
Με μεγάλη επιτυχία και ενθουσιασμό ολοκληρώθηκαν οι δράσεις που είχαν προετοιμαστεί για την επίσκεψη του καταξιωμένου συγγραφέα Θοδωρή Παπαιωάννου στα σχολεία μας.
Στο πλαίσιο των δράσεων του ενεργού πολίτη, οι μικροί μας μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά έναν διάσημο συγγραφέα, ο οποίος μοιράστηκε μαζί τους την αγάπη του για το βιβλίο και τα μυστικά της συγγραφής του. Επιπλέον, τους διάβασε με τον δικό του μοναδικό τρόπο, ένα από τα παιδικά του βιβλία, το “Απέναντυ” το οποίο ταξιδεύει σε πολλές χώρες του κόσμου μεταφρασμένο.
Τα παιδιά μας, κατά το διάστημα της προετοιμασίας της επίσκεψης του κου Παπαιωάννου, ανέπτυξαν έντονα συναισθήματα φιλαναγνωσίας και γλωσσικού γραμματισμού ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο ορισμένες από τις δεξιότητες του 21ου αιώνα και δίνοντας έμφαση στην συνεργασία, την επικοινωνία και την διάχυση πολιτιστικών μηνυμάτων στην κοινότητα.
Ευχαριστούμε τον κύριο Θοδωρή Παπαιωάννου για την επίσκεψη του στο νησί μας και για την αγάπη με την οποία μας πλαισίωσε.
Επίσης ευχαριστούμε πολύ για την φιλοξενία και την συνεργασία με το 5ο Δ. Σ. Πόλεως Καλύμνου καθώς και την άριστη συνεργασία με το 1ο Δ.Σ. Χώρας και το 1ο Δ.Σ. Πόλεως Καλύμνου.