή Σχολική Χρονιά, προσωπική υγεία και ψυχική δύναμη μέσα στις πρωτόγνωρες συνθήκες, που επηρεάζουν το περιβάλλον, το ρυθμό και τη μορφή της δουλειάς όλων μας.

Θα ήθελα, λοιπόν να σας προτρέψω και πάλι να κάνετε ό,τι θεωρείτε εφικτό φροντίζοντας τους εαυτούς σας, ώστε με ασφάλεια να εργαστείτε για την κατά το δυνατόν ποιοτικότερη σχέση με τους μαθητές σας!

Προσπαθήστε να συζητήσετε μαζί τους και αφήστε τους να σας εκφράσουν τις σκέψεις και τους φόβους τους, τη δυσαρέσκειά τους για τις αλλαγές στη ζωή τους και συναποφασίστε για τους κανόνες που μπορούν να κάνουν την καθημερινότητά καλύτερη και περισσότερο αποδοτική για όλους, ανακαλύπτοντας θετικές πλευρές σε αυτήν!

Σχετικά με πιο πρακτικά θέματα θα ήθελα να σας υπενθυμίσω τα εξής:

  • Η επιλογή του ΥΣΕΦΕ θα πρέπει να γίνεται σύμφωνα με τα κριτήρια που ορίζονται από την εγκύκλιο 114676/Δ2/ 03-09-2020, καθώς το έργο του είναι πολύ σημαντικό για την διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών.
  • Ως προς τις πειραματικές δραστηριότητες (στο εργαστήριο ή στην τάξη – πειράματα επίδειξης) τηρείτε τους κανόνες που προτείνονται από τον ΕΟΔΥ, χωρίς υπερβολές.

Θεωρώ ότι στα πειράματα επίδειξης είναι πιο εύκολο να τηρηθούν αυτοί οι κανόνες, εκτός και αν έχετε μικρά τμήματα.

Αξιοποιήστε, επίσης, τις προσομοιώσεις πειραμάτων/φυσικών φαινομένων ή βιντεοσκοπήσεις αυτών αν έχετε τον κατάλληλο εξοπλισμό.

  • Οι Διευθυντές/ριες των σχολείων παρακαλούνται να μεριμνήσουν ώστε, όπως μέχρι τώρα, το πρόγραμμα των ΠΕ04 να διευθετηθεί σύμφωνα με την εγκύκλιο 139062/Δ2/09-09-2019, ώστε να μπορούν να παρακολουθούν τις επιμορφωτικές συναντήσεις που θα οργανώνονται από τους Υπεύθυνους των δύο ΕΚΦΕ και την ΣΕΕ.

Αν έχουν μάθημα τις 3 πρώτες ώρες μία ημέρα την εβδομάδα αυτό θα καταστεί εφικτό.

Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με το αρμόδιο τμήμα του ΥΠΘ με ενημέρωσαν ότι η νέα εγκύκλιος θα έχει την ίδια μορφή και θα έρθει στα σχολεία τις επόμενες μέρες.

Καθορίζεται, όπως ίσχυε και την προηγούμενη σχολική χρονιά, για τα σχολεία που ανήκουν στο

  • 1ο ΕΚΦΕ (Ν. Σμύρνης) η Πέμπτη
  • 2ο ΕΚΦΕ (Αλίμου) η Τρίτη

Τις επόμενες μέρες θα σας στείλουμε σε συνεργασία με τους ΥΕΚΦΕ το πρόγραμμα των επιμορφωτικών συναντήσεων, τις οποίες προσανατολιζόμαστε να τις πραγματοποιήσουμε διαδικτυακά.

Στην ιστοσελίδα μου (https://akontogeorgiou.blogspot.com/), θα αναρτώ χρήσιμες πληροφορίες για όλους. Επίσης, πληροφορίες θα βρίσκετε και στην ιστοσελίδα του 4ου ΠΕΚΕΣ Αττικής (https://blogs.sch.gr/4pekesat/).

Βεβαίως, είμαι στη διάθεσή σας και για οποιαδήποτε βοήθεια ή πληροφορία χρειαστείτε!

 

Ασημίνα Κοντογεωργίου

Φυσικός

ΣΕΕ για εκπαιδευτικούς ΠΕ04

 

Κατηγορίες: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, Δευτεροβάθμια, Καλωσόρισμα -Χαιρετισμός. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.