Βιβλία σε Ρόδες

Τα “Βιβλία σε Ρόδες” είναι μικρές κινητές δανειστικές βιβλιοθήκες, οι οποίες μας οδηγούν κάθε φορά σε ένα συναρπαστικό παραμυθένιο ταξίδι! Η γεμάτη, με παιδικά βιβλία, βαλίτσα αυτού του εκπαιδευτικού προγράμματος, έκανε μία στάση στο Νηπιαγωγείο μας πριν συνεχίσει το δρόμο της προς τα σχολεία όλης της Ελλάδας. 

Η θεματική που επεξεργαστήκαμε για αυτή τη σχολική χρονιά αφορούσε το γνωστό συγγραφέα και εικονογράφο Eric Carle. Τα βιβλία του εν λόγω συγγραφέα, ξεχωρίζουν για την απλή αφήγηση ιστοριών στις οποίες πρωταγωνιστούν και συνυπάρχουν ζώα, άνθρωποι και φανταστικοί ήρωες. Οι ιστορίες πλαισιώνονται από πολύχρωμες και δυναμικές εικόνες που απογειώνουν τη φαντασία, την ευαισθητοποίηση, την κριτική σκέψη και τη δημιουργικότητα των παιδιών. Τα μηνύματα που αναδεικνύονται από τα παραμύθια του Eric Carle ενισχύουν ακόμα περισσότερο την παιδαγωγική αξία της φιλαναγνωσίας. 

Ευχαριστούμε τους υπεύθυνους φορείς του εκπαιδευτικού προγράμματος “Βιβλία σε Ρόδες” που επέλεξαν το Νηπιαγωγείο μας ως συνοδοιπόρο μίας θαυμάσιας μαθησιακής διαδρομής.

“Μία κάμπια πολύ πεινασμένη”
Ο κύριος Ιππόκαμπος
“Ο κύριος Ιππόκαμπος”
Ο ζωγράφος που ζωγράφισε ένα γαλάζιο άλογο
“Ο ζωγράφος που ζωγράφισε ένα γαλάζιο άλογο”
10 κίτρινα παπάκια
“10 κίτρινα παπάκια.. στη θάλασσα”
Θέλεις να γίνουμε φίλοι
“Θες να γίνουμε φίλοι;”
Μία πολυάσχολη αράχνη
“Μία πολυάσχολη αράχνη”
Μια πυγολαμπίδα πολύ μόνη
“Μια πυγολαμπίδα πολύ μόνη”
Παρακαλώ μπαμπά φέρε μου το φεγγάρι
“Παρακαλώ, μπαμπά, φέρε μου το φεγγάρι”
Το σποράκι ταξιδεύει
“Το σποράκι ταξιδεύει”
Σ αγαπώ μαμά
“Σ’ Αγαπώ Μαμά”
παζλ
Εκπαιδευτικό παζλ

Υπεύθυνοι Εκπαιδευτικοί της Δράσης: Μανωλάκη Μαρίζα, Άννα Βλάχου, Μαίρη Τουφεγγοπούλου, Δέσποινα Μαυρομάτη, Ελένη Μπαμπάνη

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων