5 ψυχοκινητικά παιχνίδια για ευχάριστο σαββατοκύριακο!

Ο καιρός δεν είναι καλός,να βγούμε έξω δεν μπορούμε, ώρα για να παίξουμε στο σπίτι με μόνο υλικό την καλή διάθεση και τη φαντασία μας! Ακολουθούν 5 ψυχοκινητικά παιχνίδια που υπόσχονται γέλιο πολύ!

1.Ποιος θα γελάσει πρώτος;

Σε αυτό το παιχνίδι οι παίκτες έρχονται ο ένας αντίκρυ του άλλου. Πρόσωπο με πρόσωπο. Ο κάθε παίκτης έχει κάποιο χρόνο στη διάθεση του να κάνει τον άλλο παίκτη να γελάσει χωρίς να τον ακουμπήσει και να χρησιμοποιήσει κανένα υλικό ή αξεσουάρ μεταμφίεσης.

2. Που είμαι;

Στο συγκεκριμένο παιχνίδι ο ένας παίκτης κλείνει τα μάτια του και μετρά ως το 10. Ο άλλος παίκτης κρύβεται σε ένα μέρος του σπιτιού. Μόλις ο παίκτης με τα κλειστά μάτια τελειώσει το μέτρημα κρατάει τα μάτια του κλειστά και λέει δυνατά ΣΤΟΠ. Ο παίκτης που έχει κρυφτεί τον καθοδηγεί με την φωνή του να ακούσει που κρύβεται ώστε να μαντέψει το σημείο.

3. Βρες τι είμαι!

Οι παίκτες μιμούνται με την φωνή τους ζώα, ήχους από την καθημερινότητα ή πράγματα και ο άλλος παίκτης πρέπει να βρει τι μιμείται ο άλλος παίκτης.

4. Βρίσκω το χρώμα.

Σε αυτό το παιχνίδι όλοι ακολουθούν τις οδηγίες του αρχηγού για το ποια κατεύθυνση θα πάρουν. Ο αρχηγός τους λέει να βρουν στον χώρο κάτι που να έχει χρώμα μπλε, κίτρινο, άσπρο κλπ. Το παιχνίδι συνεχίζεται μέχρι να τελειώσουν τα αντικείμενα στον χώρο!

5.Ακολουθώ τα παλαμάκια.

Το συγκεκριμένο παιχνίδι στοχεύει στον συντονισμό των κινήσεων του παιδιού με τις κινήσεις του οδηγού. Ο ενήλικας χτυπά παλαμάκια με διαφορετικούς ρυθμούς κάθε φορά και το παιδί επαναλαμβάνει.

την ιδέα για τα ψυχοκινητικά παιχνίδια πήραμε από :

https://www.oneirovates.com/post/%CF%88%CF%85%CF%87%CE%BF%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CF%80%CE%B1%CE%B9%CF%87%CE%BD%CE%AF%CE%B4%CE%B9%CE%B1?cid=aaef199b-e349-47d2-ae9d-2e34cc394e96&utm_campaign=c243e0e9-4894-4aa4-8c10-a7ac20111435&utm_medium=mail&utm_source=so

 

καλή διασκέδαση!