Εκδήλωση στα πλαίσια του έργου eTwinning: Be informed about Climate Change, be prepared

Την Τετάρτη 10 Απριλίου 2019 πραγματοποιήθηκε στον χώρο του κλειστού γυμναστηρίου του 4ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου στα πλαίσια του προγράμματος etwinning ” Be informed about Climate Change, be preparedσεμινάριο πρώτων βοηθειών από ειδικευμένο ιατρό και πιστοποιημένους φοιτητές του Εργαστηρίου Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης .

Θέματα του σεμιναρίου (με μεθοδολογία και περιεχόμενο εγκεκριμένα από το Ι.Ε.Π.):

  • Πρώτες βοήθειες μετά από μια λιποθυμία
  • Πρώτες βοήθειες μετά από διακοπή της καρδιακής λειτουργίας
  • Μέθοδος ΚΑΡΠΑ. Πρακτική εξάσκηση σε κούκλες
  • Εξάσκηση μαθητών στη χρήση απινιδωτή
  • Πρώτες βοήθειες μετά από πνιγμονή από ξένο αντικείμενο.

Ευχαριστούμε θερμά την Ιατρό κ. Σπαρτινού Αναστασία και την πολυπληθή ομάδα φοιτητών του Εργαστηρίου Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης για την εθελοντική προσφορά τους και για τη δημιουργία μιας πολύ ενδιαφέρουσας εκδήλωσης που αγκαλιάστηκε από τους μαθητές μας.

Πολλές ευχαριστίες στον καθηγητή Φ.Α. του σχολείου μας κ. Χουδετσανάκη Γεώργιο και στην παλιά μας μαθήτρια και τώρα φοιτήτρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Χουδετσανάκη Ιωάννα για την πολύτιμη βοήθειά τους στην οργάνωση και την πραγματοποίηση του σεμιναρίου.

Η επιτυχία της εκδήλωσης, το μεγάλο ενδιαφέρον που επέδειξαν οι μαθητές μας (τόσο αυτοί που συμμετείχαν όσο και αυτοί που εκδήλωσαν επιθυμία συμμετοχής) αλλά και ο ίδιος ο σκοπός του σεμιναρίου καθιστούν απαραίτητη και ιδιαίτερα επιθυμητή τη μελλοντική συνεργασία του 4ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου με το Εργαστήριο Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων