Τα Χριστούγεννα της καρδιάς μας 2017-18

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αφορά ένα πρόγραμμα κοινωνικού- συναισθηματικού χαρακτήρα μέσα από το οποίο οι μαθητές του Νηπιαγωγείου θα επικοινωνήσουν με μαθητές άλλων νηπιαγωγείων της Ελλάδας καθώς θα ασχολούνται με το ίδιο θέμα. Το πρόγραμμα αφορά τα Χριστούγεννα και τις αξίες ζωής που πρεσβεύουν, χαρά, αγάπη, επικοινωνία, προσφορά στον συνάνθρωπο και καλλιέργειά τους μέσα από δραστηριότητες που προάγουν αυτές τις αξίες. Επιδιώκεται τα παιδιά να επικοινωνούν, να αλληλεπιδρούν και να συνεργάζονται μέσα από δραστηριότητες ελεύθερης έκφρασης και δημιουργικότητας με τη βοήθεια των Τ.Π.Ε. αλλά και χωρίς.

το πακετο του ΑΗ ΒΑΣΙΛΗ

Το ταξίδι του Αη Βασίλη στα σχολεία του έργου μας.16 προορισμοί ,16 καρδούλες αγαπημένες  και 16  αστέρια φώτισαν το δρόμο του αγαπημένου άγιου των παιδιών σε ένα ταξίδι από την Κρήτη μέχρι τον Έβρο. Το πακέτο του Αη Βασίλη περιλαμβάνει την έκφραση των παιδιών του έργου τα Χριστούγεννα της καρδιάς μας και είναι αποτέλεσμα συνεργασίας και συμμετοχής. Ευχαριστούμε όλα τα συνεργαζόμενα σχολεία της Ελλάδας .

4ο Νηπιαγωγείο Φαρσάλων Το πακέτο με τον Αη Βασίλη έφτασε και στο δικό μας σχολείο!!! Η χαρά μας μεγάλη! Οι εκπλήξεις πολλές! Κουβαλούσε ευχές, ζωγραφιές και εικόνες από τις πόλεις των φίλων μας! Δε χορταίναμε να τις βλέπουμε. Γράψαμε κι εμείς τις ευχές μας, ζωγραφίσαμε σε καρδούλες όμορφες ζωγραφιές, βάλαμε εικόνες από την πόλη μας και το σχολείο μας, παίξαμε με το παζλ! Έπρεπε το ταξίδι να συνεχιστεί και έτσι κλείσαμε το πακέτο για να το στείλουμε στους φίλους μας στο 2ο Ν/Γ Αλμυρού!

Ανταλλαγές καρτών σε όλα τα σχολεία

Οι συνεργάτες  ψηφίζουν και αποφασίζουν για τη δημιουργία αποστολής κάρτας και στολιδιού στο παρακάτω tricider:

https://www.tricider.com/admin/3HLfXr2nB9R/CjslTS1jvVJ

4ο Νηπιαγωγείο Φαρσάλων Ετοιμάζουμε στολιδάκια και καρτούλες, γράφουμε ευχές !

Το σχολείο μας γεμίζει από τις κάρτες και τα στολίδια των φίλων μας και είμαστε χαρούμενοι!! Ευχαριστούμε!

 

 

Ανάρτηση Χριστουγεννιάτικων δέντρων από όλα τα σχολεία στο padlet που ακολουθεί

https://padlet.com/annafanou/k2ecpb1j5i4k

Συνεργατική Χριστουγεννιάτικη ιστορία

Ο  χάρτης με τη σειρά των σχολείων

https://www.thinglink.com/scene/987424241710268417?buttonSource=viewLimits

Το θέμα της ιστορίας αποτελεί ιδέα από    το 3ο Νηπιαγωγείο Ρεθύμνου ενώ ο τίτλος θα προταθεί και   θα ψηφιστεί στο τέλος από όλα τα σχολεία . http://meetingwords.com/dEX7akvYOn

Η συνεργατική μας ιστορία σε ebook για την οποία συνεργάστηκαν τα σχολεία του προγράμματος

https://www.storyjumper.com/book/index/46796836

 

Συνεργατική ζωγραφική με Χριστουγεννιάτικα θέματα

Οι ομάδες αναρτούν τα αποτελέσματα της συνεργατικής ζωγραφικής τους

https://padlet.com/annafanou/padlet-rzep697rkcot