Ξεφυλλίζοντας … στον αέρα! «Το χαρούμενο λιβάδι»

 

 

 

 

 

 

 

Το 4o ΠΕΚΕΣ Αττικής  σε συνεργασία με το European  School Radio – Το Πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο και στο πλαίσιο των κοινών δράσεων τους για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση και γενικότερα για την αξιοποίηση του μαθητικού ραδιοφώνου στην εκπαιδευτική διαδικασία, δημιουργούν μια νέα δράση επικοινωνίας για εκπαιδευτικούς και μαθητές της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ’ Αθήνας.

Εκπαιδευτικοί με συγγραφικό έργο, αλλά και μαθητές που έχουν διακριθεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς, διαβάζουν πεζογραφήματα (παραμύθια, διηγήματα, αποσπάσματα από νουβέλες και μυθιστορήματα) που έχουν δημιουργήσει οι ίδιοι.

Σα να ξεφυλλίζεις ένα μοναδικό ηχητικό άλμπουμ μέσα από την συχνότητα του European School Radio ανακαλύπτοντας ξανά τη μαγεία της ακρόασης.

Στην πρώτη εκπομπή, που θα μεταδοθεί την Τρίτη 28/4  στην εκπαιδευτική ζώνη της Πρωτοβάθμιας του ραδιοφώνου και ώρα 6 το απόγευμα, η  Φυλλιώ Νικολούδη, ΣΕΕ ΠΕ60 μας διαβάζει το βιβλίο της «Το χαρούμενο λιβάδι», μια μαργαριταρένια ιστορία με λίγη παπαρουνόσκονη.

«Είμαστε όλοι ίδιοι; Εμείς είμαστε οι καλύτεροι; Πώς αντιδρά μία παρέα από κίτρινες μαργαρίτες, όταν μια κόκκινη παπαρούνα τολμά να ξεφυτρώσει στον αγρό τους; Πώς αντιδρούμε εμείς, όταν κάποιος διαφορετικός από εμάς τολμά να συνυπάρξει δίπλα μας; Μια μικρή διαπολιτισμική ιστορία που ίσως. . . μας κάνει να δούμε τα πράγματα γύρω μας με άλλη ματιά».

  • Αν θέλετε να ακούσετε την εκπομπή  ζωντανά από τη συχνότητα του

European  School Radio    πατήστε εδώ

 

Δημοσιεύθηκε στην ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, Επιμορφωτικές δράσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.