Ψηφιακό Υλικό από τα Εργαστήρια Ραδιοφωνικού Μηνύματος- Ραδιοφωνικών Εκπομπών

  1. Ψηφιακό Υλικού Εργαστηρίου Ραδιοφωνικού Μηνύματος 18-01-2019
  2. Ψηφιακό Υλικό Εργαστηρίου Ραδιοφωνικού Μηνύματος 8-2-2019

Σεμινάρια με μορφή εργαστηρίου πραγματοποιήθηκαν από το 4ο ΠΕΚΕΣ Αττικής  σε συνεργασία με το European School Radio – To Πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο, στο εργαστήριο πληροφορικής του 3ου Γυμνασίου Μοσχάτου, την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019 και στο εργαστήριο πληροφορικής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ελληνικού, την Παρασκευή 9  Φεβρουαρίου 2019  από τις 5 ως τις 8.30μμ .

Το θέμα-αντικείμενο των σεμιναρίων ήταν αξιοποίηση του μαθητικού ραδιοφώνου στην εκπαιδευτική διαδικασία μέσω της δημιουργίας Ραδιοφωνικού Μηνύματος και Ραδιοφωνικής Εκπομπής με θεματική τη ρητορική του μίσους. Η συμμετοχή των εκπαιδευτικών και από τις δυο βαθμίδες ήταν μεγάλη γι’ αυτό και πραγματοποιήθηκαν δυο σεμινάρια.

 Εισηγητές ήταν οι κκ Νίκος Καμήλος (Οργανωτικός Συντονιστής του 4ου ΠΕΚΕΣ Αττικής) και η Βασιλεία Δηλαβέρη Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης,   μέλη της Επιστημονικής Εταιρείας «European School Radio – To Πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο» σε συνεργασία με τον κ. Δημήτρη Καλαϊτζίδη (Σ.Ε.Ε για την Αειφορία) . Οι συμμετέχουσες και συμμετέχοντες ασκήθηκαν στη δημιουργία ραδιοφωνικού μηνύματος και ραδιοφωνικής εκπομπής, δημιούργησαν σε μικρές ομάδες τα δικά τους μηνύματα, τα ηχογράφησαν και ασκήθηκαν  με το λογισμικό επεξεργασίας ήχου. Ελπίζουμε   σύντομα να ακούσουμε και με τις μαθητικές δημιουργίες τους από τη συχνότητα του   Esradio  και γιατί όχι να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό «Κάν’ το να ακουστεί 2019» στο πλαίσιο του 6ου Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου στο Βόλο.

Ευχαριστούμε  θερμά  τη διευθύντρια  κ. Λίλα Βλάχου και τον διευθυντή κ. Θεόδωρο Κεχαγιά για την πολύ καλή φιλοξενία και φυσικά όλους τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς.

Το ψηφιακό υλικό επιμελήθηκε η κ. Βασιλεία Δηλαβέρη.

Δείτε εδώ τη δημοσίευση και από το European School Radio

 

Κατηγορίες: Δασκάλων, Δευτεροβάθμια, Επιμορφωτικές δράσεις. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.