Στο νηπιαγωγείο μας, η τέχνη γίνεται καθημερινά αφορμή για εξερεύνηση, δημιουργία και έμπνευση! Τα παιδιά γνώρισαν σπουδαίους ζωγράφους και τα έργα τους, παρατηρώντας χρώματα, σχήματα, κινήσεις και συναισθήματα που μπορεί να κρύβει ένας πίνακας.
Τα παιδιά δημιούργησαν υπέροχες κατασκευές, εμπνευσμένες από μεγάλους καλλιτέχνες όπως ο Paul Klee, ένας καλλιτέχνης που αγαπούσε πολύ τα χρώματα και τα γεωμετρικά σχήματα. Τα παιδιά χρησιμοποίησαν τετράγωνα, τρίγωνα και κύκλους, για να συνθέσουν πολύχρωμες «πόλεις» και εικόνες, θυμίζοντας το παιχνιδιάρικο ύφος των έργων του Klee.
Στην συνέχεια παρατήρησαν ζωγραφιές του Piet Mondrian, τις χαρακτηριστικές μαύρες γραμμές και τα βασικά χρώματα που χρησιμοποιούσε. Τα παιδιά δημιούργησαν τους δικούς τους πίνακες , πειραματιζόμενα με το κόκκινο, το κίτρινο, το μπλε και τα έντονα τετράγωνα που σχηματίζονται μέσα από τις γραμμές.
Φυσικά, δεν έλειπαν και τα έργα του Βασίλι Καντίνσκι από τους τοίχους του νηπιαγωγείου μας. Κύκλοι μεγάλοι και μικροί σύνθεσαν πολύχρωμες δημιουργίες ακαλύπτοντας πώς ένα απλό σχήμα μπορεί να κρύβει τόσο φαντασία.


Αφήστε μια απάντηση