«Δράσεις για την Εξ Αποστάσεως διδασκαλία στα μαθήματα του Μηχανολογικού Τομέα και των ειδικοτήτων του, καθώς και στα μαθήματα της ειδικότητας Μηχανικού Εμπορικού Ναυτικού του Τομέα Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων»

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

Πιστεύω να περάσατε όμορφα τις ημέρες του Πάσχα. Εύχομαι απαλλαγή από την πανδημία το συντομότερο και επιστροφή στην κανονικότητα.

Στο πλαίσιο των επιμορφωτικών δράσεων του 4ου ΠΕΚΕΣ Αττικής και με απόφαση της Ολομέλειας (Πράξη 7/23.04.2020), θα ήθελα να σας ενημερώσω για την υλοποίηση των ακόλουθων επιμορφωτικών δράσεων, για όποιον συνάδελφο επιθυμεί:

  1. Δράση με θέμα «Εξ Αποστάσεως Διδασκαλία στα μηχανολογικά μαθήματα. Καλές πρακτικές σχεδιασμού ψηφιακών διδακτικών ενοτήτων σε μαθήματα θεωρίας και εργαστηρίου».

 

Η δράση αυτή αφορά τους συναδέλφους Μηχανολόγους ΠΕ82 και ΤΕ όλων των ΕΠΑ.Λ και Ε.Κ Δ΄ Αθήνας και Σιβιτανιδείου σχολής, αρμοδιότητας 4ου ΠΕΚΕΣ Αττικής, και θα υλοποιηθεί την Τετάρτη 29 Απριλίου και ώρες 11.00 – 13.00 εξ αποστάσεως σύγχρονα με χρήση της πλατφόρμας webex και σύνδεση στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://minedu-gov-gr.webex.com/meet/ezogo.

Στη σχετική εισήγηση θα αναπτυχθούν από τους συναδέλφους  κ. Β. Κουτσούκο, Ι. Καρατζά, και από εμένα, ορισμένες καλές πρακτικές σχεδιασμού και υλοποίησης ψηφιακών διδακτικών ενοτήτων στα μηχανολογικά μαθήματα, τόσο στα θεωρητικά όσο και στα εργαστηριακά. Ζητούμενο στη συνάντηση αυτήν, εκτός από την παρακολούθηση είναι και η ενεργός συμμετοχή των συναδέλφων. Για το λόγο αυτόν, όποιος συνάδελφος επιθυμεί να παρουσιάσει κάποιες πρακτικές που εφαρμόζει ή σχεδιάζει να υλοποιήσει σχετικά με ψηφιακές διδακτικές ενότητες στα μαθήματά μας, θα γίνεται presenter και θα μας τις παρουσιάζει.

 

  1. Δράση με θέμα «Σχεδιασμός μαθημάτων ειδικότητας Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού του Τομέα Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων, με χρήση λογισμικών προσομοίωσης».

Η δράση αυτή αφορά τους συναδέλφους μηχανολόγους ΠΕ82 και ΤΕ που διδάσκουν μαθήματα στην ειδικότητα Μηχανικός Εμπορικού Ναυτικού στα ακόλουθα σχολεία: 3ο ΕΠΑ.Λ Σιβιτανιδείου και Ε.Κ Σιβιτανιδείου, και θα υλοποιηθεί τη Δευτέρα 4 Μαΐου και ώρες 12.00 – 14.00 εξ αποστάσεως σύγχρονα με χρήση της πλατφόρμας webex και σύνδεση στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://minedu-gov-gr.webex.com/meet/ezogo. Εισηγητής θα είναι ο συνάδελφος κ. Ν. Διακάκης. Στην παρουσίαση θα αναπτυχθεί κατά κύριο λόγο το σενάριο που είναι διαθέσιμο στον ακόλουθο σύνδεσμο http://educationext.gr/files/ednext_2o_teyxos_09_2019.pdf     σελ. 186-207.

Οι ανωτέρω δράσεις έχουν επικουρικό υποστηρικτικό χαρακτήρα, στο πλαίσιο επικουρικής στήριξης της μαθησιακής διαδικασίας και ανατροφοδότησης των εκπαιδευτικών διεργασιών με χρήση εργαλείων ΕξΑΕ.

Ευχαριστούμε θερμά για τη συνεργασία.

 

Ο Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ82-Μηχανολόγων

με έδρα στο 1ο ΠΕΚΕΣ Αττικής & επιστημονική ευθύνη στο 4ο ΠΕΚΕΣ Αττικής

 

Ευστάθιος Αθ. Ζωγόπουλος

Δρ. Μηχανικός Ε.Μ.Π.

Κατηγορίες: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, Δευτεροβάθμια, ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, Τεχνολογία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.