ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΑ ΤΟΥ ΜΑΗ

Το όνομα του μήνα Μάη , ΛΟΥΛΟΥΔΟΣ είναι χαρακτηριστικό μια και ο μήνας αυτός μας δικαιώνει με την ομορφιά των λουλουδιών τόσο στους αγρούς όσο και στους κήπους.

Τα παιδιά επόμενο είναι να φέρουν στο σχολείο λουλούδια για να ευχαριστήσουν τις δασκάλες τους αλλά και για να στολίσουμε την τάξη μας. Επόμενο ήταν  να συγκεντρωθούν και να αρχίσουν να μιλάνε για τα λουλούδια , την ομορφιά τους , για τις γλάστρες που άνθισαν στους κήπους τους και για τα αγριολούλουδα που εντόπισαν στους αγρούς . Ευκαιρία λοιπόν για νέα θεματική ενότητα για τα λουλούδια.

DSC03260

 ΓΛΩΣΣΑ: ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ, ΑΙΝΙΓΜΑΤΑ,  ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΛΕΞΕΙΣ,

ΜΥΘΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ

Τα παιδιά αντιλαμβάνονται την χρησιμότητα των λουλουδιών και τα παράγωγα τους .Ανθόνερο και ροδόνερο τόσο γαι την ζαχαροππλαστική όσο και για την χρήση καλυντικών.( κρέμες , αφρόλουτρα, καλυντικά.

DSC03259

ΓΛΩΣΣΑ:ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ,ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ_ ΕΚΦΡΑΣΗ

Διαβάζουμε στα παιδιά απόσπασμα από “τον Μικρό Πρίγκιπα” του Αντουάν Ντε  Σαιν  Εξπερύ και τα καλούμε να φτιάξουν με τον μοναδικό τρόπο που μόνο αυτά γνωρίζουν τον λουλουδιασμένο ουρανό ” του Μικρού Πρίγκιππα”

 

DSC03261

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΑΛΕΝΤΟ

DSC03265

 

DSC03368 DSC03369 DSC03370 DSC03373 DSC03374

ΓΛΩΣΣΑ: ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ

Τα παιδιά  βρίσκουν από την γωνιά της ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ γράμματα και προσπαθούν  να  βρουν ονόματα λουλουδιών που αρχίζουν από το συγκεκριμένο γράμμα. πχ. Ρ= ρόδο, Β= Βασιλικός, Υ= Υάκινθος κλπ. Στη συνέχεια κάνουν προτάσεις με τα συγκεκριμένα λουλούδια. Μετατρέπουν την συγκεκριμένη πρόταση από τον ενικό στον πληθυντικό αριθμό , από καταφατική σε ερωτηματικήή αρνητική πρόταση.

ν  DSC03268

 

DSC03269

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

Μιλάμε για παράδοση και το πόσο σημαντικό είναι να μην την ξεχνάμε γιατί όπως λέει και ο μεγάλος μας ποιητής Γιάννης Ρίτσος

” Όποιος ξεχνάει την ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Ξεχνάει και ένα κομμάτι από το ΜΕΛΛΟΝ”

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ: “Που ειναι η Μαργαρίτα”

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ: ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ  των   προμαθηματικών  εννοιών ΓΥΡΩ- ΓΥΡΩ, , έννοια του κύκλου , και περισσότερα -λιγότερα .

DSC03250 DSC03242

 

DSC03246

 

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ: “ΕΝΑ ΦΡΑΓΚΟ Η ΒΙΟΛΕΤΑ”

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ: ΖΕΥΓΑΡΙΑ, ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ( ΠΡΩΤΟΣ , ΔΕΥΤΕΡΟΣ κλπ.)

DSC03253 DSC03254 DSC03256

 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Τα παιδιά πλοηγούνται στο Internet και ψάχνουν να βρούν παραμύθια σχετικά με λουλούδια, τραγούδια(πχ. Μενεξέδες και ζουμπούλια, γαρούφαλλο στο αυτί,κλπ.