Το 2ο Εργαστήριο Δεξιοτήτων ήταν από την Θεματική Ενότητα: Ενδιαφέρομαι και Ενεργώ-Κοινωνική Συναίσθηση & Ευθύνη
Συμπερίληψη: Αλληλοσεβασμός, Διαφορετικότητα. Τίτλος: “Νηπίων Παιδεία: Το πρώτο βήμα στη Δημοκρατία
Τα παιδιά μέσα από παιγνιώδεις δραστηριότητες μαθαίνουν να αποδέχονται την διαφορετικότητα, να συνεργάζονται, να είναι ευαισθητοποιημένα απέναντι στην κοινωνία και να κάνουν τα πρώτα βήματα στην δημοκρατική παιδεία.
Έτσι μία κούκλα μας δείχνει πόσο άσχημο είναι να δέχεται η ίδια λεκτική βία επειδή ψευδίζει και ο αδελφός της επειδή κινείται με αναπηρικό καροτσάκι. Αναλαμβάνουμε να τους βοηθήσουμε και να νιώσουν αποδεκτοί.
Μαθαίνουμε ότι δεν μπορούμε να κρίνουμε τους άλλους από εξωτερικά χαρακτηριστικά, ότι με την συνεργασία μπορούμε να πετύχουμε πολύ περισσότερα, ότι η αγάπη πάντα κερδίζει!



