4ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ Ν. ΙΩΝΙΑΣ – ΒΟΛΟΥ

Παρέχεται από το Blogs.sch.gr

Erasmus+ KA2 – Ταξίδι στην Constanta Ρουμανία

Απρ 201922

Ένα ακόμα ταξίδι πραγματοποίησαν οι εκπαιδευτικοί του 4ου Νηπιαγωγείου Ν. Ιωνίας στα πλαίσια του Erasmus+ «Traveling boxes – a journey to future competences» στην Constanta της Ρουμανίας με θέμα Εκπαίδευση της Υγείας και Κίνηση με βασικό άξονα τις δραστηριότητες με παιδιά έξω από το χώρο του σχολείου. Η κάθε χώρα συνεργάτης παρουσίασε τη δική της εκδοχή με παρουσιάσεις power point στους συνεργάτες και κουτιά με υλικό για τα παιδιά στο σχολείο της συνεργάτιδας εκπαιδευτικού στην Constanta.
Μας καλωσόρισαν με παραδοσιακά εδέσματα η διευθύντρια του σχολείου και η σχολική τους σύμβουλος. Περιηγηθήκαμε στους χώρους του σχολείου «Gradinita Program Prelungit «Perlutele marii» που μας φιλοξενούσε, μας μίλησαν για το εκπαιδευτικό σύστημα της Ρουμανίας και τις βασικές αξίες που πιστεύουν ότι πρέπει να διδάξουμε στα παιδιά όπως ανεξαρτησία, αυτοεκτίμηση, αυτοσεβασμό, σύνδεση με την φύση, υγιές μυαλό και σώμα κ.λπ.
Επίσης, συμμετείχαμε σε διάφορες ασκήσεις – παιχνίδια και ανταλλαγή απόψεων στην ολομέλεια. Παρακολουθήσαμε και συμμετείχαμε ενεργά σε εργαστήρια με δραστηριότητες με παιδιά, γονείς και μεταξύ μας οι συνεργάτες με θέμα την Τέχνη της Γης μία κίνηση όπου χρησιμοποιούν υλικά της φύσης για να φτιάξουν τέχνη, τη Θεραπεία της Τέχνης ώστε να διώξει κάποιος την ένταση και το άγχος, να βιώσει ελευθερία με όρια, να εκφράσει σκέψεις και συναισθήματα κ.λπ.και τέλος, τη Θεραπεία της Μουσικής όπου σημασία έχει η κίνηση και όχι η χορογραφία και κάποιος χρησιμοποιεί την μουσική για να επηρεάσει θετικά το άτομο/παιδί ψυχολογικά, σωματικά κ.λπ.
Ξεναγηθήκαμε στο μουσείο Λαικής Τέχνης όπου η κάθε χώρα ζωγράφισε το παραδοσιακό σχέδιο της Ρουμανίας «Mandala», όπως και στην παλιά πόλη όπου είδαμε το κεντρικό τους μουσείο, τζαμί και εκκλησίες. Επίσης, μας ξενάγησαν στην περιοχή Marfaltar όπου έγιναν αθλοπαιδείες με παιδιά και γονείς με εμπόδια, μπαλόνια, πασχαλινά αυγά κ.ά. και στο εστιατόριο ήρθαν χορευτικά που μας χόρεψαν παραδοσιακούς ρουμάνικους χορούς, τσιγγάνικους όπως κ ελληνικούς συρτό κ ζεμπέκικο.
Οι συνεργάτες μας από την Ρουμανία μας φιλοξένησαν θερμά και προσπάθησαν να μας παρουσιάσουν την τοπική τους κουλτούρα σε όλες της τις εκδοχές, με εδέσματα και διάφορες δράσεις. Μία συνάντηση που ολοκληρώθηκε με ενθουσιασμό από όλους τους συνεργάτες και επιτυχία για την αντιπροσωπεία της Ελλάδας.

από κάτω από: Χωρίς κατηγορία| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Erasmus+ KA2 – Ταξίδι στην Constanta Ρουμανία    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Πρόσφατα σχόλια

    Kατηγορίες    Top
    Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
    Αντίθεση
    Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων