Ομαλή Μετάβαση προς το Δημοτικό Σχολείο

Η μετάβαση προς το Δημοτικό Σχολείο αποτελεί μία σημαντική εμπειρία που προσδιορίζει και τη μετέπειτα σχολική συμπεριφορά των μαθητών και για αυτό είναι ωφέλιμο να πραγματοποιηθεί με ομαλό, ήρεμο και ευχάριστο τρόπο ώστε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις που θα συμβάλλουν στη κοινωνικοσυναισθηματική και γνωστική επάρκεια των παιδιών.   

Προς αυτή την κατεύθυνση είναι απαραίτητη και η συνεργασία και η θετική στάση τόσο της οικογένειας όσο και των δύο εμπλεκόμενων σχολικών φορέων. Το Νηπιαγωγείο έχει τον πρώτο σημαντικό ρόλο καθώς οικοδομεί τις βάσεις για να αποκτήσουν τα παιδιά τις απαραίτητες γνωστικές και κοινωνικοσυναισθηματικές δεξιότητες και το Δημοτικό συνεχίζει την εκπαίδευση προσφέροντας μαθησιακή και κοινωνική πρόοδο. 

Στα πλαίσια της ομαλής μετάβασης των μαθητών μας προς το Δημοτικό Σχολείο πραγματοποιήσαμε πολλές δραστηριότητες και παιχνίδια. Εκείνο όμως που ενθουσίασε τα παιδιά ήταν η επίσκεψη προς το  7ο Δημοτικό που βρίσκεται πλησίον του Νηπιαγωγείου μας.

Ευχαριστούμε τη Διευθύντρια κυρία Αθηνά Δελδήμου και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου που υποδέχθηκαν τα παιδιά με χαμόγελο και ζεστασιά φροντίζοντας να αισθανθούν οικείο το περιβάλλον που πρόκειται να φοιτήσουν από την επόμενη σχολική χρονιά. 

Τα Νήπια ενθουσιάστηκαν με τη μεγάλη αυλή και τους προσεγμένους χώρους του σχολείου, παρατήρησαν τις διαφορές στη διαρρύθμιση των τάξεων και των κοινόχρηστων χώρων και εντυπωσιάστηκαν με το κυλικείο. Οι μαθητές διατύπωναν διαρκώς ερωτήσεις στη Διευθύντρια κυρία Αθηνά, η οποία φρόντισε να καθησυχάσει την αγωνία τους λέγοντας σε όλους πως με συνέπεια και επιμελή προσπάθεια όλοι οι στόχοι επιτυγχάνονται. Φυσικά η πιο μεγάλη χαρά των παιδιών ήταν όταν συνάντησαν τους περυσινούς συμμαθητές τους που φέτος φοιτούσαν στην Α’ Δημοτικού. 

Ήταν για όλους μία ευχάριστη επίσκεψη!

Ευχαριστούμε τις μητέρες που μας συνόδεψαν με μεγάλη προθυμία!

IMG 20230606 091601

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων