
Ένα θρεπτικό δεκατιανό στο σχολείο παίζει πολύ σημαντικό ρόλο για την υγιή ανάπτυξη των παιδιών, βοηθά τη μνήμη και τη μάθηση, ενώ ταυτόχρονα διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση σωστής διατροφικής τους συμπεριφοράς στο μέλλον.
Για να εξασφαλίσουμε στα παιδιά μας ότι θα καταναλώνουν ένα θρεπτικό και υγιεινό κολατσιό στο σχολείο είναι σημαντικό να αφιερώνεται λίγα λεπτά μόνο την ημέρα για την προετοιμασία του.
Ιδέες για κολατσιό προετοιμασμένο από το σπίτι:
- Τοστ, σάντουιτς ή τορτίγια με τυρί και λαχανικά (ντομάτα, μαρούλι, κ.α). Αποφύγετε τα αλλαντικά.
- Σπιτική τυρόπιτα, σπανακόπιτα, κολοκυθόπιτα, που θα έχετε φτιάξει με φρέσκα και υγιεινά υλικά. Αποφύφετε έτοιμα σφολιατοειδή από φούρνο, μιας και αυτά περιέχουν πολύ βούτυρο.
- Σπιτικό κέικ, το οποίο μπορείτε να το παρασκευάσετε με τη μισή ποσότητα ζάχαρης και να προσθέσετε μέσα κακάο, κομματάκια σοκολάτας, ξηρούς καρπούς, σταφίδες, μπανάνα. Το ίδιο ισχύει και για τα σπιτικά μπισκότα, τα οποία μπορείτε να τα παρασκευάσετε μαζί με το παιδί σας αποκλειστικά και μόνο με μέλι.
- Χάμπουργκερ ή πίτσα που θα το έχετε ετοιμάσει εσείς από το σπίτι.
- Αυγό και κριτσίνια
- Γάλα με δημητριακά
- Παστέλι με μέλι
- Κουλούρι θεσαλλονίκης με τυράκι και λαχανικά
- Φρούτα φρέσκα ή αποξηραμένα
- Γιαούρτι (προτιμήστε το παραδοσιακό και όχι με γεύσεις, διότι περιέχουν αρκετή ζάχαρη)