«Τεχνικές θεάτρου και βιωματικής μάθησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για θέματα προσφύγων»

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το τριήμερο επιμορφωτικό βιωματικό σεμινάριο, διάρκειας 20 ωρών, που πραγματοποίησε το 4ο  ΠΕΚΕΣ σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα (Υ.Α.), στο πλαίσιο του, εγκεκριμένου από το ΙΕΠ και το Υπουργείο Παιδείας και πιστοποιημένου από τον Διεθνή Οργανισμό για το Θέατρο στην Εκπαίδευση (IDEA), προγράμματος: «Κι αν ήσουν εσύ; – ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων, με βιωματικές δραστηριότητες, τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος”.

Αυτό το τριήμερο είχαμε την ευκαιρία,  να ευαισθητοποιηθούμε  σε ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων γενικότερα και δικαιωμάτων των προσφύγων ειδικότερα, να εξοικειωθούμε με τη  χρήση τεχνικών θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος, που μπορούν να αξιοποιηθούν  στον σχεδιασμό προγραμμάτων ή μαθημάτων με ανάλογη θεματολογία, να ενημερωθούμε από  μέλη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, να ενημερωθούμε για το  εκπαιδευτικό  υλικό φορέων που ασχολούνται με τα ανθρώπινα δικαιώματα, καθώς και  για τις εκπαιδευτικές και γενικότερες δράσεις της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και των άλλων συνεργαζόμενων φορέων.

Ευχαριστούμε τους/τις  θεατροπαιδαγωγούς, εμψυχωτές/τριες   Νίκο Γκόβα, Νάσια Χολέβα & Νικολέττα Δημοπούλου , την Κατερίνα Αλεξιάδη, μέλος του Δικτύου για την οργάνωση, τον  εκπρόσωπο της Ύπατης Αρμοστείας ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και όλους τους/τις  συμμετέχοντες/ες εκπαιδευτικούς.

Επίσης ευχαριστούμε τη Διευθύντρια κ. Καλλιακάκη Μαρία και το Σύλλογο Εκπαιδευτικών του 15ου Δημοτικού Σχολείου Καλλιθέας , για τη φιλοξενία, καθώς και την υπεύθυνη του κυλικείου κ. Δήμητρα, για την περιποίηση.

Δημοσιεύθηκε στην Δασκάλων, Δευτεροβάθμια, Επιμορφωτικές δράσεις, Προσχολική Αγωγή. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.