«Συναντήσεις Τηλε-συνεργασίας για τη Ψυχική Ανθεκτικότητα και την ενδυνάμωση των Εκπαιδευτικών»

Σας γνωρίζουμε την υλοποίηση επιμορφωτικής συνάντησης μέσω τηλε/διάσκεψης με τους/ις εκπαιδευτικούς των Σχολικών Μονάδων ευθύνης της Άννας Ζουγανέλη και με τους/ις εκπαιδευτικούς των Σχολικών Μονάδων Αργυρούπολης ευθύνης της Ιωάννας Καμπούρμαλη, ΣΕΕ ΠΕ 70,  την Πέμπτη 14 Μαΐου 2020, ώρα έναρξης 10.00π.μ., με θέμα:

«Ψυχική ανθεκτικότητα και ενδυνάμωση εκπαιδευτικών»

Στην τηλε/διάσκεψη  συμμετέχουν, η Ρ. Κυριαζή, τ. Σχολική Σύμβουλος, Δρ. Κοινωνικής Ψυχολογίας, Συγγραφέας και Ψυχολόγος από το Χαμόγελο του Παιδιού.

Η παρακάτω προκαθορισμένη τηλε/διάσκεψη έχει ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν είναι υποχρεωτική για τους εκπαιδευτικούς. Στόχος είναι η ενίσχυση της ψυχικής ανθεκτικότητας και ενδυνάμωσης των εκπαιδευτικών και η ανταλλαγή προτάσεων ενδυνάμωσης στις δύσκολες αυτές συνθήκες.

Η πλατφόρμα που θα χρησιμοποιηθεί για την τηλεδιάσκεψη είναι η προτεινόμενη από το ΥΠΑΙΘ Webex. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν ήδη εγκατεστημένο το λογισμικό στον υπολογιστή τους.

Επισυνάπτεται  ένα αρχείο με οδηγίες συμμετοχής στην τηλεδιάσκεψη.

 

  1. Επισκεφτείτε (από Mozilla Firefox ή Chrome*) τον σύνδεσμο

 https://hamogelo.webex.com/hamogelo/k2/j.php?MTID=t23ee27b92fc5abe31fbdd5454e387d93 

  1. Παρακαλούμε όσους και όσες επιθυμούν να συμμετέχουν να μπουν στο σύνδεσμο με το ονοματεπώνυμό τους ώστε να είναι εμφανές ποιος/ποια συμμετέχει, με σκοπό να έχουμε μια αμφίδρομη επικοινωνία. Γράψτε και ένα e-mail
  2. Θα σας ζητήσει κωδικό, και θα βάλετε το: rA9tXi2Pc6j
  3. Πατήστε Join Now

Ακολουθήστε πλέον τις κατευθύνσεις στην οθόνη σας

Σημείωση: σε περίπτωση που σας ζητηθεί το Session number αυτό είναι το:   848 781 740

Συνδεθείτε 20 λεπτά νωρίτερα τουλάχιστον για να αντιμετωπίσουμε τυχόν δυσκολίες.

Παράλληλα σας υπενθυμίζουμε ότι  στην  ιστοσελίδα του 4ου ΠΕΚΕΣ Αττικής  υπάρχει  σχετική σελίδα  που αποσκοπεί στην υποστήριξη – βοήθεια   των ομάδων υποστήριξης των σχολείων και των εκπαιδευτικών για το σχεδιασμό, την υλοποίηση της εξ αποστάσεως (σύγχρονης και ασύγχρονης) εκπαίδευσης η οποία ενημερώνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα. Βλ. https://blogs.sch.gr/4pekesat/ex-apostaseos-ekpaideysi/.

            Παρακαλούνται οι Δ/ντες και Δ/ντριες να ενημερώσουν τους  εκπαιδευτικούς των σχολικών τους μονάδων.

                                                                                                                          Άννα Ζουγανέλη

                                                                                                                      Ιωάννα Καμπούρμαλη

Σ.Ε.Ε. Π.Ε. 70

4ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ

 

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», αναγνωρίζοντας τον καθοριστικό ρόλο της σχολικής κοινότητας στην Πρόληψη  ακόμα και  σε αυτές τις δύσκολες μέρες της μάχης με τον κορωνοϊό,  διατηρεί την επικοινωνία του με την εκπαιδευτική κοινότητα. «Το Χαμόγελο του Παιδιού»  πραγματοποιεί οργανωμένες διαδικτυακές  δράσεις που απευθύνονται στους μαθητές και στις μαθήτριες, στους εκπαιδευτικούς, στους γονείς και κηδεμόνες. Οι παρεμβάσεις γίνονται από εξειδικευμένη ομάδα Ψυχολόγων του Οργανισμού, πανελλαδικά. Για τη διαδικτυακή υλοποίησή τους γίνεται χρήση της πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων CISCO Webex.

 

Οδηγίες για τους συμμετέχοντες

 

Για την εξασφάλιση της βέλτιστης εμπειρίας όλων κατά τη συμμετοχή τους στην τηλεδιάσκεψη, προτείνεται οι συμμετέχοντες:

  • Να δρουν σύμφωνα με τους όρους χρήσης της σχετικής πλατφόρμας και τη χρήση εικόνας και ήχου μέσα από τις πλατφόρμες αυτές
  • Να μην προβαίνουν σε ηχογράφηση, φωτογράφιση, βιντεοσκόπηση ή αναμετάδοση συνολικά ή μέρους της επικοινωνίας αυτής ούτε θα την αναπαράγετε εν όλω ή εν μέρει με οποιονδήποτε τρόπο
  • Να τηρούν ουδέτερο Background στην εμβέλεια της camera τους
  • Να τηρούν ουδέτερο Background στην επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή τους και να έχουν απενεργοποιημένα τα notifications στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης
  • Να τηρούν ουδέτερους τους ήχους περιβάλλοντος που μεταδίδονται κατά την επικοινωνία

 

Η ανταλλαγή προσωπικών δεδομένων μέσω της πλατφόρμας είτε προφορικά, είτε γραπτά, είτε εντύπως από τους συμμετέχοντες, γίνεται με ατομική τους ευθύνη καθώς η επικοινωνία πραγματοποιείται σε πραγματικό χρόνο και δεν υπάρχει η δυνατότητα περιορισμού των λεγομένων από τους συντονιστές της συζήτησης. Επιπλέον ενδέχεται οι επικοινωνίες να γίνονται κατά ομάδες στην περίπτωση που κρίνεται αναγκαίο. Σε αυτό το πλαίσιο, προτείνεται στους συμμετέχοντες:

  • Να μην ανταλλάσσουν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα είτε γραπτά είτε εντύπως
  • Να τηρούν τη θεματολογία των τηλεδιασκέψεων

 

Κατηγορίες: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, Δασκάλων, ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.