4ο & 17ο  ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2024-2025

 

4ο & 17ο  ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

 ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ

2024-2025

Για το σχολικό έτος 2024-2025 οι εγγραφές στα Νηπιαγωγεία μας θα πραγματοποιηθούν από 1 έως 20 Μαρτίου 2024. Eγγράφονται μαθητές/τριες γεννημένοι/ες το 2020 .

Η αίτηση εγγραφής γίνεται ΜΟΝΟ ηλεκτρονικά από τους ίδιους τους γονείς .

Α.   ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ   ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ   ΓΙΑ  ΤΗΝ  ΕΓΓΡΑΦΗ  ΣΤΟ  ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ

α) Αίτηση εγγραφής – Υπεύθυνη δήλωση (υποβάλλεται ηλεκτρονικά μέσω της https://proti-eggrafi.services.gov.gr/  )

β) Βιβλιάριο Εμβολίων του μαθητή/τριας, ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια και είναι ενταγμένα στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών

γ) Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.)

δ)Βεβαίωση Φοίτησης από τον Διευθυντή της συστεγαζόμενης σχολικής μονάδας σε περίπτωση που φοιτά άλλο/α τέκνο/α του σε αυτήν.

ε)Στην περίπτωση των μαθητών/-τριών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες οι γονείς/κηδεμόνες συνυποβάλλουν γνωμάτευση από ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ ή δημόσιο ιατροπαιδαγωγικό κέντρο ή άλλη αρμόδια δημόσια υπηρεσία ή υποβάλλουν άμεσα αίτηση για αξιολόγηση του παιδιού τους από τις παραπάνω υπηρεσίες σε συνεργασία με το Νηπιαγωγείο προκειμένου να προγραμματισθεί η έγκαιρη παιδαγωγική υποστήριξη των παραπάνω μαθητών.

Β. ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ,  ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΩΡΗΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ

Στο Τμήμα Πρόωρης Υποδοχής, στο Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα και στο Αναβαθμισμένο Πρόγραμμα Ολοήμερου εγγράφονται οι μαθητές/τριες κατόπιν σχετικής αίτησης-δήλωσης των γονέων/κηδεμόνων τους.

Γίνονται δεκτές όλες ανεξαιρέτως οι αιτήσεις των γονέων/κηδεμόνων για φοίτηση των μαθητών/τριών στο Π.Ο.Π χωρίς προϋποθέσεις .

Η εγγραφή των μαθητών/τριών ευάλωτων κοινωνικών ομάδων στο Ολοήμερο Πρόγραμμα επίσης γίνεται χωρίς προϋποθέσεις.

Όλα τα δικαιολογητικά εγγραφής των αλλοδαπών μαθητών/τριών πρέπει να είναι επίσημα μεταφρασμένα από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών ή από πιστοποιημένο δικηγόρο .

Προϋποθέσεις συμμετοχής μαθητών στο Τμήμα Πρόωρης Υποδοχής (7:45-8:30):

Στο τμήμα πρόωρης υποδοχής δικαίωμα συμμετοχής έχουν ΜΟΝΟ νήπια/προνήπια τα οποία εγγράφονται και φοιτούν στο Ολοήμερο Πρόγραμμα.

Ο ελάχιστος αριθμός για τη λειτουργία του Τμήματος Πρόωρης Υποδοχής είναι τα 5 νήπια/προνήπια.

Η αποχώρηση των μαθητών/τριών του Προαιρετικού Ολοήμερου Προγράμματος πραγματοποιείται στις

16:00 μ.μ σύμφωνα με το Ωρολόγιο Πρόγραμμα του Ενιαίου Τύπου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου και στις 17.30 μ.μ. για το Αναβαθμισμένο Πρόγραμμα Ολοήμερου Νηπιαγωγείου.

Απαραίτητη, δηλ., προϋπόθεση για την εγγραφή του μαθητή στο τμήμα πρόωρης υποδοχής είναι η εγγραφή του στο ολοήμερο πρόγραμμα.
Πρόωρη αποχώρηση νηπίων/προνηπίων από το Ολοήμερο Πρόγραμμα, δηλ. πριν τις 4.00 μ.μ., δεν προβλέπεται.

Γ. ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΣΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΕΙΝΑΙ 8.15 Π.Μ. – 13.00 Μ.Μ.

Δ.  ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ  ΑΙΤΗΣΗ  ΕΓΓΡΑΦΗΣ 

Ι. ΑΙΤΗΣΗ ΓΟΝΕΑ/ΚΗΔΕΜΟΝΑ

Για την εγγραφή του νηπίου/προνηπίου ο γονέας/ κηδεμόνας πρέπει να ακολουθήσει τα εξής βήματα:

  • Είσοδος στη σελίδα της εφαρμογής https://proti-eggrafi.services.gov.gr/ και επιλογή του Νηπιαγωγείου στο οποίο ανήκει σύμφωνα με τη διεύθυνση κατοικίας του (δηλ. 4ο ή 17ο Νηπ/γείο).
  • Χρήση κωδικών: Οι γονείς/κηδεμόνες, κατά την είσοδό τους στην ηλεκτρονική Υπηρεσία «Πρώτη Εγγραφή» της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (gov.gr) αυθεντικοποιούνται με την χρήση των κωδικών-διαπιστευτηρίων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης (taxisnet).
  • Συμπλήρωση στοιχείων επικοινωνίας: Κατά την είσοδό του στο σύστημα, ο γονέας/κηδεμόνας συμπληρώνει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ τα στοιχεία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και κινητού τηλεφώνου μέσω του οποίου θα ενημερώνεται για την πορεία της αίτησής του.

Για την υποβολή τής αίτησης ο γονέας/κηδεμόνας συμπληρώνει διαδοχικά τα ακόλουθα:

α) τα στοιχεία του νηπίου/προνηπίου για το οποίο αιτείται την εγγραφή του.

Το σύστημα διαλειτουργεί με το Μητρώο Πολιτών και το Πληροφοριακό Σύστημα myschool και παρέχει στον γονέα/κηδεμόνα λίστα των τέκνων που είναι εγγεγραμμένα στην οικογενειακή του μερίδα, τα οποία είναι σε ηλικία εγγραφής στο Νηπιαγωγείο και τα οποία δεν είναι εγγεγραμμένα σε άλλη σχολική μονάδα. Τα στοιχεία των τέκνων είναι συμπληρωμένα και ο γονέας/κηδεμόνας επιλέγει το τέκνο για το οποίο επιθυμεί να υποβάλει αίτηση. Σε περίπτωση ωστόσο που για οποιοδήποτε λόγο η λίστα δεν περιλαμβάνει το τέκνο που επιθυμεί να εγγράψει, έχει τη δυνατότητα να εισάγει μόνος του τα στοιχεία του νηπίου/προνηπίου και να τεκμηριώσει τη σχέση κηδεμονίας, είτε με δικαστική απόφαση επιμέλειας είτε με ιδιωτικό συμφωνητικό ρύθμισης επιμέλειας, με ανάρτηση σχετικού αποδεικτικού σε ψηφιακή μορφή,

β) τη διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του, την οποία τεκμηριώνει αναρτώντας σε ψηφιακή μορφή έγγραφο/ σχετικό αποδεικτικό, όπως ΠΡΟΣΦΑΤΟΕΝΤΌΣ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΤΡΙΜΗΝΟΥ-   λογαριασμό ΔΕΚΟ (ΔΕΗ ή ΕΥΔΑΠ)  ή μισθωτήριο συμβόλαιο σε ισχύ ή άλλο δημόσιο πρόσφατο έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ρητά η διεύθυνση κατοικίας,

γ) το ονοματεπώνυμο άλλου/λων τέκνου/ων, που φοιτά/τούν στην ίδια ή σε συστεγαζόμενη σχολική μονάδα, εφόσον υπάρχει/χουν και για το/τα οποίο/α θα χρειαστεί να προσκομίσει Βεβαίωση Φοίτησης από τον Διευθυντή/ντρια της συστεγαζόμενης σχολικής μονάδας,

δ) εάν επιθυμεί τη φοίτηση του νηπίου/προνηπίου στο Προαιρετικό Ολοήμερο πρόγραμμα ή στο Αναβαθμισμένο Πρόγραμμα Ολοημέρου ή και στο Τμήμα Πρόωρης Υποδοχής,

ε) τα στοιχεία των συνοδών των νηπίων/προνηπίων κατά την προσέλευση και αποχώρηση τους από τη σχολική μονάδα και

στ) επιλέγει τη δήλωση: «Υποβάλλοντας αυτή την αίτηση, αναλαμβάνω την ευθύνη για την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση του νηπίου/προνηπίου».
Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στο ότι τα δικαιολογητικά για τα (γ) και (δ) προσκομίζονται κατά το ίδιο χρονικό διάστημα 1/3/24 – 20 /3/24 στο Νηπιαγωγείο κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού. Πριν την οριστική υποβολή της αίτησης, ο γονέας/κηδεμόνας ενημερώνεται από την ηλεκτρονική υπηρεσία «Πρώτη Εγγραφή» της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (gov.gr) για τα παραστατικά που θα απαιτηθεί να προσκομίσει.

ΣΗΜΕΙΩΝΕΤΑΙ  ΟΤΙ  Η «ΑΠΟΔΟΧΗ» ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ  ΔΕΝ  ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ  ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΦΟΙΤΗΣΗ   ΤΟΥ ΝΗΠΙΟΥ  ΣΤΗ   ΔΗΛΩΘΕΙΣΑ ΣΧΟΛΙΚΗ  ΜΟΝΑΔΑ.

Ε. ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ  (γ) , (δ)  ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Αγαπητοί γονείς ,

η προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών θα γίνεται με προγραμματισμένο τηλεφωνικό ραντεβού,  πάντα με την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας του γονέα που προσέρχεται. Παρακαλούμε να φοράτε μάσκα προς αποφυγή διάδοσης covid-19.

ΠΡΟΣΟΧΗ : Θα προγραμματίσετε ραντεβού στο σχολείο αφού λάβετε το μήνυμα “ΑΠΟΔΟΧΗ” της ηλεκτρονικής αίτησής σας.  Τότε θα εσωκλείσετε σε διαφάνεια   ΜΕ ΤΟ ΟΝ/ΕΠΩΝΥΜΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΕΠΑΝΩ  ΣΤΗΝ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΓΡΑΜΜΕΝΟ  τα παρακάτω δικαιολογητικά :

  • Αίτηση εγγραφής (θετικής ή αρνητικής) του μαθητή στο ολοήμερο πρόγραμμα ή στο αναβαθμισμένο ολοήμερο ή και στο τμήμα  πρωινής υποδοχής ( δηλ. συμπληρώνετε σε κάθε περίπτωση το έγγραφο «ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΘΗΤΗ»).
  • Βεβαίωση φοίτησης του/της αδελφού/ής του μαθητή στο συστεγαζόμενο Δημοτικό Σχολείο στην περίπτωση που υπάρχει.
  • Τα εμβόλια του μαθητή έτσι όπως καταγράφονται στο βιβλιάριο υγείας του παιδιού. Στο φάκελο με τα απαραίτητα δικαιολογητικά θα περιλάβετε απλή φωτοτυπία των παραπάνω εμβολίων ενώ θα έχετε μαζί σας και το πρωτότυπο βιβλιάριο εμβολίων του μαθητή προς επί τόπιο έλεγχο .
  • Το Α.Δ.Υ.Μ του μαθητή θα το προσκομίσετε συμπληρωμένο κατά το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου 2024 με ημερομηνία συμπλήρωσης το μήνα Σεπτέμβριο και ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ πριν την έναρξη των μαθημάτων.
  • Η έγγραφη συναίνεση του έτερου γονέα/κηδεμόνα με υπεύθυνη δήλωσή του, η οποία θα είναι θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής.
  • Στην περίπτωση των μαθητών/-τριών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες οι γονείς/κηδεμόνες συμπεριλαμβάνουν στο παραπάνω φάκελο γνωμάτευση από ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ ή δημόσιο ιατροπαιδαγωγικό κέντρο ή άλλη αρμόδια δημόσια υπηρεσία ή προγραμματίζουν ΑΜΕΣΑ κατόπιν συνεννόησης με το Νηπ/γείο αξιολόγηση του μαθητή. Επισημαίνεται ότι μαθητές/τριες, που πρόκειται να φοιτήσουν στο Νηπιαγωγείο και από σχετική ιατρική γνωμάτευση προκύπτει η ανάγκη λήψης μέτρων πρώιμης εκπαιδευτικής και υποστηρικτικής παρέμβασης, οι γονείς/κηδεμόνες τους δύνανται να υποβάλουν αίτηση στο αρμόδιο ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. για τη διερεύνηση και αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και ψυχοκοινωνικών αναγκών των μαθητών/ τριών, από τον Σεπτέμβριο προ του έτους της πρώτης εγγραφής τους στο Νηπιαγωγείο (δηλαδή από το Σεπτέμβριο του 2023), προκειμένου να ληφθούν εγκαίρως εξατομικευμένα μέτρα υποστήριξης αυτών και των οικογενειών τους με την έναρξη της φοίτησής των μαθητών/τριών στην οικεία σχολική μονάδα.

