Οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς είναι μαγικές για τα παιδιά! Πολύχρωμα φωτεινά λαμπιόνια, στολίδια και δώρα τους δίνουν ιδιαίτερη χαρά και τα μεταφέρουν σε κόσμους παραμυθένιους! Τη μαγεία των Χριστουγέννων προσπαθήσαμε κι εμείς να μεταδώσουμε στα παιδιά μας, μέσα από τραγούδια, κάλαντα, χριστουγεννιάτικες ιστορίες και πολλές χειροτεχνίες! Τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με ποικίλα υλικά και αποτύπωσαν τη μαγεία των Χριστουγέννων, με το δικό τους τρόπο, στα έργα τους!

 

Μιλήσαμε για την ιστορία της Θείας Γέννησης και ακολούθησε ατομική κατασκευή!

Μετρήσαμε αντίστροφα μέχρι τα Χριστούγεννα…

Στολίσαμε την τάξη μας με χριστουγεννιάτικα δέντρα….

…αλλά και με μπάλες, καμπανούλες και κεράκια!

Εν όψει της χριστουγεννιάτικης γιορτής μας ” Ο ζαβολιάρης των Χριστουγέννων” ετοιμάστηκαν οι προσκλήσεις μας για γονείς, φίλους και συγγενείς!

Και τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους! Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά!!!

Ακολουθούν στιγμιότυπα από τη γιορτή μας!

 

Επίσης, τα παιδιά με την τεχνοτροπία του τυπώματος έφτιαξαν ευχετήριες κάρτες….

…αλλά και στεφανάκια για την καινούργια χρονιά!

Οι κατασκευές με πηλό πάντα δίνουν ιδιαίτερη χαρά στα παιδιά. Αγιοβασιλάκια, μπότες και αστέρια ήταν στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων μας για να στολίσουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο!

Έτοιμο και το ημερολόγιο για τη νέα χρονιά !

Επιπλέον, γράψαμε γράμμα στον Άι-Βασίλη! Αυτή τη χρονιά όμως τα παιδιά σκέφτηκαν να ζητήσουν δώρο, όχι για τους ευατούς τους, αλλά για τα παιδιά του κόσμου. Κάποια ζωγράφισαν παιχνίδια, ενώ άλλα χρησιμοποιώντας ιδιαίτερους συμβολισμούς,την ΑΓΑΠΗ, την ΕΙΡΗΝΗ, το ΦΑΓΗΤΟ και το ΝΕΡΟ! Το αποτέλεσμα μας εντυπωσίασε αλλά πιο πολύ ο μοναδικός τρόπος που τα παιδιά αποτυπώνουν στο χαρτί τις σκέψεις τους!!!

Τα παιδιά, επίσης, προσπάθησαν να αντιγράψουν τη λέξη “ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ”, να συνθέσουν τη λέξη “ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ” και να προβούν σε συγκρίσεις μεγεθών με στόχο την ενίσχυση της συλλογιστικής τους ικανότητας, την επίλυση προβλημάτων και την εξαγωγή συμπερασμάτων!

Κάθε μέρα που κυλούσε όλο αυτό το διάστημα ήταν ξεχωριστή. Κάθε μέρα και μία ιστορία! Κάποιες από τις χριστουγεννιάτικες ιστορίες που πλαισίωσαν το διδακτικό μας έργο ήταν οι ακόλουθες!

Χριστούγεννα χωρίς λιχουδιές και γλυκά για μικρούς αλλά και για μεγάλους δεν υπάρχουν! Ο Ρούντολφ, ο αγαπημένος των παιδιών, ανέλαβε αυτή την αποστολή!

Καλές γιορτές γεμάτες χαρά, υγεία και αισιοδοξία!