Το ψηφιακό μας Μουσείο

Καλώς ήρθατε στο Λαογραφικό Μουσείο του 4ου Νηπιαγωγείου Ελασσόνας!

Τα εκθέματα του Μουσείου μας είναι από φωτογραφίες που έφεραν οι γονείς των παιδιών. Τα περισσότερα εκθέματα είναι από την Άκρη και κάποια από αυτά από Κρανιά, Πύθιο και Δρυμό!

Πατώντας το link κάτω από την εικόνα μπορείτε να περιηγηθείτε στο χώρο!

Καταγραφή

https://www.artsteps.com/view/65eca01862ee18ac454b43e5

Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας

Επέκταση του εργαστηρίου δεξιοτήτων “κρυμμένα μυστικά στα σπίτια τα παλιά’ με την επίσκεψη στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας.

Εντυπωσιασμένοι όλοι από την εμπειρία του Μουσείου. Για τα περισσότερα παιδιά ήταν η πρώτη φορά που επισκέπτονταν έναν τέτοιο χώρο και παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την ξενάγηση στην ανθρώπινη ιστορία ξεκινώντας από την παλαιολιθική εποχή και φτάνοντας μέχρι την παλαιοχριστιανική. Εντυπωσιασμένοι επίσης γονείς, δασκάλα και ξεναγός από τους μικρούς επισκέπτες που τηρούσαν με ευλάβεια τους κανόνες του μουσείου, παρατηρούσαν, συμμετείχαν κι απαντούσαν σε ότι τους ζητούνταν από την ξεναγό!! Εκπληκτική ξενάγηση από την κ. Κόντσα Κωνσταντίνα!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γονείς για την καθολική συμμετοχή και τη συνεργασία τους. Πάντα αρωγοί στις δράσεις μας.



Λήψη αρχείου

 

Ενημερωτική συνάντηση γονέων

Ενημερωτική συνάντηση γονέων πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024 με θέμα “Θέτοντας όρια στα παιδιά” και εισηγήτρια την κ. Σοφού Ειρήνη ψυχολόγο του 2ου Νηπιαγωγείου Ελασσόνας και μέλος ΕΔΥ.
4209d678 aacb 4a45 aee2 6f973390ecb1 af9ca3e5 a0e2 4a18 955e 359466ffdefb

“Κρυμμένα μυστικά στα σπίτια τα παλιά”

Κατά τη διάρκεια υλοποίησης του 3ου εργαστηρίου δεξιοτήτων που  αφορά την πολιτιστική μας κληρονομιά κι έχει τίτλο “κρυμμένα μυστικά στα σπίτια τα παλιά”, το νηπιαγωγείο μας επισκέφτηκε το Εθνογραφικό Λαογραφικό Μουσείο Αραδοσιβίων. Αραδοσίβια είναι η παλιά ονομασία των σημερινών χωριών Στεφανόβουνου και Γαλανόβρυσης. Τα παιδιά χάρηκαν τόσο την εμπειρία της επίσκεψης στο μουσείο, όσο και τη μεταφορά τους με το λεωφορείο!

Στον όμορφο αυτό χώρο, που σε ταξιδεύει πίσω στο χρόνο, μας ξενάγησε ο κ. Θωμάς Λιόλιος που τον ευχαριστούμε για την θερμή υποδοχή και την υπέροχη ξενάγηση!



Λήψη αρχείου