«Προκήρυξη Λογοτεχνικού Διαγωνισμού»

Το 4ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής προκηρύσσει μαθητικό λογοτεχνικό διαγωνισμό, υπό τον γενικό τίτλο «Μένοντας σπίτι …», και καλεί τους/τις ενδιαφερόμενους/ες μαθητές/τριες των Γυμνασίων και Λυκείων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ΄ Αθήνας να υποβάλουν τα έργα τους μέχρι την Πέμπτη 30.04.2020. Σκοπός του διαγωνισμού είναι να δοθεί στους/στις μαθητές/τριες η δυνατότητα να μετουσιώσουν σε έντεχνο λόγο τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τα βιώματα της τρέχουσας περιόδου, κατά την οποία διαμορφώνονται πρωτόγνωρες συνθήκες, τίθενται σε δοκιμασία αρχές και αξίες, αναθεωρούνται προτεραιότητες, ανατρέπονται βεβαιότητες.

Οι κατηγορίες του διαγωνισμού είναι οι εξής: ποίημα Γυμνασίου, ποίημα Λυκείου, διήγημα Γυμνασίου, διήγημα Λυκείου. Κάθε μαθητής/τρια μπορεί να συμμετάσχει με ένα ποίημα ή ένα σύντομο διήγημα (μέχρι 1000 λέξεις) και να αποστείλει το έργο του σε ψηφιακή μορφή (word) στις ηλ. διευθύνσεις nlinardos@sch.gr και  ychrono@otenet.gr , αναγράφοντας το ονοματεπώνυμό του/της, το σχολείο φοίτησης, την τάξη και ένα email επικοινωνίας.

Οι συμμετοχές θα αξιολογηθούν από κριτική επιτροπή, την οποία θα συγκροτήσει το 4ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ.  Θα βραβευτούν τα καλύτερα έργα κάθε κατηγορίας, ενώ θα δοθούν έπαινοι συμμετοχής σε όλους/ες τους συμμετέχοντες/ουσες.

Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ Ε.Ε. ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ Νικόλαος Λινάρδος

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ Ε. Ε. ΦΙΛΟΛΟΓΩΝΑγγελική Χρονοπούλου

Δημοσιεύθηκε στην ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, Δευτεροβάθμια. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.