4ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ Ν. ΙΩΝΙΑΣ – ΒΟΛΟΥ

Παρέχεται από το Blogs.sch.gr

Erasmus+ KA2 – Ταξίδι στην Ιταλία

Ιούν 201910

Ένα ακόμα ταξίδι πραγματοποίησαν οι εκπαιδευτικοί του 4ου Νηπιαγωγείου Ν. Ιωνίας στα πλαίσια του Erasmus+ “Traveling boxes – a journey to future competences” στο Anzio της Ιταλίας με θέμα “Πολιτιστική κουλτούρα του τόπου μας”. Η κάθε χώρα συνεργάτης παρουσίασε τη δική της εκδοχή με παρουσιάσεις power point στους συνεργάτες και κουτιά με υλικό για τα παιδιά στο σχολείο της συνεργάτιδας εκπαιδευτικού στην Ιταλία. Η συμμετοχή η δική μας είχε να κάνει με δράστηριότητες για την παρουσίαση του Πηλίου του βουνού των Κενταύρων και τη ζωή και τα έργα του μεγάλου ζωγράφου Θεόφιλου, που ενθουσίασαν μαθητές και συνεργάτες.
Μας καλωσόρισαν με παραδοσιακά εδέσματα η διευθύντρια του σχολείου και οι άλλοι εκπαιδευτικοί του προγράμματος. Περιηγηθήκαμε στους χώρους του σχολείου “Istituto Comprensivo Anzio 3” που μας φιλοξενούσε, μας μίλησαν για το εκπαιδευτικό σύστημα της Ιταλίας και μας καλοσώρισαν με τη χορωδία του σχολείου και άλλες θεατρικές δράσεις για τη ζωή του Νέρωνα και γενικά της πόλης του Anzio αφου είναι η πόλη καταγωγής του Νέρωνα.
Παρακολουθήσαμε και συμμετείχαμε ενεργά σε εργαστήρια με δραστηριότητες που είχαν να κάνουν με το “Μονοπάτι των αισθήσεων…”, “Η μαγεία των ήχων, εκφράσεων και συναισθημάτων” και Παρακολουθώ, σκέφτομαι, ακούω, αισθάνομαι, φαντάζομαι”.
Μας φιλοξένησαν πρόσφεροντάς μας μεσημεριανό γεύμα στο “Caldara reserve” μέσα σε δάσος όπου τα φαγητά ήταν παραδοσιακά και φτιαγμένα από τους γονείς των παιδιών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.
Ξεναγηθήκαμε στο δημαρχείο της πόλης και μας καλοσώρισε ο δήμαρχος τονίζοντας τη σημασία αυτών των ευρωπαϊκών προγραμμάτων στα σχολεία και τις συνεργασίες που αναπτύσσονται, όπως επίσης και στο πολεμικό μουσείο της πόλης όπου απολαύσαμε τα εκθέματά του. Παράλληλα μας ξενάγησαν στο ιστορικό κέντρο της Ρώμης όπου απολαύσαμε τα φαντασμαγορικά μνημεία της πόλης.
Οι συνεργάτες μας από την Ιταλία μας φιλοξένησαν θερμά και προσπάθησαν να μας παρουσιάσουν την τοπική τους κουλτούρα σε όλες της τις εκδοχές, με εδέσματα και διάφορες δράσεις. Μία συνάντηση που ολοκληρώθηκε με ενθουσιασμό από όλους τους συνεργάτες και επιτυχία για την αντιπροσωπεία της Ελλάδας.

από κάτω από: Χωρίς κατηγορία| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Erasmus+ KA2 – Ταξίδι στην Ιταλία    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Πρόσφατα σχόλια

    Ιστορικό



    Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
    Αντίθεση
    Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων