«Προκήρυξη Καλλιτεχνικού – Εικαστικού Διαγωνισμού»

Το 4ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής προκηρύσσει μαθητικό καλλιτεχνικό διαγωνισμό, υπό τον γενικό τίτλο «Μένοντας σπίτι…», και καλεί τους/τις ενδιαφερόμενους/ες μαθητές/τριες των Δημοτικών  Σχολείων, των Γυμνασίων και των Λυκείων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ΄ Αθήνας να υποβάλουν τα έργα τους μέχρι  τη Δευτέρα 4 Μαΐου 2020.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι να δοθεί στους/στις μαθητές/τριες η δυνατότητα να εκφραστούν δημιουργικά, χρησιμοποιώντας ως μέσον την εικαστική γλώσσα με τις πολλαπλές της μορφές και την πληθώρα των υλικών, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιήσουν και είναι εύκολο να βρεθούν σε κάθε σπίτι. Να μετατρέψουν την εμπειρία τους από την παρούσα κατάσταση, τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους, που γεννώνται σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες, σε εικόνες, σε σχήματα και σε χρώματα.

Το μέσο δημιουργίας των έργων βρίσκεται στη διακριτική ευχέρεια του κάθε μαθητή. Οι κατηγορίες των έργων μπορούν να είναι ζωγραφική, γλυπτική, χαρακτική, σχέδιο, κολλάζ, αφίσα, ψηφιδωτό, κόμικ, φωτογραφία, ψηφιακή εικόνα, animation και βίντεο. Οι διαστάσεις των έργων, ζωγραφικών, χαρακτικών, κολλάζ και ψηφιδωτού θα είναι A3 (περίπου η διάσταση του μπλοκ ζωγραφικής Νο4), της φωτογραφίας και της ψηφιακής εικόνας Α4, των γλυπτών ως 50 Χ 50 Χ 50 cm, ενώ η διάρκεια των βίντεο θα είναι το μέγιστο ως 10΄. Τα γλυπτά μπορούν να δημιουργηθούν με κάθε πρόσφορο υλικό, (πηλός, χαρτί, χαρτόνια, υλικά ανακύκλωσης κτλ.).

Τα έργα μπορούν να είναι ατομικά ή ομαδικά. Οι μαθητές μπορούν συνεργαζόμενοι  εξ αποστάσεως με τα ηλεκτρονικά μέσα να δημιουργήσουν και ομαδικά έργα.

Κάθε μαθητής/τρια ή κάθε ομάδα μπορεί να συμμετάσχει με ένα έργο. 

Τα έργα θα σταλούν στo e-mail: vassiliki8@gmail.com αναγράφοντας το ονοματεπώνυμο του/της μαθητή/τριας, το σχολείο φοίτησης, την τάξη και ένα email επικοινωνίας. 

Οι συμμετοχές θα αξιολογηθούν στις τρεις ηλικιακές κατηγορίες (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο), από κριτική επιτροπή, την οποία θα συγκροτήσει το 4ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής. Θα δοθεί ένα βραβείο για κάθε ένα εκφραστικό μέσο, ανά ηλικιακή κατηγορία, ενώ θα δοθούν έπαινοι συμμετοχής σε όλους/ες τους συμμετέχοντες/ουσες.

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ Ε.Ε.     

     ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ        

          Βασιλική Σοφρά

 

Δημοσιεύθηκε στην ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, Δασκάλων, Δευτεροβάθμια, Εικαστικά. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.