«Την κυρα Σαρακοστή
που ‘ναι έθιμο παλιό
οι γιαγιάδες μας τη φτιάχναν
με αλεύρι και νερό»
Ακολουθώντας το έθιμο, αμέσως μετά την Καθαρά Δευτέρα, φτιάξαμε και εμείς τη δικιά μας χειροποίητη Κυρα Σαρακοστή.
Αλεύρι, νερό και αλάτι μέσα σε μια μεγάλη λεκάνη και το ζύμωμα ξεκινάει…
Η αλατοζύμη είναι έτοιμη και η Κυρά Σαρακοστή αρχίζει να παίρνει μορφή. Τη στολίζουμε με φακές και γαρύφαλλα. Φυσικά δεν ξεχνάμε τα 7 της ποδαράκια.
Και αφού ψήθηκαν στον φούρνο, είναι έτοιμες να μετρήσουν αντίστροφα μέχρι το Πάσχα
“Και τις μέρες της μετρούσαν
με τα πόδια της τα 7
κόβαν ένα τη βδομάδα
μέχρι να ρθει η Πασχαλιά”
Καλή Σαρακοστή σε όλους!!!







