Ραδιοφωνικές εκπομπές Τρίτη 9 Ιουνίου

 

    

 

Αγαπητοί/ές συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε ότι στο πλαίσιο της Δράσης «Ξεφυλλίζοντας στον αέρα», που υλοποιεί το 4ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ.  Αττικής, σε συνεργασία με το European School Radio – To Πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο, θα μεταδοθούν οι ακόλουθες  ραδιοφωνικές εκπομπές:

  • Τρίτη 9 Ιουνίου 2020 στις  6: 30 μ.μ.  (Ζώνη της Πρωτοβάθμιας)

Η εκπαιδευτικός Αγγελική Μαστρομιχαλάκη       διαβάζει   από το βιβλίο της «Η Παναγία ταξιδεύει με τα παιδιά». Ήρωες της ιστορίας είναι οκτώ παιδιά,  που ταξιδεύουν στο Αιγαίο με προορισμό την Τήνο. Στη διάρκεια του ταξιδιού τα παιδιά, που έχουν ως κοινό στοιχείο ότι φέρουν ονόματα που σχετίζονται με την Παναγία, δημιουργούν μια συντροφιά και αφηγούνται ιστορίες για την Παναγία, ώστε εκείνη, μ’ έναν τρόπο, ταξιδεύει μαζί τους. Το βιβλίο έχει εκδοθεί από τις Εκδόσεις Εν πλω, σε εικονογράφηση Πέγκυς Φούρκα.

  • Τρίτη 9 Ιουνίου 2020 στις 7.00 μ.μ.  (Ζώνη της Δευτεροβάθμιας)

Η εκπαιδευτικός Αικατερίνη Ρωμαίου διαβάζει αποσπάσματα από τη νουβέλα του φιλόλογου και συγγραφέα Μιχαήλ Μιχαλιού «Το Απάγκιο», Εκδόσεις Libron 2017. Το βιβλίο παρακολουθεί την περιπετειώδη ζωή του Αντρέα Ορφανού από τα παιδικά του χρόνια στο νησί και τη φυγή του στην Αθήνα μέχρι την επιστροφή του στον τόπο του. Τα αποσπάσματα που θα ακούσουμε αναφέρονται σε στιγμές της ζωής του κατά τις οποίες βρίσκεται και νιώθει ως ξένος είτε σε άγνωστα μέρη είτε στον δικό του τόπο.

Υπεύθυνοι του προγράμματος:

Νίκος Καμήλος, ΣΕΕ ΠΕ 70,  Τριανταφυλλιά Νικολούδη,  ΣΕΕ ΠΕ60, Παναγιώτης Φατσέας, ΣΕΕ ΠΕ89, Αγγελική Χρονοπούλου, ΣΕΕ ΠΕ02, Βασιλεία Δηλαβέρη, Δ/ντρια Δημοτ. Σχολείου, κλ. ΠΕ70, Ελένη Ταγκάλου, εκπαιδευτικός κλ. ΠΕ70.

Κατηγορίες: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, Δασκάλων, Δευτεροβάθμια, ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, Νηπιαγωγών, Φιλολόγων. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.