Καλό καλοκαίρι! και προσεχείς επιμορφωτικές δράσεις

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

Τελειώνοντας η σχολική χρονιά, θα ήθελα να σας εκφράσω τη χαρά και την ικανοποίησή μου από τη συνεργασία μας τη φετινή χρονιά, την πρώτη για μένα σε θέση ΣΕΕ του 4ου ΠΕΚΕΣ Αττικής.

Η ζεστή ανθρώπινη παρουσία σας στις ημερίδες και τα εργαστήριά μας, η προθυμία μοιράσματος γνώσης και εμπειρίας από μεγάλο αριθμό συναδέλφων με όλους μας, δημιούργησαν την όμορφη ατμόσφαιρα που μοιραστήκαμε στις συναντήσεις μας.

Αυτά έδωσαν το στίγμα για το ξεκίνημά μας, αυτά αποτελούν το πλούτο που αποκομίσαμε, με αυτά θα συνεχίσουμε και τα χρόνια που ακολουθούν.

Με διάθεση υποστήριξης του εκπαιδευτικού της τάξης που αγωνίζεται σε δύσκολες συνθήκες, που επιμένει να διδάσκει, να προσφέρει κάτι απ’ την ψυχή του για να συναντήσει τις ανάγκες των μαθητών του, θα συνεχίσουμε και τα επόμενα χρόνια τη συνεργασία μας.

Θα ήθελα να γνωρίζετε ότι βρίσκομαι ήδη στο στάδιο προετοιμασίας τεσσάρων βιωματικών εργαστηρίων για το φθινόπωρο – χειμώνα της επόμενης σχολικής χρονιάς:

  • Εργαστηριακές Ασκήσεις στα Δίκτυα Υπολογιστών με χρήση Λογισμικού Προσομοίωσης“, δύο τρίωρα βιωματικά εργαστήρια, απόγευμα, για εκπαιδευτικούς Πληροφορικής.
  • Οργάνωση μαθήματος, αξιοποιώντας την Ηλεκτρονική Σχολική Τάξη (η- τάξη)“, ένα τρίωρο βιωματικό εργαστήριο, απόγευμα, για εκπαιδευτικούς Δ.Ε. όλων των ειδικοτήτων.
  • Εισαγωγή στον Aντικειμενοστρεφή Προγραμματισμό με χρήση εκπαιδευτικών σεναρίων στο προγραμματιστικό περιβάλλον Alice 3, ένα τρίωρο βιωματικό εργαστήριο, απόγευμα, για εκπαιδευτικούς Πληροφορικής.
  • Εκπαιδευτικές Δραστηριότητες Επεξεργασίας Εικόνας με χρήση του ελεύθερου λογισμικού GIMP, ένα τρίωρο βιωματικό εργαστήριο, απόγευμα, για εκπαιδευτικούς Πληροφορικής.

Θα ενημερώνεστε σταδιακά στα σχολεία σας, σχετικά με κάθε επιμορφωτική δράση και δήλωση συμμετοχής. Φροντίστε κι εσείς να αναζητάτε έγκαιρη ενημέρωση από τους Διευθυντές σας.

Επίσης, με απασχολεί η διοργάνωση μιας ημερίδας, αφιερωμένη στην Αλγοριθμική και τον Προγραμματισμό (!) από και για όλες τις βαθμίδες και τους τύπους σχολείων. Είμαι ανοικτή σε ιδέες σας…

Εύχομαι σε όλους όμορφες καλοκαιρινές διακοπές, χαλάρωση, ξεκούραση και ανάκτηση σωματικών και ψυχικών δυνάμεων!

Με εκτίμηση

Παναγιώτα Παπαλεωνίδα

Σ.Ε.Ε. ΠΕ86, 4ο ΠΕΚΕΣ Αττικής

6995664593, ppapaleon@sch.gr

https://blogs.sch.gr/ppapaleon/

Κατηγορίες: Επιμορφωτικές δράσεις, Πληροφορική. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.