Βράβευση μαθητή του σχολείου μας από την Αναγνωστική Εταιρία Κέρκυρας

2Την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε στην Αναγνωστική Εταιρία η απονομή των βραβείων του ΣΤ΄ ετήσιου μαθητικού διαγωνισμού συγγραφής δοκιμίου, που είναι αφιερωμένος στη μνήμη της Μεγάλης Ευεργέτιδας της Εταιρίας Αλίκης Παδοβά.
Στον διαγωνισμό, που είχε πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο του 2020 (αλλά η απονομή των βραβείων καθυστέρησε λόγω της πανδημίας) συμμετείχαν συνολικά πενήντα δύο (52) μαθητές και μαθήτριες της Α΄ τάξης των Λυκείων της Κέρκυρας και βραβεύτηκε με το 2ο βραβείο ο μαθητής του σχολείου μας  Αλέξανδρος  Λευθεριώτης του Αλεξάνδρου. 
Όλοι οι άλλοι μαθητές έλαβαν επαίνους συμμετοχής και εκδόσεις της Αναγνωστικής Εταιρίας.3
Υπενθυμίζεται ότι ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές της Α΄ Λυκείου του Νομού Κέρκυρας και διεξάγεται από το 2014 σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων.
Τα θέματα, σχετικά με την κερκυραϊκή/επτανησιακή πολιτισμική κληρονομιά, επιλέγει τριμελής επιτροπή φιλολόγων, αποτελούμενη από την κ. Μαρία Μιζότερα, και τους κ.κ. Κώστα Λιντοβόη και Νίκο Κοσκινά.1
Το θέμα του 2020 ήταν: «Η πόλη της Κέρκυρας διαθέτει κτήρια ξεχωριστής αρχιτεκτονικής και ιστορικής σημασίας. Αν θα δημιουργούσατε μια ιστοσελίδα για την προβολή τους με ποια από αυτά και από ποια σημεία της πόλης θα αντλούσατε το οπτικό σας υλικό και με ποιες ιστορικές και γενικά σχετικές με το θέμα πληροφορίες θα το πλαισιώνατε;»4

Περισσότερες πληροφορίες για τον διαγωνισμό, στον ιστότοπο της Αναγνωστικής Εταιρίας:

https://anagnostiki-etairia-kerkyras.eu/…/drasti…/ekpaideusi

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις, Συγχαρητήρια. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.