 

Όλα τα απαραίτητα έντυπα βρίσκονται αναρτημένα στις ιστοσελίδες των Νηπιαγωγείων μας. Επίσης, θα διατίθενται και στην είσοδο του σχολικού μας συγκροτήματος. Για οποιαδήποτε διευκρίνιση/απορία/κώλυμμα , θα επικοινωνείτε αρχικά τηλεφωνικά με τις προϊσταμένες των νηπιαγωγείων, ώστε να λαμβάνετε τις απαραίτητες πληροφορίες για την ολοκλήρωση της εγγραφής κάθε μαθητή.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  1. Τηλεφωνική :

Τηλ. Επικοινωνίας : α)  210 77 07 653 κατά το χρονικό διάστημα 12.15 – 13.00 .μ.μ. 

                                 β)   211 41 89 728 κατά το χρονικό διάστημα 7.45- 8.15 π.μ. Ηλεκτρονική:

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΤΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ

mail@4nip-zograf.att.sch.gr

mail@17nip-zograf.att.sch.gr

ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ

https://blogs.sch.gr/4nipzogr/

https://17nipzogr.mysch.gr/

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ  ΚΑΙ  ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΑΣ

 

 

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2023-2024

Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
 

 

2/θέσιο 4οΝηπιαγωγείο Ζωγράφου

 

Διεύθυνση A/θμιας

Α΄ ΑΘΗΝΑΣ

 

ΚωδικόςΣχολείου(Υ.ΠAI.Θ.Α.)

 

9050942

ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Έδρα του Σχολείου(διεύθυνση): Μ. Αλεξάνδρου & Κορυτσάς Ζωγράφου
 

Τηλέφωνο:

2107707653  

Fax:

 

e-mail:

mail@4nip-zograf.att.sch.gr  

Ιστοσελίδα:

https://blogs.sch.gr/4nipzogr/
Προϊσταμένη Σχολικής Μονάδας ΧΑΛΑ ΘΕΟΔΩΡΑ- ΕΡΡΙΚΑ

Περιεχόμενα
Εισαγωγή
Σύνταξη, έγκριση και τήρηση του Κανονισμού.
Ταυτότητα και όραμα του σχολείου μας
Άρθρο1. Βασικές αρχές και στόχοι του Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας
Άρθρο2. Λειτουργία του Σχολείου
Διδακτικό ωράριο
Υποχρεωτικό πρόγραμμα
Ολοήμερο πρόγραμμα
Προσέλευση και αποχώρηση μαθητών/μαθητριών
Ωρολόγιο Πρόγραμμα του Σχολείου
Άρθρο3. Σχολική και Κοινωνική Ζωή
Ι. Φοίτηση
II. Σχολικοί χώροι
III. Διάλειμμα
IV. Σχολικό πρόγραμμα
V. Συμπεριφορά-Δικαιώματα–Υποχρεώσεις
Οι εκπαιδευτικοί
Οι μαθητές/μαθήτριες
Γονείς και κηδεμόνες
Παιδαγωγικός έλεγχος
Άλλα θέματα
Άρθρο 4. Επικοινωνία και Συνεργασία Γονέων/Κηδεμόνων-Σχολείου
Ι. Σημασία της επικοινωνίας και της συνεργασίας σχολείου-οικογένειας
III. Σχολικό Συμβούλιο
IV. Η σημασία της συνέργειας όλων
Άρθρο5: Πολιτική του σχολείου προστασίας από πιθανούς κινδύνους
Αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών
Χώρος συγκέντρωσης σε περίπτωση ανάγκης
Ειδικό σχέδιο αποχώρησης λόγω έκτακτων συνθηκών
Άρθρο6: Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας-Διαδικασίες διασφάλισης της εφαρμογής του

Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας

 

Εισαγωγή

Ο Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας του Σχολείου (άρθρο 37, Ν.4692/2020) επιδιώκει να εξασφαλίσει τις προϋποθέσεις και τις συνθήκες που είναι απαραίτητες για να πραγματοποιείται όσο καλύτερα γίνεται το έργο του σχολείου και να επιτυγχάνονται όσο γίνεται καλύτερα οι στόχοιπου θέτουμε κάθε φορά ως σχολική κοινότητα (μαθητές, εκπαιδευτικοί, βοηθητικό προσωπικό,γονείς/κηδεμόνες).

Ο Κανονισμός βασίζεται σε όσα προβλέπονται από την πολιτεία για την εκπαίδευση και τηλειτουργία των δημόσιων και ιδιωτικών Σχολείων, ενσωματώνει αποδεκτές παιδαγωγικές αρχές και είναι προσαρμοσμένος στις ιδιαίτερες συνθήκες λειτουργίας του Νηπιαγωγείου και τα χαρακτηριστικά της τοπικής σχολικής και ευρύτερης κοινότητας

 

Σύνταξη, έγκριση και τήρηση του Κανονισμού

Ο Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας συντάσσεται ύστερα από εισήγηση της  Προϊσταμένης του Νηπιαγωγείου Χαλά Θεοδώρας- Έρρικας , σύμφωνα με το υπ΄ αριθμ. 9/ 18-10-2023 πρακτικό με τη συμμετοχή όλων των μελών του Συλλόγου Διδασκόντων. Εγκρίνεται από τη Σύμβουλο Εκπαίδευσης που έχει την παιδαγωγική ευθύνη του σχολείου καθώς και από τη Διευθύντρια Εκπαίδευσης.

Ο Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας με την έναρξη του σχολικού έτους κοινοποιείται με κάθε πρόσφορο μέσο στους γονείς/κηδεμόνες και αναρτάται με την έναρξη του σχολικού έτους στον ιστότοπο του Νηπιαγωγείου, εφόσον υπάρχει.

Η ακριβής τήρησή του αποτελεί ευθύνη και υποχρέωση όλων των μελών της σχολικής κοινότητας: της Διεύθυνσης του Νηπιαγωγείου, των εκπαιδευτικών και του βοηθητικού προσωπικού, των μαθητών, των γονέων και κηδεμόνων.

Ο Κανονισμός, όταν κριθεί αναγκαίο, αναπροσαρμόζεται, μέσω της προβλεπόμενης από τον νόμο συμμετοχικής διαδικασίας όλων των μελών της σχολικής κοινότητας, έτσι ώστε να συμπεριλαμβάνει νέες νομοθετικές ρυθμίσεις, να ανταποκρίνεται στις αλλαγές των συνθηκών λειτουργίας του σχολείου και τις, κατά καιρούς, αποφάσεις των αρμόδιων συλλογικών οργάνων του.

Ταυτότητα και όραμα του σχολείου μας

Η ταυτότητα, η ιστορία και το όραμα ενός σχολείου είναι σημαντικές παράμετροι του κλίματος και της κουλτούρας του σχολείου. Το 4ο Νηπιαγωγείο Ζωγράφου είναι ανοιχτό στην κοινότητα και με ιδιαίτερα προσεγμένες εκπαιδευτικές δράσεις προσπαθεί να οδηγεί με βιωματικό και ομαδοσυνεργατικό τρόπο τους μαθητές στην αναζήτηση της γνώσης. Οι παραπάνω παράμετροι συμβάλλουν στην συνεχή προσπάθεια δημιουργίας και διατήρησης ενός θετικού κλίματος που ενθαρρύνει την εκπαίδευση, την ανάπτυξη των μαθητών και τη συνεργασία. Στο 4ο Νηπιαγωγείο Ζωγράφου δεν υπάρχει Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων.

 

Άρθρο1. Βασικές αρχές και στόχοι του Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας

Ο Κανονισμός, περιλαμβάνει όρους και κανόνες, κατανομή αρμοδιοτήτων και ευθυνών, δικαιωμάτων και υποχρεώσεων, για όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας, έτσι ώστε να διαμορφώνεται στο σχολείο ένα παιδαγωγικό και διδακτικό κλίμα που διευκολύνει την απρόσκοπτη, μεθοδική και αποτελεσματική λειτουργία του. Ταυτόχρονα οι δυσκολίες και τα προβλήματα που προκύπτουν αντιμετωπίζονται από τα μέλη της σχολικής κοινότητας ως προκλήσεις και ευκαιρίες βελτίωσης, ανάπτυξης και ενδυνάμωσης παιδαγωγικών, διδακτικών και άλλων πρακτικών.

Βασικοί στόχοι του Κανονισμού είναι οι μαθητές/μαθήτριες να διαμορφώσουν την προσωπικότητά τους, να διαπαιδαγωγηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αναπτύσσοντας δεξιότητες, οι οποίες έχουν βασικό και κυρίαρχο ρόλο στη μαθησιακή διαδικασία και ταυτόχρονα αποτελούν δεξιότητες ζωής, όπως η δημιουργικότητα, ο αυτοέλεγχος, η συναίσθηση της ευθύνης, η συνεργασία, η ενσυναίσθηση, η αλληλεγγύη, ο αμοιβαίος σεβασμός, η αλληλοκατανόηση, η αποδοχή της διαφορετικότητας, ο σεβασμός όλων σε κοινούς συμφωνημένους κανόνες, η περιβαλλοντική συνείδηση, η προστασία της υγείας, καθώς και η εδραίωση της ισότητας, της αλληλεγγύης και της δημοκρατίας.

Μέσω των συμφωνημένων αρχών/κατευθύνσεων του Κανονισμού του Νηπιαγωγείου, επιδιώκεται:

  • Να εξασφαλίζεται ένα υποστηρικτικό πλαίσιο για να πραγματοποιείται με επιτυχία το εκπαιδευτικό έργο και η απρόσκοπτη συμμετοχή όλων των μαθητών/μαθητριών στην εκπαιδευτική διαδικασία.
  • Να αναπτύσσεται κατάλληλο κλίμα για την ανάπτυξη της προσωπικότητας του/της κάθε μαθητή/μαθήτριας αλλά και όλων των μελών της σχολικής κοινότητας.
  • Να διασφαλίζεται η σωματική και ψυχική υγεία όλων των μελών της σχολικής κοινότητας.
  • Να δημιουργείται πλαίσιο συνθηκών για ουσιαστική μάθηση και εργασία.

