1η Οκτωβρίου Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων

εικόνα Viber 2024 10 02 07 58 57 196

Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στην τρίτη ηλικία! Το νηπιαγωγείο μας οργάνωσε και υλοποίησε  μια σειρά από δράσεις που στόχο είχαν να τιμήσουν τους ηλικιωμένους της κοινότητάς μας και να ενισχύσουν τη σύνδεση μεταξύ των γενεών.

Το πρόγραμμα διάρκειας δύο ημερών ξεκίνησε με μια συζήτηση γύρω από τη σημασία της ύπαρξης των ηλικιωμένων στη ζωή μας. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν ιστορίες για τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους, να εκφράσουν την αγάπη και τον σεβασμό που νιώθουν γι’ αυτούς , να παρατηρήσουν έργα τέχνης, να ακούσουν αφηγήσεις και να τραγουδήσουν . Επίσης,  συμμετείχαν σε δημιουργικές δραστηριότητες, όπως ζωγραφική και χειροτεχνία και φιλοτέχνησαν κάρτες για τους αγαπημένους τους παππούδες. Μεγάλη χαρά ένιωσαν καθώς τους ετοίμαζαν δώρα ενώ ταυτόχρονα έπαιρναν μέρος σε συζητήσεις για τις αξίες της υπομονής, της σοφίας και της αγάπης που προσφέρουν οι μεγαλύτεροι σε εμάς.

Συνεχίστε τη δράση και στο σπίτι! Είναι σημαντικό  να διδάξουμε στα παιδιά μας τη σημασία του σεβασμού προς τους ηλικιωμένους και να καλλιεργήσουμε σχέσεις μέσα στην οικογένεια και την κοινότητα.

Μια τέτοια ημέρα μας θυμίζει πόσο πολύτιμοι είναι οι μεγαλύτεροι για εμάς, πόσο τυχεροί είμαστε που τους έχουμε κοντά μας και πόσα μπορούμε να διδαχθούμε από αυτούς!

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *