Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου εορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου προς τιμήν του Hans Christian Andersen (Χανς Κρίστιαν Άντερσεν) του διάσημου συγγραφέα γνωστών παραμυθιών όπως “Το Ασχημόπαπο”, “Το κοριτσάκι με τα σπίρτα”, “Η μικρή Γοργόνα”, “Τα καινούργια ρούχα του Αυτοκράτορα”, “Η Τοσοδούλα” , “Το αηδόνι του Αυτοκράτορα”, “Ο Μολυβένιος Στρατιώτης” και πολλά άλλα..

Για να τιμήσουμε κι εμείς τα υπέροχα παραμύθια που μας ταξιδεύουν στον κόσμο της φαντασίας και της γνώσης, πραγματοποιήσαμε στο Νηπιαγωγείο μας εορταστικές εκπαιδευτικές δράσεις.

Την Πέμπτη 30/3  ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και επισκέφτηκαν το Νηπιαγωγείο μας, μέλη της Ομάδας ΚΑΠΗ του Δήμου μας. Η κυρία Μαρία, η κυρία Βικτώρια, η κυρία Γιούλα και ο κύριος Οδυσσέας, διάβασαν στους μαθητές μας, με ιδιαίτερο θεατρικό τρόπο, ένα υπέροχο παραμύθι που πραγματεύεται ιδανικά και αξίες όπως η αγάπη, η συνεργασία, η ενσυναίσθηση και η αλληλοβοήθεια. Έπειτα όλοι μαζί συζητήσαμε και ζωγραφίσαμε τις σκέψεις μας, γνωρίσαμε τα χαρακτηριστικά ενός καλού αναγνώστη και τέλος, δημιουργήσαμε μία όμορφη αφίσα αφιερωμένη στην Ημέρα Παιδικού Βιβλίου.

Συγχαρητήρια στην υπεύθυνη κυρία Μαρία Γκοτσοπούλου και σε όλα τα μέλη της Ομάδας ΚΑΠΗ του Δήμου για τη θετική ενέργεια που προσφέρουν με την ενεργή δράση τους σε κοινωνικό και πολιστικό επίπεδο.

9 2

8 1

10

Την Παρασκευή 31/3, πήγαμε με μεγάλο ενθουσιασμό στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγίας Βαρβάρας “Ν. Χαχλάκης”. Η Βιβλιοθήκη του Δήμου Αγίας Βαρβάρας φέρει τιμητικά από το 1990 το όνομα του Νίκου Χαχλάκη που ήταν ένας από τους πρώτους δωρητές οργάνων στην Ελλάδα. Η συλλογή της ανέρχεται σε περισσότερους από 12.000 τίτλους βιβλίων. Ο αριθμός των μελών καθώς και των δανεισμών παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια σημαντική αυξητική τάση. Ενημερωμένο και αξιόλογο είναι το παιδικό της τμήμα. Δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στη προώθηση της φιλαναγνωσίας και στη συνεργασία με τα σχολεία όλων των βαθμίδων, διοργανώνοντας εκπαιδευτικά προγράμματα όσο και επισκέψεις γνωριμίας των υπηρεσιών της Βιβλιοθήκης. 

Η κυρία Δώρα – Υπεύθυνη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης  περιηγήθηκε με τα παιδιά στον χώρο της βιβλιοθήκης και εξήγησε τον τρόπο εγγραφής μέλους και δανεισμού των επιθυμητών βιβλίων. Στα πλαίσια της Γιορτής του Παιδικού Βιβλίου, παρουσίασε στα παιδιά τον διάσημο παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, διαβάζοντας το αγαπημένο παραμύθι “Το Ασχημόπαπο”. Στη συνέχεια παίξαμε όλοι μαζί διασκεδαστικά παιχνίδια με θεματική γύρω από γνωστούς τίτλους παραμυθιών και τα παιδιά ζωγράφισαν χαρακτηριστικές εικόνες με τους ήρωες του Άντερσεν. Στο τέλος της επίσκεψής μας όλοι οι μαθητές χάρισαν στη κυρία Δώρα, την αφίσα που δημιουργήσαμε. 

Ευχαριστούμε για την υποστήριξη την Αντιδήμαρχο Παιδείας κυρία Αλεξάνδρα Φέγγη, η οποία επιμελήθηκε προσωπικά την ασφαλή μεταφορά των μαθητών με όχημα του Δήμου Αγίας Βαρβάρας. 

7 2

jf

5 2

6 1

fgfg

3 2

2 2

1 1

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων