Εκπαιδευτική Επίσκεψη

Το σχολείο μας πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη την Παρασκευή 13 Μαϊου 2022, στο ονειρικό κτήμα του Πύργου Βασιλίσσης, σε οριοθετημένο και περιφραγμένο χώρο 7,5 στρεμμάτων, με πολύ πράσινο και σκιασμένους χώρους.

Τα παιδιά με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό, συμμετείχαν υπό την καθοδήγηση της ομάδας “Κιβωτός – Παιδικές Υποθέσεις”, σε ένα κατάλληλα προσαρμοσμένο για την ηλικία τους εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο:

“Πώς Μέλι.. Γενέσθαι”

Με περισσότερες από 181 θρεπτικές ουσίες, το μέλι αποτελεί πραγματικό “διατροφικό θησαυρό” από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα. Μέσα από το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, οι μαθητές έμαθαν για την οργάνωση που υπάρχει σε κάθε μελίσσι, για την Βασίλισσα, τις εργάτριες μέλισσες, τους κηφήνες και τον ρόλο που διαδραματίζουν στην παραγωγή νέκταρ και μελιού.

Μεταμορφώθηκαν σε μικρούς Μελισσουργούς και μέσα από βιωματικές δράσεις, προβολή εκπαιδευτικών φίλμ, κατασκευές και θεατρικά παιχνίδια κατανόησαν τα πάντα για τη θαυμαστή διαδικασία παραγωγής αυτού του “διατροφικού θησαυρού”. 

 Ευχαριστούμε για την συμβολή και βοήθεια της “Ομάδας Γονέων” του σχολείου μας και όλων των γονέων και κηδεμόνων.

Ήταν μία υπέροχη και αξέχαστη εμπειρία!! 

εκδρομή 1 2022

1

2

4

3

6

8

9

10

11

12

13

14

 

Εκπαιδευτικοί που συμμετειχαν στη δράση: Μαρίζα Μανωλάκη, Ειρήνη Παππά, Μαρία Τσεκμέ, Άννα Λιγνού, Μαίρη Τουφεγγοπούλου.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων