Συμμετοχή του Τμήματος 1 του Νηπιαγωγείου μας σε Εθνικό έργο e-twinning : «Στη γειτονιά της γης, παρέα με τ’ αστέρια»
Κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους υλοποιήσαμε ένα Εθνικό έργο e-twinning με θέμα «Στη γειτονιά της γης, παρέα με τ’ αστέρια» σε συνεργασία με το Νηπιαγωγείο Τρικόρφου Αιτ/νίας.
Το πρόγραμμα είχε ως στόχο οι μικροί μας μαθητές να ερευνήσουν, να σκεφτούν και να βρουν απαντήσεις σε ερωτήσεις για τη μεγάλη γειτονιά της γης, το διάστημα, τ’ αστέρια και τους άλλους πλανήτες . Η Σελήνη, η Γη και ο Ήλιος αποτελούν τα τρία ουράνια σώματα τα οποία σχηματίζουν ένα ολοκληρωμένο σύστημα, με την εναλλαγή ημέρας/νύχτας, τις εκλείψεις και τις εποχές που προκύπτουν από τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ των σωμάτων αυτών και με τις οποίες οι μικροί μας μαθητές πειραματίστηκαν και γνώρισαν με βιωματικό τρόπο.
Μέσα από πειράματα, εξοικείωση με συγκεκριμένα εκπαιδευτικά λογισμικά, δημιουργία κατασκευών, μέσω επεξεργασίας σχετικών έργων τέχνης και καλλιτεχνικής έκφρασης, καλλιέργεια της μαθηματικής σκέψης και εξοικείωση με βασικές αρχές προγραμματισμού τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με τη φιλοσοφία του STE(A)M. Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση της δράσης εισήγαγε τους μαθητές στην ερευνητική σκέψη, έγιναν μικροί ερευνητές. Οι μικροί μας μαθητές έμαθαν περνώντας όλα τα στάδια της επιστημονικής έρευνας, έμαθαν να θέτουν ερωτήσεις, να αναπτύσσουν υποθέσεις, να σχεδιάζουν πώς να δοκιμάσουν αυτήν την υπόθεση, να συλλέγουν δεδομένα, να αναλύουν τα αποτελέσματα και να τα μοιράζονται με τους συμμαθητές τους.
Τα αποτελέσματα της υλοποίησης του έργου ήταν εντυπωσιακά και μπορείτε να τα δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:




