Τα Αγγλικά στο Νηπιαγωγείο μας

Στο Νηπιαγωγείο μας, η επαφή με την ξένη γλώσσα γίνεται με τρόπο ουσιαστικό και βιωματικό για τους μαθητές μας. Η υλοποίηση του προγράμματος Αγγλικών, το οποίο επιμελώς έχει σχεδιάσει η εκπαιδευτικός κυρία Ματίνα Λεβέντη λαμβάνοντας υπόψιν το επίσημο πρόγραμμα σπουδών και τις ανάγκες της προσχολικής ηλικίας, συνεχίζεται απρόσκοπτα και με εξαιρετικά αποτελέσματα.

Η διδακτική προσέγγιση, την οποία ακολουθεί η κυρία Λεβέντη, στοχεύει στην παιγνιώδη εξοικείωση των παιδιών με τη γλώσσα. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, που περιλαμβάνει παιχνίδι, τραγούδια, αφήγηση ιστοριών, θεατρικά δρώμενα κ.α., οι μαθητές μας αναπτύσσουν σημαντικές επικοινωνιακές δεξιότητες. Παράλληλα, η κατάλληλη χρήση οπτικοακουστικού υλικού και δημιουργικών κατασκευών ενισχύει την ακουστική τους ικανότητα και καλλιεργεί θετική στάση απέναντι στη μάθηση.

Οι θεματικές ενότητες συνδέονται άμεσα με την καθημερινότητα των παιδιών (όπως χρώματα, αριθμοί, ζώα, συναισθήματα, καιρικές συνθήκες κ.ά.), γεγονός που επιτρέπει στους μαθητές μας να ενσωματώνουν με ευκολία τη νέα γνώση στο παιχνίδι τους.

Προϋπόθεση για τα θετικά μαθησιακά αποτελέσματα αποτελεί και η αρμονική συνεργασία των εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων του σχολείου μας. Μέσα από τον κοινό προγραμματισμό, διασφαλίζεται η συνοχή της εκπαιδευτικής διαδικασίας και δημιουργείται ένα κλίμα ασφάλειας και συνέχειας. Έτσι, η ξένη γλώσσα δεν λειτουργεί μεμονωμένα, αλλά εμπλουτίζει το καθημερινό πρόγραμμα, επιτρέποντας στα παιδιά να αφομοιώνουν τη νέα γνώση, μέσα στο οικείο περιβάλλον της τάξης τους.

IMG 20251110 095242

IMG 20251110 095154

Anonymo schedio

IMG 20251024 115545

IMG 20260202 080423

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων