ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ

SYNAISTHMATA

Η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ60 Τριανταφυλλιά Νικολούδη, σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΣΤΑΘΜΟΣ των Δήμων Καλλιθέας και Μοσχάτου – Ταύρου, διοργανώνεται επιμορφωτικό βιωματικό σεμινάριο (προαιρετικό), που απευθύνεται στις/ στους Νηπιαγωγούς της Καλλιθέας  και του Μοσχάτου – Ταύρου.

Το σεμινάριο  προσφέρει στις/στους Νηπιαγωγούς  τρόπους ανάπτυξης συγκεκριμένων θεμάτων που αφορούν στην καλλιέργεια συναισθηματικών και κοινωνικών δεξιοτήτων των παιδιών (επικοινωνία, αναγνώριση και έκφραση συναισθημάτων, ενίσχυση της αυτοεκτίμησης) και στη διαχείριση θεμάτων ψυχικής υγείας στη νηπιακή ηλικία και βασίζεται σε δραστηριότητες από το πρόγραμμα πρόληψης  για παιδιά προσχολικής ηλικίας «Ο Πυξιδούλης και η Πυξιδούλα στο Νηπιαγωγείο».

Οι ημερομηνίες  των σεμιναρίων είναι Δευτέρα 18/2, 25/2, 4/3, και Πέμπτη 14/3/2019 και ώρα 16.30 μ.μ. – 18.30μ.μ., στο χώρο του 4ου Νηπιαγωγείου Ταύρου, Τσακάλωφ 9 (πίσω από το σταθμό ΗΣΑΠ της Καλλιθέας).

Το πρόγραμμα των εργαστηρίων είναι:

1ο εργαστήρι: Γνωριμία, αναπτυξιακά χαρακτηριστικά του παιδιού 4 και  5 χρονών

2ο εργαστήρι: Γνωριμία με το υλικό  Ομαδικότητα – Υγιείς συνήθειες

3ο εργαστήρι: Προσωμοιωτικές ασκήσεις  1) Αυτοεκτίμηση

4ο εργαστήρι: Προσωμοιωτικές ασκήσεις 2) Συναισθήματα – Κλείσιμο

Θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής, καθώς και υλικό σε ψηφιακή μορφή.

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.