ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ

 

Αγαπητοί γονείς

Σας ενημερώνουμε ότι τη φετινή χρονιά εισάγονται στο πρόγραμμα του Νηπιαγωγείου τα ¨Εργαστήρια Δεξιοτήτων¨.

Τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων αποτελούν καινοτόμο διδακτική και εκπαιδευτική δράση, η οποία συνίσταται στην προσθήκη νέων θεματικών κύκλων στο Νηπιαγωγείο. Στόχος είναι η ενίσχυση της καλλιέργειας ήπιων δεξιοτήτων, δεξιοτήτων ζωής, δεξιοτήτων τεχνολογίας επιστήμης στους μαθητές και στις μαθήτριες.

Ενδεικτικά, οι σύγχρονες δεξιότητες περιλαμβάνουν την κριτική σκέψη, τη δημιουργικότητα, τη συνεργασία, την επικοινωνία, την ευελιξία, και την προσαρμοστικότητα, ανθεκτικότητα, υπευθυνότητα, πρωτοβουλία, την επίλυση προβλημάτων, τον ψηφιακό και τεχνολογικό γραμματισμό.

Οι νέοι   θεματικοί κύκλοι  αφορούν τις εξής τέσσερις θεματικές ενότητες:

1) Ζω καλύτερα – Ευ ζην

2)Φροντίζω το περιβάλλον

3) Ενδιαφέρομαι και ενεργώ- Κοινωνική Συναίσθηση και Ευθύνη

4) Δημιουργώ και καινοτομώ- Δημιουργική σκέψη και πρωτοβουλία.

Ήδη έχει αρχίσει η εφαρμογή της 1ης  θεματικής  ενότητας των εργαστηρίων δεξιοτήτων (Οκτώβριος – Νοέμβριος) – Ζω καλύτερα- Ευ ζην   και συγκεκριμένα με το πρόγραμμα:  «Με σωστό φαγητό φτιάχνω το σώμα μου γερό»

Βασικός σκοπός του συγκεκριμένου προγράμματος είναι η εκπαίδευση των παιδιών στην υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή.

Η επίτευξη θα πραγματοποιηθεί μέσα από μια σειρά εργαστηρίων βιωματικής και ανακαλυπτικής μάθησης σε συνδυασμό με τη χρήση και αξιοποίηση ψηφιακών εργαλείων. Αποσκοπεί στην προαγωγή της διατροφικής αξίας των προϊόντων που καταναλώνουμε και χρήσιμες συμβουλές για την υιοθέτηση ενός νέου διατροφικού προφίλ.

Διάρκεια 7 εβδομάδες.

Προσδοκούμε τη δική σας συμμετοχή και συνεργασία, την οποία θεωρούμε πολύτιμη και απαραίτητη.

Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν και φέτος, δε μπορούμε να έχουμε την επαφή που θα είχαμε διαφορετικά, καθώς δε μπορούμε να σας έχουμε δίπλα μας μέσα στην τάξη με ζωντανή παρουσία. Αλλά  θα βρούμε άλλους τρόπους επικοινωνίας, συμμετοχής και παρουσίασης των προγραμμάτων.

Με εκτίμηση

Οι εκπαιδευτικοί του 4ου Νηπιαγωγείου Ιωαννίνων

 

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς