
Ο Καραγκιόζης στο σχολείο μας!!! Πολύ διασκεδάσαμε με το Καραγκιόζη και η γνωριμία μας με το θέατρο σκιών ήταν πολύ όμορφη και πολύ διασκεδαστική!!! Ο Κος Γιώργος μας έδειξε τα μυστικά του Θεάτρου σκιών και πώς παίζουμε με τις φιγούρες.
Τη Παρασκευή δεχτήκαμε κι άλλη επίσκεψη… Αυτή του Εγκέλαδου που ευτυχώς βεβαίως ήταν χάρτινος… Και πολύ αστείος και καθόλου φοβιστικός!!! 
Αλλά ας γυρίσουμε λίγο το χρόνο πίσω για να εξηγήσουμε πώς βρέθηκε ο γίγαντας στο σχολείο μας.
Το πρωί μιλήσαμε για τους σεισμούς.

Σπιτάκια πάνω στη γη που σείονται
Είδαμε τι πρέπει να περιέχει ένα βαλιτσάκι για να πάρουμε μαζί μας όταν γίνει ένα σεισμός. Και φτιάξαμε τα δικά μας βαλιτσάκια με αυτά που εμείς θεωρούμε απαραίτητα να πάρουμε μαζί μας!


Κάναμε και πρόβα σεισμού και η αλήθεια είναι ότι συμπεριφερθήκαμε όπως ακριβώς μάθαμε. Με υπευθυνότητα και τήρηση όλων των κανόνων. Πραγματικά υποδειγματική η συμπεριφορά όλων μας!

Εσείς οι γονείς πρέπει να γνωρίζετε ότι σε περίπτωση σεισμού, ο χώρος που θα συγκεντρωθούμε και θα σας περιμένουμε θα είναι στο προαύλιο του σχολείου μας προς τη περίφραξη, κοντά στις κερκιδούλες.
Και για να δούμε πώς λειτουργεί ένας σεισμογράφος;; Και πώς είναι οι γραμμές που δημιουργεί;;;


Τι να κρύβεται άραγε στον πυρήνα της γης;;
Μια ιστορία από τα παλιά μιλάει για ένα πλάσμα μυστήριο που ζει στα έγκατα της γης και κάθε φορά που αλλάζει πλευρό, η γη…σείεται!
Ψάξαμε το γίγαντα Εγκέλαδο στην αυλή του σχολείου μας με μια μικρή ανασκαφή…τον αναζητήσαμε στην αργή αλλά και στη γρήγορη μουσική, ώσπου δημιουργήσαμε έναν “σεισμικό πίνακα ” στο χορό των Ρίχτερ!

Αλλά τελικά ο μυθικός αυτός γίγαντας βρισκόταν μέσα στη φαντασία μας από την αρχή, κι έτσι τον αποτυπώσαμε στο χαρτί!!
Ενδιαφέρον είχε και το πώς αποτυπώσαμε τον Εγκέλαδο πριν τον δούμε και μετά…
Τέλος άλλη μια όμορφη επίσκεψη… Αυτή τη φορά από βιβλία… Πωπω πόσα βιβλία. Μας τα έστειλαν από τη Βιβλιοθήκη της Βουλής και μας βοήθησε και η μαμά του συμμαθητή μας για να τα αποκτήσουμε γρήγορα…Τους ευχαριστούμε όλους πάρα μα πάρα πολύ.!!!