ΜΑΙΟΣ

Η εβδομάδα που πέρασε, η πρώτη μετά τις διακοπές του Πάσχα, ήταν γεμάτη χρώματα !!! Επιστρέψαμε στο σχολείο έχοντας γεμίσει τις μπαταρίες μας ενέργεια και είμαστε έτοιμες και έτοιμοι για να δημιουργήσουμε καινούργιες εμπειρίες.

Αρχικά, μιλήσαμε για το πώς περάσαμε στις διακοπές, αν πήγαμε κάπου, τι φάγαμε, ποιους συναντήσαμε.. Όταν ήρθε η στιγμή να «κάνουμε» το ημερολόγιο που είναι μέρος της καθημερινής μας ρουτίνας, είδαμε ότι έχει αλλάξει και ο μήνας. Ο Μάιος είναι ο μήνας των λουλουδιών. Ο ερχομός του σηματοδοτεί το τέλος της άνοιξης.  Όπως φτιάχνουμε μαγιάτικα στεφάνια την πρωτομαγιά για τις πόρτες των σπιτιών μας, έτσι φτιάξαμε και το στεφάνι για το σχολειό μας. Κόψαμε και βάψαμε αυγοθήκες που μας είχαν μείνει από το τις κατασκευές του Πάσχα. Τα πινέλα γέμισαν χρώμα και τα λουλούδια μας ήταν έτοιμα. Τα κολλήσαμε σε ένα στεφάνι και το κρεμάσαμε στην πόρτα. Τα παιδιά ήταν ιδιαίτερα χαρούμενα με το μεγάλο στεφάνι που στόλισε την πόρτα μας.

 

Μια ακόμη δράση που πραγματοποιήσαμε, ήταν η επίσκεψη στην Ανθοέκθεση που διοργάνωσε ο δήμος Σκύδρας. Εκεί είδαμε όμορφα φυτά και πολύχρωμα λουλούδια, παίξαμε, ζωγραφίσαμε και φυτέψαμε. Αγοράσαμε και μερικά φυτά για να τα φυτέψουμε στην δική μας αυλή. Με τα φυτά που πήραμε, κάναμε μαθηματικά . Τα μετρήσαμε, τα κατηγοριοποιήσαμε.



Η επόμενη μέρα είχε κηπουρική. Πήραμε χώμα, γλάστρες, φτυαράκια νερό και ξεκινήσαμε. Φυτέψαμε με προσοχή φραουλιές σε γλάστρες και αποφασίσαμε να τις φροντίζουμε με σκοπό να φάμε τις δικές μας φράουλες μέχρι το τέλος του σχολείου. Επίσης, ανοίξαμε τρύπες στην αυλή και φυτέψαμε  βασιλικούς. Τα παιδιά έδειξαν μεγάλη υπευθυνότητα και ενδιαφέρον.

                                                                           

 

 

           Μια σημαντική ημέρα του Μαΐου, είναι η Γιορτή της Μητέρας.

Γιορτάζουν όλες οι μαμάδες του κόσμου. Είδαμε πίνακες ζωγραφικής με θέμα τη μητέρα και αποφασίσαμε να φτιάξουμε τον δικό μας πίνακα που θα δίναμε ως δώρο-έκπληξη στη μαμά. Το κάθε παιδί χρωμάτισε τον γνωστό πίνακα του Gustav Klimt «Μητέρα και παιδί» με τα χρώματα που ήθελε, τον στολίσαμε με πούλιες, γράψαμε μια ευχή και το δώρο μας ήταν έτοιμο!!