Kαλοκαιρινό σχολείο “ Discovery Space: An AI-enhanced classroom for Deeper Learning in STEM”

Αγαπητοί eTwinners,

Σας παρουσιάζουμε ένα καινοτόμο εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης (ΤΝ) που έχει σχεδιαστεί για να αξιολογεί τη δεξιότητα των μαθητών στην επίλυση σύνθετων προβλημάτων σε πραγματικό χρόνο. Βασισμένο στις αρχές της ανακαλυπτικής μάθησης και εναρμονισμένο με το μοντέλο για την ανάπτυξη της δεξιότητας επίλυσης προβλημάτων της PISA [OECD (2017), PISA 2015 Results (Volume V): Collaborative Problem Solving, PISA, OECD Publishing, Paris, https://doi.org/10.1787/9789264285521-en], το εργαλείο αυτό έχει ως στόχο να βοηθήσει τόσο τους εκπαιδευτικούς όσο και τους μαθητές.

Η συνεργασία σας είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία του εγχειρήματος. Αναζητούμε εκπαιδευτικούς για να χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα ΤΝ στις τάξεις τους και να συλλέξουν δεδομένα. Τα ακόλουθα εκπαιδευτικά σενάρια είναι διαθέσιμα στην πλατφόρμα:

  • Ένα εκπαιδευτικό σενάριο για το απλό εκκρεμές που μπορεί να εφαρμοστεί τόσο στην Α’ όσο και στη Γ’ Γυμνασίου
  • Ένα ιδιαίτερα απαιτητικό εκπαιδευτικό σενάριο που συμβαδίζει πλήρως με το αναλυτικό πρόγραμμα και αφορά το φωτοηλεκτρικό φαινόμενο που διδάσκεται στη Γ’ Λυκείου
  • Ένα εκπαιδευτικό σενάριο στα όρια του αναλυτικού προγράμματος που αφορά τις παρατηρήσεις του Γαλιλαίου

Ο Εθνικός Οργανισμός Υποστήριξης (ΕΟΥ) eTwinning σε συνεργασία με την Ελληνογερμανική Αγωγή που συνδιαμόρφωσε το εργαλείο, προσφέρουν στους eTwinners που θα καταφέρουν να συλλέξουν δεδομένα από περισσότερους από 100 μαθητές συμμετοχή, δωρεάν, στο καλοκαιρινό σχολείο “ Discovery Space: An AI-enhanced classroom for Deeper Learning in STEM”, που οργανώνεται από την European School Innovation Academy στον Μαραθώνα και θα έχουν τη δυνατότητα να συζητήσουν με άλλους εκπαιδευτικούς που έχουν κάνει χρήση της πλατφόρμας στην τάξη.

Σε περίπτωση αυξημένης συμμετοχής θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και θα λάβουν μέρος στο καλοκαιρινό σχολείο οι εκπαιδευτικοί που θα συλλέξουν πρώτοι δεδομένα από περισσότερους από 100 μαθητές.

Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να βρεθούν εδώ.

Η συμμετοχή σας θα βοηθήσει να διασφαλιστεί ότι το εργαλείο θα γίνει μια χρήσιμη βοήθεια για τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές σε όλη την Ευρώπη. Όλες οι απαντήσεις των μαθητών είναι ανώνυμες, καθώς το εργαλείο παρέχει credentials για κάθε μαθητή, ώστε να διασφαλίζεται η ιδιωτικότητα του/της. Τα δεδομένα που θα συλλεχθούν θα αποθηκευτούν στο σύστημα και θα βοηθήσουν στην περαιτέρω εκπαίδευση του μοντέλου ΤΝ.  Συμμετέχοντας σε αυτή την πρωτοβουλία, όχι μόνο θα βοηθήσετε στην προώθηση αυτής της εκπαιδευτικής τεχνολογίας αιχμής, αλλά και θα εκθέσετε τους μαθητές σας σε καινοτόμες ευκαιρίες μάθησης, προωθώντας κρίσιμες δεξιότητες του 21ου αιώνα.

Για περισσότερες πληροφορίες ή για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το έργο, επικοινωνήστε με τους Δ. Κουλεντιανό (dkoulentianos@ea.gr) και Σ. Σωτηρίου (sotiriou@ea.gr), ώστε να σας δοθούν τα απαραίτητα keywords για να έχετε πρόσβαση στην πλατφόρμα.

Σας ευχαριστούμε για τη βοήθεια και τη συνεργασία σας!

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε απορία.