Αρχείο για "Απρίλιος, 2026"

ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΤΟΥ 4ου ΓΕ.Λ. ΒΕΡΟΙΑΣ ΣΤΗ Α’ ΦΑΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΚΛΑΣΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΛΥΚΕΙΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ

stivos

Στους Σχολικούς Αγώνες Κλασικού Αθλητισμού Λυκείων και Γυμνασίων Ημαθίας, που διεξήχθησαν στο ΔΑΚ Αλεξάνδρειας, την Παρασκευή 3 Απριλίου 2026, συμμετείχαν 4 μαθητές και  μαθήτριες του 4ου ΓΕ.Λ. Βέροιας. Διαβάστε όλο το άρθρο »

Διδακτική Επίσκεψη της Γ’ Λυκείου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

 

apth0

Την Πέμπτη 2 Απριλίου 2026 πραγματοποιήθηκε Διδακτική Επίσκεψη της Γ’ Λυκείου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης.

Οι μαθητές/μαθήτριες του Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών επισκέφθηκαν την Θεολογική  Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, και συγκεκριμένα το τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού όπου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον ακαδημαϊκό χώρο και τη λειτουργία του.

apth1

Η ξενάγηση πραγματοποιήθηκε από τον πρόεδρο του τμήματος κύριο Κραλίδη Απόστολο και ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και βοήθησε τους μαθητές να έρθουν σε επαφή με το πανεπιστημιακό περιβάλλον.

Οι μαθητές/μαθήτριες του προσανατολισμού Υγείας επισκεφτήκαν το τμήματα Βιολογίας,  Χημείας και Ιατρικής του Α.Π.Θ.

Στο πλαίσιο του επαγγελματικού προσανατολισμού και της σύνδεσης της σχολικής γνώσης με την ανώτατη εκπαίδευση, οι μαθητές της Γ’ Λυκείου θετικής κατεύθυνσης πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στη σχολή Θετικών Επιστημών και συγκεκριμένα στα τμήματα Μαθηματικών και Φυσικής, του ΑΠΘ.

apth5apth 6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Οι μαθητές/μαθήτριες  του προσανατολισμού Οικονομίας και Πληροφορικής πραγματοποίησαν μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα επίσκεψη στο Τμήμα Πληροφορικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Η υποδοχή τους έγινε σε κλίμα ευγένειας και φιλοξενίας από την κυρία Γεωργία Θεοχάρη, υπεύθυνη επικοινωνίας του τμήματος.

apth2apth3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Στη συνέχεια, έγιναν δεκτοί στην αίθουσα  που δίδασκε ο καθηγητής κύριος Βλαχάβας Ιωάννης όπου παρακολούθησαν μάθημα για την τεχνητή νοημοσύνη μαζί με τους φοιτητές του τμήματος και ενημερώθηκαν για την συνεχή εξέλιξη στον τομέα της τεχνολογίας.

 

apth4

Μετά το πέρας των επισκέψεων, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στις εγκαταστάσεις του campus  του Α.Π.Θ.

Η παρουσία μέσα στους χώρους όπου διεξάγονται οι πανεπιστημιακές παραδόσεις έδωσε στους τελειόφοιτους μια πραγματική αίσθηση της φοιτητικής εμπειρίας.

Η εικόνα των μεγάλων αμφιθεάτρων και η ατμόσφαιρα του Πανεπιστημίου ενίσχυσαν το κίνητρο των παιδιών για την τελική ευθεία των εξετάσεών τους.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση