«Ο Αύγουστος ελούζονταν μες στην αστροφεγγιά κι από τα γένια του έσταζαν άστρα και γιασεμιά», «ο Αύγουστος», Οδυσσέας Ελύτης, ποιητής

 

Φράουλα, μαστίχα και λεμόνι

τρως και το μυαλό σου δυναμώνει…

Το καλοκαίρι έχει έρθει για τα καλά, τα σχολεία κοντεύουν να ρίξουν αυλαία και τι καλύτερο για να ένα σπιτικό παγωτό από τα χεράκια των παιδιών!

Το πρώτο βήμα ήταν να γράψουν τη συνταγή ακούγοντας τις λέξεις και γράφοντάς τις όπως μπορούσαν. Έπειτα, στόλισαν τη συνταγή τους με λαχταριστά σχέδια παγωτού. Και αφού η συνταγή ήταν έτοιμη για ανάγνωση, σειρά έχει η παρασκευή του παγωτού.

 

Τα παιδιά έγιναν ζαχαροπλάστες και αφού έπλυναν σχολαστικά τα χέρια τους, ξεκίνησαν να φτιάχνουν το γλύκισμα. Πρώτα η φυτική κρέμα, μετά το ζαχαρούχο γάλα και στο τέλος τα μπισκότα.

                                    

Την επόμενη μέρα απόλαυσαν τη γλυκιά δημιουργία με μεγάλη χαρά!

Ώρα όμως για εικαστικό έργο!

Τι έφερε το ζάρι; Αυτός είναι ο τίτλος της εργασίας, όπου τα παιδιά έριξαν ένα ζάρι δυο φορές, έβγαλαν το άθροισμα και έκοψαν τόσες μπάλες παγωτού όσες έλεγε ο αριθμός. Αφού έκοψαν και το χωνάκι, συνέθεσαν και κόλλησαν το παγωτό τους και στο τέλος έγραψαν, όπως μπορούσαν τη λέξη παγωτό.

Στόχος ήταν να έρθουν σε επαφή με υλικά και να τα χρησιμοποιήσουν κατάλληλα, να εξασκήσουν τη λεπτή τους κίνηση, τη φαντασία τους αλλά και να αποκτήσουν φωνολογική επίγνωση.

Ακόμα και τα τζιτζίκια, αν είχαν μπροστά τους αυτό το παγωτό, σίγουρα θα ήθελαν να δοκιμάσουν αυτή τη νοστιμιά…

https://safeYouTube.net/w/lanM

Καλή απόλαυση!!!