 

Άρθρο2. Λειτουργία  του  Σχολείου

Διδακτικό ωράριο

Η έναρξη, η λήξη, η διάρκεια μαθημάτων του βασικού υποχρεωτικού προγράμματος και του ολοήμερου νηπιαγωγείου, τα διαλείμματα, ο χρόνος διδασκαλίας ανά διδακτική ώρα καθώς και η έναρξη και λήξη του διδακτικού έτους καθορίζονται από τις κείμενες διατάξεις και αποφάσεις του ΥΠΑΙΘΑ. Ανακοινώνονται στους γονείς με την έναρξη του διδακτικού έτους με σχετικό έντυπο και ενημέρωσή τους σε ομαδική συνάντηση.

Για το σχολικό έτος 2023-2024 το πρόγραμμα του σχολείου, διαμορφώνεται ως εξής:

Πρόωρη Υποδοχή (ισχύει μόνο για τους μαθητές/μαθήτριες που παρακολουθούν το ολοήμερο πρόγραμμα και είναι προαιρετικό)

  • Προσέλευση των μαθητών/τριών: 7:45-8:00

Υποχρεωτικό πρόγραμμα

  • Υποδοχή των μαθητών και των μαθητριών στο σχολείο: 8.15-8:30. Λόγω της συστέγασης με το 4ο Δημοτικό Σχολείο Ζωγράφου, η είσοδος των μαθητών/τριών ακολουθεί αμέσως μετά την πρωινή προσευχή των μαθητών/τριών  του παραπάνω δημοτικού.
  • Λήξη υποχρεωτικού προγράμματος-αποχώρηση μαθητών και μαθητριών: 13:00

Ολοήμερο πρόγραμμα

  • Έναρξη λειτουργίας των δραστηριοτήτων Ολοήμερου προγράμματος: 13:00.
  • Λήξη των δραστηριοτήτων Ολοήμερου προγράμματος: 16:00.

 

Πρόωρη αποχώρηση από το Ολοήμερο πρόγραμμα δεν προβλέπεται.

 

Προκειμένου να διευκολυνθεί, κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, η ομαλή προσαρμογή των μαθητών/τριών δύναται να εφαρμόζεται ευέλικτο ωράριο παραμονής στο Νηπιαγωγείο κατά τις πρώτες δύο εβδομάδες λειτουργίας (παρ.7,άρθρο2,Π.Δ.79/2017).

Επίσης, προβλέπεται η μεταφορά ωραρίου εργασίας σε απογευματινές ώρες έως δύο φορές κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους, για την οποία ενημερώνονται η Σύμβουλος Εκπαίδευσης και η Διευθύντρια Εκπαίδευσης (άρθρο16,παρ.10Π.Δ.79/2017).

 

Προσέλευση και αποχώρηση μαθητών/μαθητριών

Α) Προσέλευση: Η ώρα προσέλευσης των μαθητών και μαθητριών του Νηπιαγωγείου είναι 08:15 έως 08:30. Η ώρα προσέλευσης για την Πρωινή Υποδοχή στο Νηπιαγωγείο είναι 07:45 έως 08:00.

Την ευθύνη της αυλόπορτας το πρωί κατά την προσέλευση των νηπίων, έχουν από κοινού οι νηπιαγωγοί του Βασικού Υποχρεωτικού Προγράμματος τόσο του 4ου Νηπιαγωγείου, όσο και του 17ου Νηπιαγωγείου, καθώς τα δύο Νηπιαγωγεία συστεγάζονται και μοιράζονται την ίδια αυλή και είσοδο. Στο Νηπιαγωγείο βρίσκεται σχολικός φύλακας, ο οποίος θα παραμείνει μέχρι το τέλος του Οκτώβρη και έπειτα δεν υπάρχει πρόβλεψη για την αντικατάστασή του. Ως εκ τούτου οι εκπαιδευτικοί υποδέχονται τους μαθητές και τις μαθήτριες στην είσοδο των αιθουσών και οι γονείς/κηδεμόνες-συνοδοί τα παραδίδουν και αποχωρούν.

Η αυλόπορτα κλείνει και ασφαλίζει στις 8.30, όταν ολοκληρωθεί η ώρα προσέλευσης των μαθητών, ενώ παραμένει κλειστή καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας του σχολείου, για να διαφυλάσσεται η ασφάλεια των μαθητών.

Έχουν δοθεί σαφείς οδηγίες στους γονείς για την έγκαιρη προσέλευση των μαθητών στο σχολείο, η οποία συντελεί και στην εύρυθμη λειτουργία του. Αν  κάποιος γονέας καθυστερήσει, έχοντας όμως πολύ σοβαρό λόγο, τηλεφωνεί στη νηπιαγωγό, η οποία ξεκλειδώνει την πόρτα.

Β) Αποχώρηση: Η αποχώρηση από το νηπιαγωγείο γίνεται στις 13:00 για τους μαθητές του Υποχρεωτικού Πρωινού και στις 16:00 για τα παιδιά του προαιρετικού ολοήμερου νηπιαγωγείου. Τα παιδιά παραδίδονται μόνο στους ενήλικες που έχουν οριστεί στην υπεύθυνη δήλωση προσέλευσης/αποχώρησης που συμπλήρωσαν οι γονείς στην έναρξη της χρονιάς. Δεν επιτρέπεται να αποχωρούν τα νήπια/προνήπια με τη συνοδεία των μεγαλύτερων, αλλά ανήλικων αδελφών τους. Αφού το παιδί αποχωρήσει από το νηπιαγωγείο την αποκλειστική ευθύνη έχουν οι γονείς. Οι γονείς είναι υποχρεωμένοι να γνωρίζουν και να τηρούν απαρέγκλιτα το ωράριο του νηπιαγωγείου.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες σε καμία περίπτωση δεν αποχωρούν από το σχολείο πριν τη λήξη του ωραρίου. Αν παρουσιαστεί ανάγκη έκτακτης αποχώρησης κατά τη διάρκεια του σχολικούωραρίου (π.χ. ασθένεια), ενημερώνεται ο γονέας/κηδεμόνας για να προσέλθει στο Σχολείο και να συνοδεύσει το παιδί στο σπίτι του, αφού προηγουμένως συμπληρώσει τη σχετική υπεύθυνη δήλωση. Εάν κάποιος γονέας/κηδεμόνας χρειαστεί, για ειδικό λόγο να πάρει το παιδί του πριν τη λήξη των μαθημάτων, χρειάζεται να ενημερώσει εγκαίρως  την Προϊσταμένη του νηπιαγωγείου και να συμπληρώσει σχετική υπεύθυνη δήλωση όπου θα αναγράφονται οι εξαιρετικά σημαντικοί λόγοι της πρόωρης αποχώρησης του παιδιού του.

Σε περιπτώσεις δυσμενών καιρικών συνθηκών, το σχολείο δύναται να τροποποιήσει τη διαδικασία προσέλευσης/αποχώρησης, ώστε να μειωθεί στο ελάχιστο η έκθεση γονέων και μαθητών στις καιρικές συνθήκες, δίχως να τεθεί σε κίνδυνο η ασφάλεια των μαθητών.

 

Ωρολόγιο Πρόγραμμα του Σχολείου

Το Νηπιαγωγείο εφαρμόζει το Ωρολόγιο Πρόγραμμα, όπως αυτό ορίζεται από τις εγκυκλίους του ΥΠΑΙΘΑ και εξειδικεύεται από τον Σύλλογο Διδασκόντων με ευθύνη της Προϊσταμένης του Νηπιαγωγείου και υποβάλλεται προς έγκριση στην Προϊσταμένη εκπαιδευτικών θεμάτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας.

Για τα συστεγαζόμενα νηπιαγωγεία ισχύουν οι διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας.

 

Άρθρο3. Σχολική και Κοινωνική Ζωή

Ι. Φοίτηση

Η φοίτηση των μαθητών/μαθητριών στα Νηπιαγωγεία είναι υποχρεωτική και εποπτεύεται από τον/την εκπαιδευτικό της τάξης, ο οποίος/η οποία καταγράφει τις καθημερινές απουσίες και από την Προϊσταμένη που τις καταχωρίζει στο πληροφοριακό σύστημα του ΥΠΑΙΘΑ. Η ελλιπής φοίτηση και μάλιστα χωρίς σοβαρό λόγο, δυσχεραίνει τόσο το σχολικό έργο όσο και την πρόοδο των μαθητών/μαθητριών. Την ουσιαστική αλλά και την τυπική ευθύνη απέναντι στο σχολείο και την πολιτεία για τη φοίτηση των μαθητών, φέρουν κατά το νόμο οι γονείς/κηδεμόνες τους.

 

II.   Σχολικοί χώροι

Κοινός στόχος όλων είναι ο σεβασμός του σχολικού χώρου. Ο σεβασμός στα περιουσιακά στοιχεία του Νηπιαγωγείου, τις υποδομές, τον εξοπλισμό, αλλά και το φυσικό περιβάλλον του σχολείου αποτελεί βασική υποχρέωση όλων των μελών της σχολικής κοινότητας. Με το ίδιο σκεπτικό υπάρχει φροντίδα για την τάξη και την καλαισθησία στις σχολικές αίθουσες, καθώς είναι ο ιδιαίτερος χώρος, όπου παραμένουν και εργάζονται μαθητές/μαθήτριες και εκπαιδευτικοί πολλές ώρες. Φροντίδα όλων είναι να διατηρούνται οι χώροι καθαροί. Τεράστια συμβολή σε αυτό έχουν και οι υπεύθυνες καθαριότητας του Νηπιαγωγείου.

 

III.   Διάλειμμα

Κατά τη διάρκεια του διαλείμματος η νηπιαγωγός είναι μαζί με τα παιδιά στον αύλειο χώρο και       τα επιβλέπει. Το διάλειμμα γίνεται την ώρα που ορίζει το ωρολόγιο πρόγραμμα. Σε περίπτωση κακοκαιρίας τα παιδιά παραμένουν μέσα στην τάξη και κάνουν ελεύθερες δραστηριότητες.

Το διάλειμμα είναι χρόνος παιχνιδιού και ανάπτυξης κοινωνικών σχέσεων, όπου οι μαθητές και οι μαθήτριες αλληλεπιδρούν, παίζουν αρμονικά και για οποιοδήποτε πρόβλημα ή δυσκολία αντιμετωπίζουν απευθύνονται στις εκπαιδευτικούς που βρίσκονται στο προαύλιο.

Κατά τη διάρκεια του διαλείμματος δεν επιτρέπεται κανένας ανήλικος ή ενήλικος να παρακολουθεί, να συνομιλεί ή να δίνει αντικείμενα σε μαθητές και μαθήτριες του σχολείου από τα κάγκελα του προαύλιου χώρου.

 

IV.  Σχολικό πρόγραμμα

Η φοίτηση στο Νηπιαγωγείο αποτελεί το πιο σημαντικό βήμα στη ζωή του παιδιού για τη μάθηση, την προσωπική ανάπτυξη και κοινωνικοποίησή του. Οι μαθητές και μαθήτριες παρακολουθούν και συμμετέχουν ενεργά στην καθημερινή εκπαιδευτική διαδικασία σεβόμενοι τους κανόνες του σχολείου, όπως διαμορφώνονται από τους ίδιους και τους εκπαιδευτικούς της τάξης, όπως και το δικαίωμα των συμμαθητών και συμμαθητριών τους για μάθηση.

Τα παιδιά μαθαίνουν να συνεργάζονται, να δημιουργούν, να αλληλεπιδρούν, να αυτενεργούν και να είναι υπεύθυνα. Η συνεργασία μεταξύ γονέων/κηδεμόνων και εκπαιδευτικών έχει κοινό στόχο την υγιή ανάπτυξη παιδιών με ολοκληρωμένη προσωπικότητα.

 

V.  Συμπεριφορά-Δικαιώματα–Υποχρεώσεις

 

 Η Προϊσταμένη

  • Συμβάλλει στη δημιουργία κλίματος δημοκρατικής συμπεριφοράς των διδασκόντων/διδασκουσών και των μαθητών/μαθητριών και είναι υπεύθυνος/υπεύθυνη, σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς, για την ομαλή λειτουργία του σχολείου.
  • Ενημερώνει τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας για την εκπαιδευτική νομοθεσία, τις εγκυκλίους και τις αποφάσεις που αφορούν τη λειτουργία του Σχολείου και τις αρμοδιότητες του Συλλόγου Διδασκόντων.
  • Λαμβάνει μέριμνα για την εξασφάλιση παιδαγωγικών μέσων και εργαλείων, την καλή χρήση τους στη σχολική τάξη, τη λειτουργικότητα και την αντικατάστασή τους, σε περίπτωση φθοράς.
  • Είναι υπεύθυνος/υπεύθυνη, μαζί με τους/τις εκπαιδευτικούς, για την καθαριότητα και αισθητική των χώρων του Νηπιαγωγείου, καθώς και για την προστασία της υγείας και ασφάλειας των μαθητών/μαθητριών.
  • Έχει την ευθύνη για τη διαμόρφωση θετικού κλίματος στο σχολείο, για την ανάπτυξη αρμονικών σχέσεων ανάμεσα στα μέλη της σχολικής κοινότητας.

 

Οι εκπαιδευτικοί

  • Εκπαιδεύουν τους μαθητές και τις μαθήτριες, σύμφωνα με τους σκοπούς και τους στόχους της προσχολικής εκπαίδευσης και μέσα στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής πολιτικής και με την καθοδήγηση των Στελεχών της Εκπαίδευσης.
  • Προετοιμάζουν καθημερινά και οργανώνουν την εκπαιδευτική διαδικασία, εφαρμόζοντας σύγχρονες και κατάλληλες μεθόδους διδασκαλίας, με βάση τις ανάγκες και ιδιαιτερότητες των μαθητών/μαθητριών.
  • Συνεργάζονται με τους μαθητές/μαθήτριες, σέβονται την προσωπικότητά τους, καλλιεργούν και εμπνέουν σ’ αυτούς, κυρίως με το παράδειγμά τους, δημοκρατική συμπεριφορά.
  • Μεριμνούν για τη δημιουργία κλίματος αρμονικής συνεργασίας και συνεχούς και αμφίδρομης επικοινωνίας με τους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/μαθητριών, και τους ενημερώνουν για τη φοίτηση, τη συμπεριφορά και την εξέλιξη των παιδιών τους.
  • Φροντίζουν για την πρόοδο όλων των μαθητών/μαθητριών τους και τους προσφέρουν παιδεία διανοητική, ηθική και κοινωνική.
  • Συμβάλλουν στην εμπέδωση ενός ήρεμου, θετικού, συνεργατικού, συμπεριληπτικού, εποικοδομητικού σχολικού κλίματος.
  • Ενδιαφέρονται για τις συνθήκες ζωής των μαθητών/μαθητριών τους στην οικογένεια και στο ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον, λαμβάνουν υπόψη τους παράγοντες που επηρεάζουν την πρόοδο και συμπεριφορά των μαθητών/μαθητριών τους και υιοθετούν κατάλληλες παιδαγωγικές ενέργειες, ώστε να αντιμετωπισθούν πιθανά προβλήματα.
  • Ενθαρρύνουν τους μαθητές/μαθήτριες να συμμετέχουν ενεργά στη διαμόρφωση και λήψη αποφάσεων για θέματα που αφορούν τους ίδιους και το σχολείο και καλλιεργούν τις αρχές και το πνεύμα αλληλεγγύης και συλλογικότητας.
  • Συνεργάζονται με τους εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής προκειμένου να υποστηριχθούν οι μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες καθώς και οι οικογένειές τους.
  • Συνεργάζονται με την Προϊσταμένη, τους γονείς και τα αρμόδια Στελέχη Εκπαίδευσης για την καλύτερη δυνατή παιδαγωγική αντιμετώπιση προβλημάτων συμπεριφοράς, σεβόμενοι την προσωπικότητα και τα δικαιώματα των μαθητών/μαθητριών.
  • Ανανεώνουν και εμπλουτίζουν τις γνώσεις τους, σχετικά με τις επιστήμες της αγωγής τόσομέσω των διάφορων μορφών επιμόρφωσης, που παρέχονται θεσμικά από το σύστημα της οργανωμένης εκπαίδευσης, όσο και μέσω της ενδοσχολικής επιμόρφωσης ή και της αυτοεπιμόρφωσης.

 

Οι μαθητές/μαθήτριες

  • Επιδεικνύουν σεβασμό, με τη στάση τους, προς κάθε μέλος της σχολικής κοινότητας.
  • Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων τηρούν τους κανόνες της τάξης, συμμετέχουν ενεργά συνδιαμορφώνοντας την καθημερινή εκπαιδευτική διαδικασία.
  • Απευθύνονται στους/στις εκπαιδευτικούς και στη Διεύθυνση του Σχολείου και ζητούν τη βοήθειά τους, για κάθε πρόβλημα που τους απασχολεί και τους δημιουργεί εμπόδιο στη σχολική ζωή.
  • Προσέχουν, ώστε να διατηρούν καθαρούς όλους τους χώρους και δείχνουν ενδιαφέρον για την υλική περιουσία του σχολείου.
  • Αποφεύγουν ρητά την άσκηση οποιασδήποτε μορφής βίας (σωματική, λεκτική ή ψυχολογική).
  • Προσπαθούν να λύνουν τις αντιθέσεις ή διαφωνίες με διάλογο. Σε περιπτώσεις που γίνονται αποδέκτες ή παρατηρητές βίαιης λεκτικής, ψυχολογικής ή και σωματικής συμπεριφοράς, ενεργούν άμεσα και ακολουθούν τα παραπάνω βήματα:
  1. Συζητούν άμεσα και ειρηνικά με όποιον έχουν διαφορά.
  2. Απευθύνονται στον υπεύθυνο εκπαιδευτικό τμήματος.
  3. Απευθύνονται στην Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου.
    • Συμβάλλουν στην υιοθέτηση αειφόρων πρακτικών, όπως η ανακύκλωση υλικών.
    • Στις σχολικές εκδηλώσεις και γιορτές αλλά και στις διδακτικές επισκέψεις εκτός Νηπιαγωγείου ακολουθούν τους συνοδούς εκπαιδευτικούς και συμπεριφέρονται με ευγένεια και ευπρέπεια.

 

Γονείς και κηδεμόνες

  • Φροντίζουν ώστε το παιδί να έρχεται έγκαιρα και ανελλιπώς στο σχολείο και να ενημερώνουν σε περίπτωση απουσίας του.
  • Διαβάζουν προσεκτικά όλες τις ανακοινώσεις, έντυπες ή ηλεκτρονικές, ώστε να ενημερώνονται για θέματα λειτουργίας του Σχολείου.
  • Συνεργάζονται αρμονικά σε προσωπικό επίπεδο αλλά και με τον Σύλλογο των Διδασκόντων για θέματα που αφορούν τους μαθητές/μαθήτριες.
  • Ενημερώνουν έγκαιρα και προσκομίζουν τα σχετικά έγγραφα, αν υπάρχουν, για κάθε ειδικό θέμα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά τους – θέματα υγείας, ειδικές εκπαιδευτικές ικανότητες ή ανάγκες, θέματα οικογενειακής και κοινωνικής κατάστασης – τα οποία μπορούν να επηρεάσουν την επίδοση, τη φοίτηση και συμπεριφορά του παιδιού και ζητούν τη συνδρομή του σχολείου.

 

Παιδαγωγικός έλεγχος

Τα ζητήματα μη αποδεκτής συμπεριφοράς στο σχολείο αποτελούν αντικείμενο συνεργασίας των γονέων/κηδεμόνων με τον εκπαιδευτικό/την εκπαιδευτικό υπεύθυνο της τάξης, την Προϊσταμένη της σχολικής μονάδας, το Σύλλογο Διδασκόντων και τη Σύμβουλο Εκπαίδευσης , προκειμένου να υπάρξει η καλύτερη δυνατή παιδαγωγική αντιμετώπιση του θέματος. Σε κάθε περίπτωση και πριν από οποιαδήποτε απόφαση, λαμβάνεται υπόψη η βασική αρχή του σεβασμού της προσωπικότητας και των δικαιωμάτων του παιδιού. Οι σωματικές ποινές δεν επιτρέπονται.

Το σχολείο, ως φορέας αγωγής, έχει καθήκον να λειτουργεί, έτσι ώστε οι μαθητές και μαθήτριες να συνειδητοποιήσουν ότι κάθε πράξη τους έχει συνέπειες, να μάθουν να αναλαμβάνουν την ευθύνη των επιλογών τους και να γίνουν υπεύθυνοι πολίτες. Αν η συμπεριφορά του μαθητή και της μαθήτριας δεν εναρμονίζεται με τα αποδεκτά πρότυπα και αποκλίνει από την τήρηση του εσωτερικού κανονισμού του σχολείου, τότε αντιμετωπίζει τον παιδαγωγικό έλεγχο, σύμφωνα με τις αρχές της ψυχολογίας και παιδαγωγικής που διέπουν την ηλικία του.

Οι γονείς/κηδεμόνες ενημερώνονται από το Σχολείο, για την όποια μη αποδεκτή συμπεριφορά των παιδιών τους. Η στενή συνεργασία σχολείου-γονέων/κηδεμόνων είναι πάντα αναγκαία και επιβεβλημένη.

 

 

Άλλα θέματα

 

Εμβολιασμός μαθητών/μαθητριών

Σύμφωνα με την γνωμοδότηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών υποχρεωτικά είναι όλα εκεί να τα εμβόλια που είναι ενταγμένα στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών. Ένα από τα δικαιολογητικά εγγραφής, αποτελεί και η επίδειξη του Βιβλιαρίου Υγείας ή άλλο στοιχείο από το οποίο αποδεικνύεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.

 

Προετοιμασία γεύματος-Γεύμα

Τα παιδιά φέρνουν από το σπίτι το δεκατιανό και το γεύμα τους. Στην αρχή της χρονιάς γίνεται σύσταση στους γονείς να προτιμούν υγιεινές και όχι ανθυγιεινές και τυποποιημένες τροφές για το δεκατιανό και το γεύμα των παιδιών τους.

 

Οι νηπιαγωγοί και στο βασικό υποχρεωτικό και στο ολοήμερο πρόγραμμα του νηπιαγωγείου βοηθούν και καθοδηγούν τους μαθητές και τις μαθήτριες, ώστε να αποκτήσουν τις απαραίτητες δεξιότητες που αφορούν στη διαδικασία του γεύματος και να εξυπηρετούνται αυτόνομα. Σε κάθε περίπτωση δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στους μαθητές μέχρι να αποκτήσουν τις απαραίτητες δεξιότητες αυτοεξυπηρέτησης.

 

Διδακτικές επισκέψεις

Στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς οργανώνονται διάφορες σχολικές δράσεις, εντός σχολικού χώρου, όπου οι μαθητές παρακολουθούν διάφορα εκπαιδευτικά, ψυχαγωγικά και παιδαγωγικά προγράμματα.

Άρθρο 4. Επικοινωνία και Συνεργασία Γονέων/Κηδεμόνων-Σχολείου

Ι. Σημασία της επικοινωνίας και της συνεργασίας σχολείου-οικογένειας

Η οικογένεια και το σχολείο αποτελούν τους σημαντικότερους παράγοντες ανάπτυξης και κοινωνικοποίησης του παιδιού. Τα τελευταία χρόνια, γίνεται ολοένα και πιο φανερό ότι η συνεργασία σχολείου – οικογένειας λειτουργεί θετικά στην εκπαιδευτική διαδικασία, στη διαμόρφωση της προσωπικότητας των μαθητών αλλά και στη σχολική επιτυχία. Είναι σημαντικό οι γονείς/κηδεμόνες να έχουν την ευκαιρία να μοιραστούν τις ανησυχίες τους, τους προβληματισμούς τους με τις νηπιαγωγούς αλλά και να ενημερώνουν για τυχόν αλλεργίες, θέματα υγείας και συμπεριφοράς και να βρίσκουν λύσεις από κοινού. Η συνεργασία σχολείου-οικογένειας επιδρά γενικότερα θετικά στην ακαδημαϊκή επίδοση των μαθητών, στην αυτοεκτίμηση του μαθητή και στην αλλαγή των απόψεων του μαθητή για το σχολικό κλίμα (ιδίως όταν αυτό είναι προβληματικό για το παιδί). Επιπλέον, αυξάνονται τα κίνητρα των παιδιών για μάθηση γενικότερα και καλλιεργούνται υγιείς διαπροσωπικές σχέσεις, στα πλαίσια του σεβασμού.

Για οποιοδήποτε αίτημά τους, οι γονείς/κηδεμόνες απευθύνονται στην εκπαιδευτικό της τάξης. Σε περίπτωση που δεν υπάρξει κοινά αποδεκτή λύση ή συνεννόηση, απευθύνονται στην Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου.

 

ΙI. Διαδικασίες ενημέρωσης και επικοινωνίας Σχολείου και γονέων/κηδεμόνων

Οι    συναντήσεις    για    ενημέρωση    των    γονέων/κηδεμόνων     με    τους    εκπαιδευτικούς προγραμματίζονται με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων:

  • Στην αρχή του διδακτικού έτους, όπου λαμβάνει χώρα ενημέρωση για ζητήματα που αφορούν στην εύρυθμη λειτουργία του σχολείου.
  • Μια φορά τουλάχιστον το μήνα σε προκαθορισμένη από τον/την εκπαιδευτικό του τμήματος ημέρα και ώρα, για θέματα που αφορούν στην αγωγή και πρόοδο των μαθητών/μαθητριών.
  • Κάθε φορά που ο/η εκπαιδευτικός της τάξης κρίνει αναγκαία μια έκτακτη συνάντηση.
  • Κατά την ενημέρωση προόδου μετά το πέρας κάθε τριμήνου, όπου πραγματοποιείται παιδαγωγική συνάντηση της εκπαιδευτικού της τάξης με τους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/μαθητριών, προκειμένου να ενημερωθούν για την πρόοδο των παιδιών τους.

Η είσοδος των γονέων/κηδεμόνων στο σχολικό χώρο επιτρέπεται μόνο κατά τις προβλεπόμενες ώρες συναντήσεων με τους εκπαιδευτικούς των τάξεων.

Οι γονείς-κηδεμόνες οφείλουν να επικαιροποιούν τα στοιχεία επικοινωνίας τους και να ενημερώνουν άμεσα τους εκπαιδευτικούς για κάθε αλλαγή, ώστε το Νηπιαγωγείο να έχει τα ισχύοντα τηλέφωνά τους και τις έγκυρες ηλεκτρονικές διευθύνσεις τους για την αποστολή ενημερωτικών σημειωμάτων ή/και υπεύθυνων δηλώσεων για την πραγματοποίηση εκπαιδευτικών επισκέψεων/δράσεων/εκδηλώσεων κ.λπ. Επίσης, οι γονείς/κηδεμόνες θα πρέπει τακτικά να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του Νηπιαγωγείου, ή να αξιοποιούν κάθε πρόσφορο μέσο επικοινωνίας που παρέχεται από το Νηπιαγωγείο και να ενημερώνονται για τα θέματα του Νηπιαγωγείου. Τέλος, οι γονείς/κηδεμόνες σε έκτακτες περιπτώσεις θα πρέπει να έχουν φροντίσει, είτε οι ίδιοι ή πρόσωπα που έχουν εξουσιοδοτήσει, να είναι άμεσα διαθέσιμοι.

 

 

 

III.   Σχολικό Συμβούλιο

Σε κάθε σχολική μονάδα λειτουργεί το Σχολικό Συμβούλιο, στο οποίο συμμετέχουν ο Σύλλογος Διδασκόντων, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων και ο εκπρόσωπος της τοπικής αυτοδιοίκησης. Έργο του Σχολικού Συμβουλίου είναι η συμβολή του στη διασφάλισητης εύρυθμης λειτουργίας της σχολικής μονάδας. Το Σχολικό Συμβούλιο λειτουργεί συνεργατικά και προτείνει παρεμβάσεις για την επίλυση θεμάτων που αφορούν στην υγιεινή, στην ασφάλεια και στην πρόληψη ατυχημάτων στον σχολικό χώρο καθώς και σε ζητήματα βελτίωσης της υλικοτεχνικής υποδομής του Νηπιαγωγείου. Στη σχολική μας μονάδα δεν υφίσταται Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων.

 

IV.Η σημασία της συνέργειας όλων

Ένα ανοιχτό στην κοινωνία, συνεργατικό και δημοκρατικό σχολείο έχει ανάγκη από τη σύμπραξη όλων των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας− μαθητών/μαθητριών, εκπαιδευτικών, Προϊσταμένης, Σχολικής Επιτροπής, Τοπικής Αυτοδιοίκησης προκειμένου να επιτύχει στην αποστολή του.

 

Άρθρο5: Πολιτική του σχολείου προστασίας από πιθανούς κινδύνους

Αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών

Οι φυσικές καταστροφές παρουσιάζουν αυξητική τάση τα τελευταία χρόνια με ποικίλες συνέπειες στο ανθρωπογενές περιβάλλον. Οι σχολικές μονάδες, ως λειτουργικοί χώροι φιλοξενίας και δραστηριοποίησης ευάλωτης ομάδας του πληθυσμού, απαιτούν αυξημένο βαθμό ετοιμότητας έναντι των κινδύνων αυτών.

Η απρόβλεπτη ή περιστασιακή κρίση είναι αυτή που συνδέεται ευθέως με την ανάγκη εκπόνησης ενός σχεδίου διαχείρισής της. Τα κρίσιμα συμβάντα χρήζουν έγκαιρων και έγκυρων ενεργειών ανταπόκρισης. Η έγγραφη και οργανωμένη αποτύπωση αυτών, σε επίπεδο σχολικής μονάδας, συνιστά το πρωτόκολλο – σχέδιο διαχείρισης κρίσεων. Τα οφέλη ενός τέτοιου σχεδίου έγκεινται στη διασφάλιση της σωματικής ακεραιότητας και της ψυχικής υγείας του ανθρώπινου δυναμικού του σχολείου:

Οι φάσεις του σχεδίου υλοποίησης της διαχείρισης κρίσεων είναι οι εξής:

  1. Προσδιορισμός της κρίσης-γεγονότος(π.χ. πλημμύρα, πυρκαγιά).
  2. Επίπεδο αντιμετώπισης.
  3. Ειδοποίηση-ενημέρωση όσων εμπλέκονται στην αντιμετώπιση της κρίσης.
  4. Επιλογή τρόπου και πλαισίου ενημέρωσης των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και φορέων, των γονέων και κηδεμόνων.
  5. Αξιολόγηση διαχείρισης της κρίσης.

Στην κατεύθυνση αυτή, πρέπει σε κάθε σχολική μονάδα να δημιουργηθεί μια Ομάδα Διαμόρφωσης Σχεδίου Αντιμετώπισης Κρίσεων, που συνήθως είναι ο Σύλλογος Διδασκόντων με επικεφαλής την Προϊσταμένη και αρχικώς να αναπτυχθεί ένα γενικό σχέδιο προετοιμασίας του σχολείου για την αντιμετώπιση κρίσεων.

 

Για την προστασία από σεισμούς και συνοδά φυσικά φαινόμενα επικαιροποιείται τακτικά το Σχέδιο Μνημονίου Ενεργειών για τη διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου στην αρχή της σχολικής χρονιάς και υλοποιούν ασκήσεις ετοιμότητας κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους.

Η  Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου, στην αρχή του σχολικού έτους και σε συνεργασία με τον Σύλλογο Διδασκόντων, προβαίνει σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες που προβλέπονται για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών εντόςτου σχολικού χώρου. Επίσης, ενημερώνουν τους μαθητές/μαθήτριες για τους βασικούς κανόνες και τρόπους αντίδρασης κατά την εκδήλωση των φαινομένων αυτών.

Διευκρινίζεται ότι σε περίπτωση κρίσης οι μαθητές/μαθήτριες παραδίδονται μόνο στους γονείς/κηδεμόνες τους ή στα πρόσωπα που οι γονείς/κηδεμόνες έχουν ορίσει γραπτώς για την παραλαβή των μαθητών/τριών από τη σχολική μονάδα.

Τέλος, σε καταστάσεις πανδημίας ή ακραίων-επικίνδυνων φαινομένων οι εκπαιδευτικοί, μαθητές/μαθήτριες, γονείς/κηδεμόνες, Διευθυντές/Διευθύντριες, Προϊστάμενοι/Προϊστάμενες οφείλουν να συμμορφώνονται και να ακολουθούν ρητά τις οδηγίες που εκδίδουν οι εκάστοτε αρμόδιοι φορείς/υπηρεσίες: π.χ. ΕΟΔΥ, ΥΠΑΙΘA, Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ.λ.π. για την εύρυθμη λειτουργία της σχολικής μονάδας και την ασφάλεια των μελών της.

Στιγμιότυπο οθόνης 1 1

 

Ειδικό σχέδιο αποχώρησης λόγω έκτακτων συνθηκών

Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, για την ασφάλεια των παιδιών έχει καταρτιστεί σχέδιο διαφυγής και πραγματοποιούνται ασκήσεις ετοιμότητας.

Άρθρο6: Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας-Διαδικασίες διασφάλισης της εφαρμογής του

Ο κοινά συμφωνημένος Κανονισμός βασίζεται στην ισχύουσα νομοθεσία και στις σύγχρονες παιδαγωγικές και διδακτικές αρχές. Η τήρησή του από όλους τους παράγοντες του σχολείου (μαθητές/μαθήτριες, εκπαιδευτικούς, γονείς/κηδεμόνες, βοηθητικό προσωπικό) με αμοιβαίο σεβασμό στον διακριτό θεσμικό ρόλο τους αποτελεί προϋπόθεση της εύρυθμης λειτουργίας του Νηπιαγωγείου. Είναι το θεμέλιο πάνω στο οποίο μπορεί το σχολείο να οικοδομήσει για να πετύχει τους στόχους και το όραμά του.

Θέματα που ανακύπτουν στην εκπαιδευτική καθημερινότητα και δεν προβλέπονται από τον Κανονισμό, αντιμετωπίζονται κατά περίπτωση από την Προϊσταμένη και το Σύλλογο Διδασκόντων, σύμφωνα με τις αρχές της Παιδαγωγικής επιστήμης και την κείμενη εκπαιδευτική νομοθεσία, σε πνεύμα συνεργασίας με όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας.

Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών και μαθητριών ενημερώνονται με κάθε πρόσφορο μέσο, έντυπο ή ηλεκτρονικό, σχετικά με τον κανονισμό του Νηπιαγωγείου.

 

 

Ζωγράφου, 19 Οκτωβρίου 2023

 

Η Προϊσταμένη

 

 

ΧΑΛΑ ΘΕΟΔΩΡΑ-ΕΡΡΙΚΑ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4ο Νηπιαγωγείο

Ζωγράφου

 

3ο Εργαστήριο Δεξιοτήτων (2022-23) “Ανάπτυξη του αλληλοσεβασμού και της διαφορετικότητας σε παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας”

Στον 3ο θεματικό άξονα των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων  ασχοληθήκαμε με τον Αλληλοσεβασμό και τη Διαφορετικότητα. Αφορμή στάθηκαν οι μικροσυγκρούσεις μεταξύ των παιδιών εντός της τάξης.

Αρχικά, μέσω συζήτησης  καταλήξαμε πως όπως  κανένα στοιχείο στη φύση δεν είναι ίδιο, έτσι το ίδιο συμβαίνει και με εμάς  τους ανθρώπους. Αυτό μας οδήγησε στην παρατήρηση του εαυτού μας σε σχέση  με τους άλλους και να δούμε τις διαφορές, τις ομοιότητες αλλά και τη μοναδικότητά μας. Ακόμη, είδαμε φωτογραφίες και πίνακες ζωγραφικής γεμάτους συναισθήματα, προσπαθήσαμε να δώσουμε κάποιες αιτίες για τις αντιθέσεις που μας έκαναν εντύπωση και δημιουργήσαμε ιστορίες. Διαβάσαμε βιβλία και πραγματοποιήσαμε βιωματικές δράσεις και παιχνίδια, τα οποία ενίσχυσαν τη συνεργασία και της σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ των μελών της ομάδας μας. Τόσο οι ατομικές όσο και οι ομαδικές εργασίες έπαιξαν βασικό ρόλο στη βελτίωση των  διαπροσωπικών σχέσεων των παιδιών, του επιπέδου επικοινωνίας και της αποδοχής της διαφορετικότητας.

Τα παιδιά ήρθαν ακόμη πιο κοντά στην έννοια της φιλίας, με τις συμφωνίες και τις διαφωνίες μας!

ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

«Γλυκά λογάκια»

Έγγραφο5 1

«Η δική μας παλέτα των συναισθημάτων»  Έγγραφο3 1

 

«Τα χέρια δεν χτυπάνε, τα χέρια αγαπάνε»

Image

Έγγραφο4 1

Image 3

 

 

 

ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Image 2 1

Image 1 1

2ο Εργαστήριο Δεξιοτήτων (2022-23) ” Ξέρεις για τα ηφαίστεια , τους σεισμούς, τα τσουνάμι; Μάθε τώρα πως να προστατευτείς ( ΟΑΣΠ)

 

Για το 2ο θεματικό άξονα ‘‘Φροντίζω το περιβάλλον‘‘ των Εργαστηρίων δεξιοτήτων αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με το σεισμό και τα ηφαίστεια. Αφορμή μας ήταν τα βιβλία: «Η γη χορεύει», «Σεισμοί» και «Αζδάρ» και διάφορα βίντεο με πληροφορίες των φαινομένων. Μάθαμε για το μύθο του Εγκέλαδου και προσπαθήσαμε να αποτυπώσουμε εικαστικά το μύθο. Παρακολουθήσαμε τη θεατρική παράσταση «Σεισμόλαδος» και συζητήσαμε για τα μέτρα προστασίας, που πρέπει να λαμβάνουμε σε περίπτωση σεισμού αλλά και την ορθή συμπεριφορά κατά τη διάρκεια του φυσικού φαινομένου. Μάλιστα, διενεργήθηκε πραγματική άσκηση σεισμού μαζί με το συστεγαζόμενο νηπιαγωγείο και δημοτικό. Τέλος, ήρθαμε σε επαφή με την κλίμακα μέτρησης σεισμών (Ρίχτερ) και το σεισμογράφο, τον οποίο και προσπαθήσαμε να φτιάξουμε.

Παρατηρήσαμε την υδρόγειο σφαίρα της τάξης μας και αναλύσαμε το εσωτερικό της γης, παρουσιάζοντας το ανάλογο εποπτικό υλικό. Μάθαμε για τα ηφαίστεια και τα τσουνάμι και πώς δημιουργούνται. Πειραματιστήκαμε και ενθουσιαστήκαμε με το ομαδικό ηφαίστειο της τάξη.

ΑΣΚΗΣΗ ΣΕΙΣΜΟΥ

unnamed 11

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΜΑΣ: “TO ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ”

IMG 0063ee4766c3c2d979e4871476f57515 V

 

ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

unnamed 17unnamed 18

Ο ΣΕΙΣΜΟΓΡΑΦΟΣ ΤΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΜΑΣ

unnamed 16unnamed 4 1

Τσαντάκι σεισμού !

20230214 154855 20230214 155111

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2023-2024

 

 

Για το σχολικό έτος 2023-2024 οι εγγραφές στα Νηπιαγωγεία μας θα πραγματοποιηθούν από 1 έως 20 Μαρτίου 2023. Eγγράφονται μαθητές/τριες γεννημένοι/ες το 2019 .

Η αίτηση εγγραφής γίνεται ΜΟΝΟ ηλεκτρονικά από τους ίδιους τους γονείς .

 

Α. ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ,  ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΩΡΗΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ

Στο Τμήμα Πρόωρης Υποδοχής, στο Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα και στο Αναβαθμισμένο Πρόγραμμα Ολοήμερου εγγράφονται οι μαθητές/τριες κατόπιν σχετικής αίτησης-δήλωσης των γονέων/κηδεμόνων τους.

Γίνονται δεκτές όλες ανεξαιρέτως οι αιτήσεις των γονέων/κηδεμόνων για φοίτηση των μαθητών/τριών στο Π.Ο.Π χωρίς προϋποθέσεις .

Η εγγραφή των μαθητών/τριών ευάλωτων κοινωνικών ομάδων στο Ολοήμερο Πρόγραμμα επίσης γίνεται χωρίς προϋποθέσεις.

Όλα τα δικαιολογητικά εγγραφής των αλλοδαπών μαθητών/τριών πρέπει να είναι επίσημα

Β.  ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ  ΑΙΤΗΣΗ  ΕΓΓΡΑΦΗΣ 

Ι. ΑΙΤΗΣΗ ΓΟΝΕΑ/ΚΗΔΕΜΟΝΑ

Για την εγγραφή του νηπίου/προνηπίου ο γονέας/ κηδεμόνας πρέπει να ακολουθήσει τα εξής βήματα:

  • Είσοδος στη σελίδα της εφαρμογής https://proti-eggrafi.services.gov.gr/ και επιλογή του Νηπιαγωγείου στο οποίο ανήκει σύμφωνα με τη διεύθυνση κατοικίας του (δηλ. 4ο ή 17ο Νηπ/γείο).
  • Χρήση κωδικών: Οι γονείς/κηδεμόνες, κατά την είσοδό τους στην ηλεκτρονική Υπηρεσία «Πρώτη Εγγραφή» της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (gov.gr) αυθεντικοποιούνται με την χρήση των κωδικών-διαπιστευτηρίων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης (taxisnet).
  • Συμπλήρωση στοιχείων επικοινωνίας: Κατά την είσοδό του στο σύστημα, ο γονέας/κηδεμόνας συμπληρώνει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ τα στοιχεία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και κινητού τηλεφώνου μέσω του οποίου θα ενημερώνεται για την πορεία της αίτησής του.

Για την υποβολή τής αίτησης ο γονέας/κηδεμόνας συμπληρώνει διαδοχικά τα ακόλουθα:

α) τα στοιχεία του νηπίου/προνηπίου για το οποίο αιτείται την εγγραφή του.

β) τη διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του, την οποία τεκμηριώνει αναρτώντας σε ψηφιακή μορφή έγγραφο/ σχετικό αποδεικτικό, όπως ΠΡΟΣΦΑΤΟΕΝΤΌΣ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΤΡΙΜΗΝΟΥ-   λογαριασμό ΔΕΚΟ (ΔΕΗ ή ΕΥΔΑΠ)  ή μισθωτήριο συμβόλαιο σε ισχύ ή άλλο δημόσιο πρόσφατο έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ρητά η διεύθυνση κατοικίας,

γ) το ονοματεπώνυμο άλλου/λων τέκνου/ων, που φοιτά/τούν στην ίδια ή σε συστεγαζόμενη σχολική μονάδα, εφόσον υπάρχει/χουν και για το/τα οποίο/α θα χρειαστεί να προσκομίσει Βεβαίωση Φοίτησης από τον Διευθυντή/ντρια της συστεγαζόμενης σχολικής μονάδας,

δ) εάν επιθυμεί τη φοίτηση του νηπίου/προνηπίου στο Προαιρετικό Ολοήμερο πρόγραμμα ή στο Αναβαθμισμένο Πρόγραμμα Ολοημέρου ή και στο Τμήμα Πρόωρης Υποδοχής,

ε) τα στοιχεία των συνοδών των νηπίων/προνηπίων κατά την προσέλευση και αποχώρηση τους από τη σχολική μονάδα και

στ) επιλέγει τη δήλωση: «Υποβάλλοντας αυτή την αίτηση, αναλαμβάνω την ευθύνη για την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση του νηπίου/προνηπίου».
Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στο ότι τα δικαιολογητικά για τα (γ) και (δ) προσκομίζονται κατά το ίδιο χρονικό διάστημα 10/3/23 – 30 /3/23 στο Νηπιαγωγείο κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού. Πριν την οριστική υποβολή της αίτησης, ο γονέας/κηδεμόνας ενημερώνεται από την ηλεκτρονική υπηρεσία «Πρώτη Εγγραφή» της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (gov.gr) για τα παραστατικά που θα απαιτηθεί να προσκομίσει.

ΣΗΜΕΙΩΝΕΤΑΙ  ΟΤΙ  Η «ΑΠΟΔΟΧΗ» ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ  ΔΕΝ  ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ  ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΦΟΙΤΗΣΗ   ΤΟΥ ΝΗΠΙΟΥ  ΣΤΗ   ΔΗΛΩΘΕΙΣΑ ΣΧΟΛΙΚΗ  ΜΟΝΑΔΑ.

Γ. ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ  ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ -MEΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

Αγαπητοί γονείς ,

η προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών θα γίνεται με προγραμματισμένο τηλεφωνικό ραντεβού,  πάντα με την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας του γονέα που προσέρχεται. Παρακαλούμε να φοράτε μάσκα προς αποφυγή διάδοσης covid-19.

ΠΡΟΣΟΧΗ : Θα προγραμματίσετε ραντεβού στο σχολείο αφού λάβετε το μήνυμα “ΑΠΟΔΟΧΗ” της ηλεκτρονικής αίτησής σας.  Τότε θα εσωκλείσετε σε διαφάνεια   ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΕΠΑΝΩ  ΣΤΗΝ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΓΡΑΜΜΕΝΟ  τα παρακάτω δικαιολογητικά :

  • Αίτηση εγγραφής (θετικής ή αρνητικής) του μαθητή στο ολοήμερο πρόγραμμα ή στο αναβαθμισμένο ολοήμερο ή και στο τμήμα  πρωινής υποδοχής ( δηλ. συμπληρώνετε σε κάθε περίπτωση το έγγραφο «ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΘΗΤΗ»).
  • Βεβαίωση φοίτησης του/της αδελφού/ής του μαθητή στο συστεγαζόμενο Δημοτικό Σχολείο στην περίπτωση που υπάρχει.
  • Τα εμβόλια του μαθητή έτσι όπως καταγράφονται στο βιβλιάριο υγείας του παιδιού. Στο φάκελο με τα απαραίτητα δικαιολογητικά θα περιλάβετε απλή φωτοτυπία των παραπάνω εμβολίων ενώ θα έχετε μαζί σας και το πρωτότυπο βιβλιάριο εμβολίων του μαθητή προς επί τόπιο έλεγχο .
  • Το Α.Δ.Υ.Μ του μαθητή θα το προσκομίσετε συμπληρωμένο κατά το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου 2023 με ημερομηνία συμπλήρωσης το μήνα Σεπτέμβριο και ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ πριν την έναρξη των μαθημάτων.
  • Η έγγραφη συναίνεση του έτερου γονέα/κηδεμόνα με υπεύθυνη δήλωσή του, η οποία θα είναι θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής.
  • Στην περίπτωση των μαθητών/-τριών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες οι γονείς/κηδεμόνες συμπεριλαμβάνουν στο παραπάνω φάκελο γνωμάτευση από ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ ή δημόσιο ιατροπαιδαγωγικό κέντρο ή άλλη αρμόδια δημόσια υπηρεσία ή προγραμματίζουν ΑΜΕΣΑ κατόπιν συνεννόησης με το Νηπ/γείο αξιολόγηση του μαθητή.

 

Όλα τα απαραίτητα έντυπα βρίσκονται αναρτημένα στις ιστοσελίδες των Νηπιαγωγείων μας. Επίσης, θα διατίθενται και στην είσοδο του σχολικού μας συγκροτήματος. Για οποιαδήποτε διευκρίνιση , θα επικοινωνείτε αρχικά τηλεφωνικά με τις προϊσταμένες των νηπιαγωγείων, ώστε να λαμβάνετε τις απαραίτητες πληροφορίες για την ολοκλήρωση της εγγραφής κάθε μαθητή.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  1. Τηλεφωνική :

Τηλ. Επικοινωνίας : α)  210 77 07 653 κατά το χρονικό διάστημα 12.15 – 13.00 .μ.μ. 

                                 β)   211 41 89 728 κατά το χρονικό διάστημα 7.45- 8.15 π.μ.

2. Ηλεκτρονική:

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΤΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ

mail@4nip-zograf.att.sch.gr

mail@17nip-zograf.att.sch.gr

ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ

https://blogs.sch.gr/4nipzogr/

https://17nipzogr.mysch.gr/

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ  ΚΑΙ  ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΑΣ

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ  4ου  & 17ου  ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Αγήνορος      -ΟΛΗ

Αγίας Λαύρας      -από  80 και  85

Αργυροκάστρου   –   ΟΛΗ

Αθηνών        -ΟΛΗ

Αριστομένους     -ΟΛΗ

Αστερίου        -ΟΛΗ

Γκανογιάννη        -από  22 και πάνω  και από 53 και πάνω

Γράμμου   -ΟΛΗ

Γρηγ. Ζώγκου   -ΟΛΗ

Δίκης  -από 11 και πάνω και από 12 και πάνω

Διλόφου Ν.  Ξιλούρη  -ΟΛΗ

Ευδήλου  -ΟΛΗ

Ηφαιστίωνος   -ΟΛΗ

Καλαβρύτων  – ΟΛΗ

Κοκκινοπούλου     -ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ

Κονίτσης  -ΟΛΗ

Κορυτσάς   -ΟΛΗ

Κύπρου    -ΟΛΗ

Λουλουδιών     -ΟΛΗ

Μ. Αλεξάνδρου       -ΟΛΗ

Οπουντίων Λοκρών    -ΟΛΗ

Αλ. Παναγούλη        -από 33 και 38

Παπαδιαμαντοπούλου        -από 160

Γ. Παπανδρέου    -από  62 και 63

Προύσσου       -ΟΛΗ
Σπηλιωτοπούλου        -οι μονοί αριθμοί
34ου Συντάγατος        – ΟΛΗ

1ο Εργαστήριο Δεξιοτήτων (2022-23) “Γνωριμία με το ανθρώπινο σώμα-Εγώ και το σώμα μου”

Στα πλαίσια του εργαστηρίου Δεξιοτήτων στον κύκλο «Ζω καλύτερα – Ευ Ζην» και στη θεματική ενότητα «Το σώμα μου» μάθαμε για το σώμα μας, τις δυνατότητές του και από τι είμαστε φτιαγμένοι. Διαβάσαμε βιβλία που φέραμε στην τάξη, είδαμε πίνακες αναφοράς για τα εσωτερικά όργανα του σώματος, κάναμε αναπαράσταση των οργάνων και λειτουργιών του σώματος και βάλαμε τα όργανα στη σωστή τους θέση. Μέσα από φωτογραφίες και διαδραστικά βίντεο, οι μικροί μας μαθητές κατανόησαν τον τρόπο που ο άνθρωπος μεγαλώνει και την πορεία του στο χρόνο – μωρό, παιδί, ενήλικας, ηλικιωμένος.

 

unnamed 2

Ζωγραφίζοντας το πρόσωπο του φίλου μου

IMG 93d7657442cb755cfd6dbaeb925f5064 V

Μάτια, μύτη,στόμα ,αυτιά μπείτε όλα στη σειρά

unnamed

Ζωγραφίζοντας την Τζ.

image 67233793.JPG

“Το σώμα μου” από… αλουμινόχαρτο

image 6487327 7

Μαθαίνω τα μερη του σώματος στα αγγλικά

2ο Εργαστήριο Δεξιοτήτων: Οικολογική συνείδηση-Φιλοζωία-Δικαιώματα των ζώων

    Στα πλαίσια του δεύτερου εργαστηρίου δεξιοτήτων με θεματική :«Φροντίζω το περιβάλλον» και υποθεματική: «Οικολογική συνείδηση, φιλοζωία, δικαιώματα ζώων» προσπαθήσαμε να προσεγγίσουμε και να καλλιεργήσουμε τη φιλοζωική παιδεία στους μαθητές και τις μαθήτριες μας, ώστε να είναι οι αυριανοί ενεργοί πολίτες, που θα αναλάβουν δράση για την προστασία των ζώων.
Η διδακτική προσέγγιση στηρίχτηκε στη συμμετοχική και ανακαλυπτική μάθηση ενώ παράλληλα υλοποιήσαμε δημιουργικές και βιωματικές δραστηριότητες συνεργασίας με τους μαθητές μας, προκειμένου να ενημερωθούν, να ευαισθητοποιηθούν και να αναλάβουν δράση για την προστασία όλων των ζώων.

ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΑΣ 

 ΣΠΙΤΑΚΙΑ ΓΙΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑΚΙΑ

IMG e1e4f7ecdcc75b21a483766a9822c185 V

IMG 4825c3748e05570a0c17aca247b3ec9c V

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟΥ (”Η ΜΥΘΟΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΑΙΣΩΠΟΥ”)

image 6487327 6 20220211 120010

ΑΦΙΣΕΣ

received 272147431776834

Τα πορτραίτα μας με τα αγαπημένα μας ζωάκια

”Θέλω να με πάρεις από τη Φιλοζωική”

image 6487327 5

Τα δικαιώματα των ζώων

ENΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

image 6487327 4

Οι χελώνες μας

image 6487327 3

Οι πιγκουίνοι μας

20220210 091823

Επιτραπέζιο παιχνίδι

20220223 094318

Καμηλοπάρδαλη από χαρτόκουτα

IMG 20220321 153351

Ζώα των πάγων

IMG 20220209 211755

Χελώνα καρέτα

IMG 20220221 124211

Η αλκυόνα στην τέχνη

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ

 

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2022-2023

Για το σχολικό έτος 2022-2023 οι εγγραφές στα Νηπιαγωγεία μας θα πραγματοποιηθούν από 1 έως 20
Μαρτίου 2022. Eγγράφονται μαθητές/τριες γεννημένοι/ες το 2018 .
Η αίτηση εγγραφής γίνεται ΜΟΝΟ ηλεκτρονικά από τους ίδιους τους γονείς .

Α. ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ

α) Αίτηση εγγραφής – Υπεύθυνη δήλωση (υποβάλλεται ηλεκτρονικά μέσω της https://protieggrafi.services.gov.gr/)
β) Βιβλιάριο Εμβολίων του μαθητή/τριας, ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα
προβλεπόμενα εμβόλια και είναι ενταγμένα στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών
γ) Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.)
δ)Βεβαίωση Φοίτησης από τον Διευθυντή της συστεγαζόμενης σχολικής μονάδας σε περίπτωση που φοιτά
άλλο/α τέκνο/α του σε αυτήν.
ε)Στην περίπτωση των μαθητών/-τριών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες οι γονείς/κηδεμόνες συνυποβάλλουν γνωμάτευση από ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ ή δημόσιο ιατροπαιδαγωγικό κέντρο ή άλλη αρμόδια δημόσια υπηρεσία ή υποβάλλουν άμεσα αίτηση για αξιολόγηση του παιδιού τους από τις παραπάνω υπηρεσίες σε συνεργασία με το Νηπιαγωγείο προκειμένου να προγραμματισθεί η έγκαιρη παιδαγωγική υποστήριξη των παραπάνω μαθητών.

 

Β. ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ
ΠΡΟΩΡΗΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ

Στο Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα (Π.Ο.Π.) και στο Τμήμα Πρόωρης Υποδοχής (Τ.Π.Υ.) των
Νηπιαγωγείων του Ενιαίου Τύπου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου εγγράφονται οι μαθητές/τριες κατόπιν σχετικής
αίτησης-δήλωσης των γονέων/κηδεμόνων τους.
Γίνονται δεκτές όλες ανεξαιρέτως οι αιτήσεις των γονέων/κηδεμόνων για φοίτηση των μαθητών/τριών στο
Π.Ο.Π χωρίς προϋποθέσεις .
Η εγγραφή των μαθητών/τριών ευάλωτων κοινωνικών ομάδων στο Ολοήμερο Πρόγραμμα επίσης γίνεται χωρίς
προϋποθέσεις.
Όλα τα δικαιολογητικά εγγραφής των αλλοδαπών μαθητών/τριών πρέπει να είναι επίσημα
μεταφρασμένα από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών ή από πιστοποιημένο δικηγόρο .
Προϋποθέσεις συμμετοχής μαθητών στο Τμήμα Πρόωρης Υποδοχής (7:45-8:30):
Στο τμήμα πρόωρης υποδοχής δικαίωμα συμμετοχής έχουν ΜΟΝΟ νήπια/προνήπια τα οποία εγγράφονται και
φοιτούν στο Ολοήμερο Πρόγραμμα.
Ο ελάχιστος αριθμός για τη λειτουργία του Τμήματος Πρόωρης Υποδοχής είναι τα 5 νήπια/προνήπια. Ο χρόνος
προσέλευσης στο ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΩΡΗΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ είναι 7:45-8:00 π.μ.και η αποχώρηση από ΤΟ
ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ στις 16:00 μ.μ.
Απαραίτητη, δηλ., προϋπόθεση για την εγγραφή του μαθητή στο τμήμα πρόωρης υποδοχής είναι η εγγραφή του
στο ολοήμερο πρόγραμμα.
Πρόωρη αποχώρηση νηπίων/προνηπίων από το Ολοήμερο Πρόγραμμα δεν προβλέπεται.

