«ΜΙΑ ΚΑΡΕΚΛΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΜΑΘΗΤΗ» ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΜΕΡΙΔΕΣ ΤΗΣ ΝΙΚΟΛΟΥΔΗ, Σ.Ε.Ε. Π.Ε. 60

φωτο5

Στο δεύτερο μέρος των ημερίδων με τίτλο: «Μεταβάσεις στο σχολικό πλαίσιο.  Από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό Σχολείο- Από τον πόλεμο στην τάξη. Θεωρητικό Πλαίσιο- Πρακτικές  εφαρμογές», οι νηπιαγωγοί, εστιαστήκαμε στη μετάβαση που βιώνουν κάποιοι από τους μαθητές που έρχονται στα σχολεία μας να φοιτήσουν, οι μαθητές πρόσφυγες. Στα  νηπιαγωγεία των οποίων οι νηπιαγωγοί συμμετείχαν στις συγκεκριμένες ημερίδες, φοιτούν αρκετοί μαθητές πρόσφυγες. Γι αυτό το λόγο,  υλοποιήσαμε ένα  εργαστήρι, επιδιώκοντας να καλλιεργήσουμε την  ενσυναίσθηση και την αποδοχή του ‘άλλου’ , με απώτερο στόχο να προετοιμάσουμε τα παιδιά της τάξης μας, να υποδεχθούν τα προσφυγόπουλα που θα έρθουν να φοιτήσουν στο σχολείο και να συνυπάρξουν αρμονικά.

Χρησιμοποιώντας διάφορες μεθόδους, όπως προβολή βίντεο, έργα τέχνης, αποσπάσματα βιβλίων, αντικείμενα, φωτογραφίες, υλοποιώντας εικαστικές και θεατρικές δραστηριότητες, έγινε προσπάθεια να αντιληφθούμε, ότι η προσφυγιά δεν έχει σύνορα, δεν έχει τόπο ούτε χρόνο. Δικαίωμα στην εκπαίδευση, έχουν όλα τα παιδιά του κόσμου.

Μια καρέκλα, με μηνύματα υποδοχής θα είναι σε κάθε σχολείο και θα περιμένει το προσφυγόπουλο να κάτσει και να είναι μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά της τάξης.

 

Κατηγορίες: Επιμορφωτικές δράσεις, Προσχολική Αγωγή. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.