Εξερευνώντας… “Τα δικαιώματα των παιδιών”.

Το 4ο Νηπιαγωγείο Λαυρίου και οι Μικροί Εξερευνητές 2 παρουσιάζουν:

“Τα δικαιώματα των παιδιών”.

Παρακολουθήστε το βίντεο που δημιουργήσαμε με τα παιδιά και μείνετε συντονισμένοι για τις δράσεις μας πάνω στα ανθρώπινα δικαιώματα!

->Γίνε κι εσύ

Δημιουργικός, Διερευνητικός, Υπεύθυνος, ΠΑΙΔΙ- ΠΟΛΙΤΗΣ!

 

 

Η ολοκλήρωση της επεξεργασίας του προγράμματος έγινε Α) με την οργάνωση δράσης για την ανθρώπινα δικαιώματα, όπου τα παιδιά συγκέντρωσαν είδη πρώτης ανάγκης για οικογένειες που  έχουν ανάγκη, βιώνοντας την όλη διαδικασία δημιουργίας της πρόσκλησης, της διαδικασίας συγκέντρωσης του υλικού αλλά και της παράδοσης του σε δομές όπου επιτελούν ανθρωπιστικό έργο.

Β) Με την διοργάνωση της Χριστουγεννιάτικης γιορτής μας όπου η θεματολογία της ήταν εμπνευσμένη από ιστορίες με αντίστοιχο περιεχόμενο και νοήματα.

Τα παιδιά κατανόησαν σε βάθος όλα όσα το πρόγραμμα βιωματικά είχε να προσφέρει. Έγιναν πιο συνειδητά μέλη της σχολικής μας κοινότητας, απέκτησαν γνώσεις, εν συναίσθηση, λεξιλόγιο αντίστοιχο και κατανόησαν πως εμείς, αν το θέλουμε πολύ, μπορούμε να αλλάζουμε την ζωή άλλων ανθρώπων προς το καλύτερο, ανακαλύπτοντας την αληθινή ανθρώπινη υπόστασή μας και το δικαίωμα όλων στην αξιοπρέπεια και τη ζωή.

3 σχόλια στο “Εξερευνώντας… “Τα δικαιώματα των παιδιών”.

  1. Καταπληκτικό Σχολείο !!! Μπράβο στις δασκάλες μας!κάνουν τα παιδιά μας καλύτερα μέρα με την μέρα!

  2. Εμείς ευχαριστούμε τα παιδιά! Είναι η αφορμή και ο λόγος, να γινόμαστε καλύτεροι, πιο αυθεντικοί, κρατώντας ζωντανό το παιδί μέσα μας. Μπράβο στα παιδιά μας!

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται.