Τα παιδιά παίρνουν το λόγο εν όψη του COP28 / Kάρτα προς τον Πρωθυπουργό

Το Νηπιαγωγείο μας είναι μέλος του Εθνικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης “Οικολογικά Σχολεία” και στέλνει μήνυμα για την κλιματική κρίση.

Στο πλαίσιο των παγκόσμιων διεργασιών για την ανάδειξη του ζητήματος της κλιματικής αλλαγής, αυτές τις ημέρες διενεργείται η διάσκεψη κορυφής του ΟΗΕ για το κλίμα στο Ντουμπάι (COP28), που αποτελεί μία παγκόσμια ευκαιρία προκειμένου τα κράτη να επανεξετάσουν και να επαναπροσδιορίσουν τους κλιματικούς τους στόχους. Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ) βρίσκεται εκεί, μαζί με το Διεθνές Ίδρυμα για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (FEE), προκειμένου να συμβάλλουν στην παγκόσμια προσπάθεια για να διαφυλαχθούν τα περιβαλλοντικά αγαθά που είναι δικαίωμα όλων μας.

Εν όψει αυτής της πολύ σημαντικής παγκόσμιας συνάντησης, η ΕΕΠΦ κάλεσε όλο το μαθητικό κοινό που συμμετέχει στα εκπαιδευτικά της Δίκτυα να μεταφέρει, με τον δικό του πρωτότυπο λόγο, τις ανάγκες, τις εκκλήσεις, αλλά και το αισιόδοξο μήνυμά του για το περιβάλλον, την κλιματική αλλαγή και την προστασία της φύσης, στον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, ο οποίος συμμετέχει στην COP28. Περισσότερα από 4.000 παιδιά, από όλες τις διοικητικές περιφέρειες της χώρας, κατέθεσαν μηνύματα και κάρτες που έφτασαν στις ηλεκτρονικές θυρίδες της ΕΕΠΦ, τα οποία απεστάλησαν στο Γραφείο του Πρωθυπουργού, προκειμένου μέσα από τη δική του φωνή, να ακουστεί και η φωνή των παιδιών της Ελλάδας στην κρίσιμη αυτή σύνοδο.

Ένα από τα καίρια θέματα που διαπραγματεύονται στην COP28 είναι η παγκόσμια Σύμπραξη για την Πράσινη Εκπαίδευση (Greening Education Partnership – GEP) που προωθεί η UNESCO, υπό την καθοδήγηση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, για τον μετασχηματισμό των εκπαιδευτικών συστημάτων και την ενσωμάτωση της κλιματικής παιδείας. Η UNESCO αναμένεται να ανακοινώσει και τα κριτήρια και τις προδιαγραφές για την επίτευξη των στόχων των τεσσάρων Πυλώνων της GEP. (https://www.ecoschools.gr/news/ta-paidia-pairnoyn-logo-en-opsi-toy-cop28-dimioyrgia-kartas)

Με αφορμή το εν λόγω κάλεσμα, οι μαθητές του Νηπιαγωγείου μας προβληματίστηκαν, συνεργάστηκαν και έστειλαν το δικό τους μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος.Λήψη αρχείου

Εκπαιδευτικοί Υλοποίησης της Δράσης: Μαρίζα Μανωλάκη, Άννα Βλάχου, Μαίρη Τουφεγγοπούλου

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων