Εκπαιδευτικά προγράμματα 2020-2021

Η σχολική χρονιά 2020-21 ήταν ιδιόμορφη και δύσκολη λόγω covid:διαδικτυακά μαθήματα, μάσκες, lockdown, περιορισμοί μετακινήσεων και επισκέψεων κλπ.
Ωστόσο τα καταφέραμε να πραγματοποιήσουμε 4 προγράμματα! Κι αυτό χάρη στην άψογη συνεργασία εκπαιδευτικών και γονέων, στη δημιουργικότητα των παιδιών μας και στη συμμετοχή των τοπικών φορέων.

Το Ολοήμερο Τμήμα πραγματοποίησε το πρόγραμμα:
“ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΟ- ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ”.


Στόχος η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών στη διαδικασία της ανακύκλωσης, ως μέσου προστασίας του περιβάλλοντος και του πλανήτη.
Το πρόγραμμα έγινε σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης.
Περιελάμβανε: Θεατρικό παιχνίδι, Ανάγνωση σχετικών λογοτεχνικών βιβλίων, Φύλλα εργασίας, Μελέτη πεδίου, Παιχνίδια ρόλων, Ζωγραφική-κατασκευές-χειροτεχνίες, Σύνταξη ιστορίας-σεναρίου-ποιήματος, , Σύνθεση τραγουδιού, Παιχνίδια κλπ. Σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, εγκαταστήσαμε ειδικά δοχεία ανακύκλωσης για Χαρτί, Πλαστικό μπουκάλι, Καπάκια και Λαμπτήρες.

Το Κλασικό Τμήμα πραγματοποίησε 3 ευρωπαϊκά προγράμματα:
1) Για δεύτερη χρονιά συνεχίστηκε το ERASMUS+:
“TEACHERS4EUROPE: SETTING AN AGORA FOR DEMOCRATIC CULTURE/ «LOOKING FOR A NEW HOME!”

Στόχος η κοινωνική και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των μαθητών μας γύρω από το θέμα της μετανάστευσης πουλιών και ανθρώπων, με ιδιαίτερη μνεία στην ιστορία των Τριγλιανών προσφύγων του ’22.
Εδώ θα βρείτε μια παρουσίαση των φετινών δράσεών μας. Είναι στα αγγλικά, αλλά έχει ενδιαφέροντες συνδέσμους.
https://blogs.sch.gr/4nipraf/files/2021/08/2020-21-activities.pdf

2)etwinning πρόγραμμα: “NATURAL MASK”. Στόχος η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών γύρω από το νέο προϊόν που μπήκε στη ζωή μας: η σωστή χρήση του, η σημασία του, η ορθή απόρριψή του, η ιστορία του.

3) etwinning πρόγραμμα: “LIVING,LEARNING,LOVING”. Στόχος η κοινωνική και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των παιδιών γύρω από την ιστορία της πόλης μας, τα προβλήματά της και τις πιθανές λύσεις τους. Εδώ θα βρείτε μια παρουσίαση όλων των δράσεων του προγράμματος:


Μετάβαση στο sway.office.com.