Γ. ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΣΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ
ΕΙΝΑΙ 8.15 Π.Μ. – 13.00 Μ.Μ.

Δ. ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

ΑΙΤΗΣΗ ΓΟΝΕΑ/ΚΗΔΕΜΟΝΑ
Για την εγγραφή του νηπίου/προνηπίου ο γονέας/ κηδεμόνας πρέπει να ακολουθήσει τα εξής βήματα:

  •  Είσοδος στη σελίδα της εφαρμογής https://proti-eggrafi.services.gov.gr/ και επιλογή του Νηπιαγωγείου
    στο οποίο ανήκει σύμφωνα με τη διεύθυνση κατοικίας του (δηλ. 4ο ή 17ο Νηπ/γείο).
  • Χρήση κωδικών: Οι γονείς/κηδεμόνες, κατά την είσοδό τους στην ηλεκτρονική Υπηρεσία «Πρώτη
    Εγγραφή» της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (gov.gr) αυθεντικοποιούνται με την χρήση των κωδικών taxisnet.
  • Συμπλήρωση στοιχείων επικοινωνίας: Κατά την είσοδό του στο σύστημα, ο γονέας/κηδεμόνας
    συμπληρώνει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ τα στοιχεία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και κινητού τηλεφώνου
    μέσω του οποίου θα ενημερώνεται για την πορεία της αίτησής του.

Για την υποβολή τής αίτησης ο γονέας/κηδεμόνας συμπληρώνει διαδοχικά τα ακόλουθα:

  1.  τα στοιχεία του νηπίου/προνηπίου για το οποίο αιτείται την εγγραφή του.
    Το σύστημα διαλειτουργεί με το Μητρώο Πολιτών και το Πληροφοριακό Σύστημα myschool και παρέχει στον
    γονέα/κηδεμόνα λίστα των τέκνων που είναι εγγεγραμμένα στην οικογενειακή του μερίδα, τα οποία είναι σε
    ηλικία εγγραφής στο Νηπιαγωγείο και τα οποία δεν είναι εγγεγραμμένα σε άλλη σχολική μονάδα. Τα στοιχεία
    των τέκνων είναι συμπληρωμένα και ο γονέας/κηδεμόνας επιλέγει το τέκνο για το οποίο επιθυμεί να υποβάλει
    αίτηση. Σε περίπτωση ωστόσο που για οποιοδήποτε λόγο η λίστα δεν περιλαμβάνει το τέκνο που επιθυμεί να
    εγγράψει, έχει τη δυνατότητα να εισάγει μόνος του τα στοιχεία του νηπίου/προνηπίου και να τεκμηριώσει τη
    σχέση κηδεμονίας, είτε με δικαστική απόφαση επιμέλειας είτε με ιδιωτικό συμφωνητικό ρύθμισης επιμέλειας,
    με ανάρτηση σχετικού αποδεικτικού σε ψηφιακή μορφή,
  2.  τη διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του, την οποία τεκμηριώνει αναρτώντας σε ψηφιακή μορφή έγγραφο/
    σχετικό αποδεικτικό, όπως ΠΡΟΣΦΑΤΟ -ΕΝΤΌΣ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΤΡΙΜΗΝΟΥ- λογαριασμό ΔΕΚΟ
    (ΔΕΗ ή ΕΥΔΑΠ) ή μισθωτήριο συμβόλαιο σε ισχύ.
  3.  το ονοματεπώνυμο άλλου/λων τέκνου/ων, που φοιτά/τούν στην ίδια ή σε συστεγαζόμενη σχολική μονάδα,
    εφόσον υπάρχει/χουν και για το/τα οποίο/α θα χρειαστεί να προσκομίσει Βεβαίωση Φοίτησης από τον
    Διευθυντή/ντρια της συστεγαζόμενης σχολικής μονάδας,
  4.  εάν επιθυμεί τη φοίτηση του νηπίου/προνηπίου στο Προαιρετικό Ολοήμερο πρόγραμμα ή και στο Τμήμα
    Πρόωρης Υποδοχής,
  5. τα στοιχεία των συνοδών των νηπίων/προνηπίων κατά την προσέλευση και αποχώρηση τους από τη σχολική
    μονάδα και
  6.  επιλέγει τη δήλωση: «Υποβάλλοντας αυτή την αίτηση, αναλαμβάνω την ευθύνη για την ασφαλή
    προσέλευση και αποχώρηση του νηπίου/προνηπίου».
    Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στο ότι τα δικαιολογητικά για τα (γ) και (δ) προσκομίζονται κατά το ίδιο χρονικό διάστημα 1/3/22 – 20 /3/22 στο Νηπιαγωγείο κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού. Πριν την οριστική υποβολή της αίτησης, ο γονέας/κηδεμόνας ενημερώνεται από την ηλεκτρονική υπηρεσία «Πρώτη Εγγραφή» της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (gov.gr) για τα παραστατικά που θα απαιτηθεί να προσκομίσει.

ΣΗΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ Η «ΑΠΟΔΟΧΗ» ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΔΕΝ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ
ΦΟΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΗΠΙΟΥ ΣΤΗ ΔΗΛΩΘΕΙΣΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ.

Ε. ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ (γ) , (δ) ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ -MEΤΡΑ
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

Αγαπητοί γονείς ,
η προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών θα γίνεται με προγραμματισμένο ραντεβού στην
είσοδο του σχολικού συγκροτήματος, πάντα με την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας του γονέα
που προσέρχεται και τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας κατά του covid-19  ( χρήση μάσκας ).
Επίσης, θα δηλώνετε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ την προηγούμενη ημέρα την επίσκεψή σας /προγραμματισμένο
ραντεβού στο σχολείο στην πλατφόρμα edupass.

  • ΠΡΟΣΟΧΗ : Θα προγραμματίσετε ραντεβού στο σχολείο αφού λάβετε το μήνυμα “ΑΠΟΔΟΧΗ” της
    ηλεκτρονικής αίτησής σας. Τότε θα εσωκλείσετε σε διαφάνεια ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ
    ΕΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΓΡΑΜΜΕΝΟ τα παρακάτω δικαιολογητικά :
  • Αίτηση εγγραφής (θετικής ή αρνητικής) του μαθητή στο ολοήμερο πρόγραμμα ή και στο τμήμα
    πρωινής υποδοχής ( δηλ. συμπληρώνετε σε κάθε περίπτωση το έγγραφο «ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΘΗΤΗ»).
  •  Βεβαίωση φοίτησης του/της αδελφού/ής του μαθητή στο συστεγαζόμενο Δημοτικό Σχολείο στην
    περίπτωση που υπάρχει.
  •  Τα εμβόλια του μαθητή έτσι όπως καταγράφονται στο βιβλιάριο υγείας του παιδιού. Στο φάκελο με τα
    απαραίτητα δικαιολογητικά θα περιλάβετε απλή φωτοτυπία των παραπάνω εμβολίων ενώ θα έχετε μαζί
    σας και το πρωτότυπο βιβλιάριο εμβολίων του μαθητή προς επί τόπιο έλεγχο .
  •  Το Α.Δ.Υ.Μ του μαθητή θα το προσκομίσετε συμπληρωμένο κατά το πρώτο δεκαήμερο του
    Σεπτεμβρίου 2022 και ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ πριν την έναρξη των μαθημάτων.
  •  Στην περίπτωση των μαθητών/-τριών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες οι γονείς/κηδεμόνες
    συμπεριλαμβάνουν στο παραπάνω φάκελο γνωμάτευση από ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ ή δημόσιο ιατροπαιδαγωγικό
    κέντρο ή άλλη αρμόδια δημόσια υπηρεσία ή προγραμματίζουν ΑΜΕΣΑ κατόπιν συνεννόησης με το
    Νηπ/γείο αξιολόγηση του μαθητή.
  • Υπεύθυνη δήλωση του άλλου γονέα –όχι αυτού που υπέβαλε την ηλεκρονική εγγραφή- ότι συμφωνεί με
    την εγγραφή του παιδιού του στο νηπ/γείο θεωρημένη με το γνήσιο της υπογραφής του .
    Όλα τα απαραίτητα έντυπα βρίσκονται αναρτημένα στις ιστοσελίδες των Νηπιαγωγείων μας. Επίσης, θα
    διατίθενται και στην είσοδο του σχολικού μας συγκροτήματος.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση , θα επικοινωνείτε αρχικά τηλεφωνικά με τις προϊσταμένες των
νηπιαγωγείων, ώστε να λαμβάνετε τις απαραίτητες πληροφορίες για την ολοκλήρωση της εγγραφής κάθε
μαθητή.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
1. Τηλεφωνική :
Τηλ. Επικοινωνίας : α) 210 77 07 653 (κατά το χρονικό διάστημα 12.15 – 13.00 .μ.μ. &
κατά τις ζυγές ημερομηνίες, δηλ. 2,4,8,10,14,16 και 18/3/22)
β) 211 41 89 728 (κατά το χρονικό διάστημα 12.15 – 13.00 μ.μ. & κατά
τις μονές ημερομηνίες, δηλ. 1,3,7,9,11,15 και 17/3/22)
2. Ηλεκτρονική:
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΤΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ
mail@4nip-zograf.att.sch.gr
mail@17nip-zograf.att.sch.gr
ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ
https://blogs.sch.gr/4nipzogr/

https://17nipzogr.mysch.gr/

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
ΣΑΣ

 

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΝΗΠΙΟΥ

Α.Δ.Υ.Μ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ



Λήψη αρχείου

ΟΡΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ 4ου & 17ου ΝΗΠ/ΓΕΙΩΝ

1ο Εργαστήριο Δεξιοτήτων “Εκπαίδευση στην Οδική ασφάλεια”

image 6487327 2

 

 

 

Μετά από πολλές δραστηριότητες σχετικά με την οδική ασφάλεια , το πρώτο μας εργαστήριο δεξιοτήτων έφτασε στο τέλος του με κοινές δράσεις για όλα τα τμήματα. Τα παιδιά «οδήγησαν» τα αυτοσχέδια οχήματά τους και απέκτησαν  τα πρώτα τους διπλώματα οδήγησης! Επίσης υποδεχθήκαμε στο νηπιαγωγείο εκπρόσωπο της τροχαίας,  ο οποίος με χαρά απάντησε στα ερωτήματα των παιδιών και μας έδωσε επιπλέον πληροφορίες για όσα θέματα είχαμε προσεγγίσει τον τελευταίο καιρό.

20211202 111959 Αντιγραφή Αντιγραφή

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ENΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Ομαδική εργασία:   Ο αυτοκινητόδρομος της τάξης μας και Πίνακας Τέχνης:”ο κόκκινος ποδηλατης” του Αλέκου Φασιανού

image 6487327

Ομαδική εργασία:
Ο αυτοκινητόδρομος της τάξης μας

 

image 6487327 1

“Ο κόκκινος ποδηλάτης” του Αλέκου Φασιανού

 

DSCN0110

‘Το ποδήλατό μου” με αφορμή το ομώνυμο τραγούδι

 

DSCN0112

Κολάζ και κατασκευή

 

image 6487327 2

Αυτοσχέδια αυτοκίνητα με χαρτόκουτα

 

Ο τροχονόμος επισκέφτηκε τα τρία τμήματα του Νηπιαγωγείου μας και απάντησε στις απορίες των παιδιών για την ασφάλεια στο δρόμο!

3

Τέλος, τα παιδιά παρακολούθησαν το δωρεάν πρόγραμμα για την πρόληψη των παιδικών ατυχημάτων από το Σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος» στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και  η οδική ασφάλεια.

unnamed 2

unnamed 3