ομιλία διευθύντριας

Σεβαστέ πατέρα Ιωάννη, κ.Β.Πατουλίδου, πρώην αθλήτρια και πρώτη γυναίκα χρυσή Ολυμπιονίκη στην Ελλάδα και νυν αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης , εκπρόσωποι του συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων, αγαπητοί γονείς που παρευρίσκεστε σήμερα εδώ, συνάδελφοι εκπαιδευτικοί, αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες εύχομαι σε όλους και όλες υγεία και δύναμη για μια δημιουργική και χαρούμενη, ενδιαφέρουσα και αποδοτική σχολική χρονιά.
Αγαπητά μας παιδιά,
Σας καλωσορίζουμε στη μεγάλη οικογένεια του 4ου Γ/σίου Τούμπας για να συνεχίσουμε μαζί το συναρπαστικό ταξίδι της γνώσης. Ιδιαιτέρως θα ήθελα να καλωσορίσω τους μαθητές και τις μαθήτριες που έρχονται για πρώτη φορά στο Γυμνάσιό μας, τα «πρωτάκια μας», και να τους διαβεβαιώσω ότι το σχολείο μας θα είναι πραγματικά η μεγάλη τους οικογένεια, μια ζεστή αγκαλιά που τους υποδέχεται με αγάπη.
Tο σχολικό περιβάλλον θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε γνώσεις και δεξιότητες για να αναπτύξετε την προσωπικότητά σας και παράλληλα να καλλιεργήσετε το πνεύμα σας. Επιθυμία και στόχος μας είναι να περάσετε και αυτή τη χρονιά της δημιουργικής φάσης της ανάπτυξής σας, μέσα σε ένα ασφαλές και υποστηρικτικό περιβάλλον και να αισθάνεστε το σχολείο σαν δεύτερο σπίτι σας. Όπως σε κάθε νέο ξεκίνημα ,είναι ευκαιρία από σήμερα να βάλετε νέους στόχους.
Να κάνετε όνειρα και να τα υποστηρίζετε.
Να δείτε τη σημερινή κρίση σαν πρόκληση για να φτιάξετε έναν καλύτερο κόσμο.
Να γίνετε καλύτεροι από όλους εμάς.
Στο χώρο του σχολείου, όπου ζουν και δρουν πολλοί άνθρωποι μαζί, πρέπει όλοι να συμπεριφέρονται με τέτοιο τρόπο ώστε η συνύπαρξή τους να μη δημιουργεί πρόβλημα σε κανένα.
Ο σεβασμός των δικαιωμάτων και η αποδοχή της διαφορετικότητας του άλλου, πρέπει να θεωρούνται αυτονόητα.
Αυτονόητος πρέπει να θεωρείται και ο σεβασμός στο χώρο και στην περιουσία του σχολείου καθώς και στο φυσικό περιβάλλον.
Εύχομαι η καθεμία και ο καθένας από σας με τη βοήθεια των καθηγητών και των γονιών σας να έχετε μία σχολική χρονιά γεμάτη χαμόγελα, δημιουργία και γνώση.

Αγαπητοί γονείς
Οι συνάδελφοί μου κι εγώ είμαστε έτοιμοι να οδηγήσουμε τα παιδιά σας σε καινούρια μονοπάτια, να τους προσφέρουμε ευκαιρίες και να τους δώσουμε εφόδια χρήσιμα στη ζωή τους. Γνωρίζουμε καλά πως εμπιστευόσαστε στα χέρια μας ό,τι πολυτιμότερο έχετε. Κι εμείς σας διαβεβαιώνουμε πως θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε ώστε η σχολική χρονιά να κυλήσει ήρεμα και δημιουργικά , ευχάριστα μα και αποτελεσματικά. Με τη δική σας βοήθεια και συνεργασία μπορούμε να ξεπεράσουμε κάθε εμπόδιο. Να είστε κοντά μας, να μας επισκέπτεστε, να ζητάτε πληροφορίες για την πρόοδο των παιδιών σας, να μοιράζεστε μαζί μας τις αγωνίες και τις ανησυχίες σας, να μη διστάσετε να ρωτήστε για οτιδήποτε χρειαστείτε. Η εποικοδομητική παρουσία σας μας ενθαρρύνει και συνεισφέρει ανεκτίμητα στην επίτευξη των στόχων του σχολείου, που δεν είναι άλλοι από την ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών σας.
Βιώνουμε όλοι δύσκολες καταστάσεις λόγω της κοινωνικής και οικονομικής κρίσης. Ελπίζουμε όμως σε καλύτερες μέρες και πιστεύουμε πως έχουμε υποχρέωση να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε η νέα γενιά , τα παιδιά μας, να ζήσουν σε ένα πιο δίκαιο, πιο ανθρώπινο και αληθινό κόσμο. Να μην τους στερήσουμε την ελπίδα. Γι΄ αυτό παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε ως κλάδος, σας υποδεχόμαστε με χαμόγελο και αισιοδοξία κι αυτό το μήνυμα θέλουμε σήμερα να πάρετε μαζί σας: είμαστε εδώ για να κάνουμε το χρέος μας απέναντι στη γενιά του αύριο και στην πατρίδα μας . Οι συνάδελφοί μου όπως και πέρυσι θα βάλουν το μεράκι και τη φαντασία τους, τις γνώσεις και τη δημιουργικότητά τους για να προσφέρουν στα παιδιά σας-στα παιδιά μας- τις ευκαιρίες κα τις εμπειρίες που αξίζουν.

Όπως κάθε ξεκίνημα στη ζωή μας, έτσι και το σημερινό ξεκίνημα των σχολείων πρέπει να συνοδεύεται από ελπίδα, αισιοδοξία, πλάνα και σχέδια, όνειρα και κυρίως διάθεση για δουλειά και επιμελή προσπάθεια να επιτευχθούν οι στόχοι που θέτει ο καθένας και η καθεμιά.

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Καλούμαστε τώρα, στα δύσκολα αυτά χρόνια, που η αξία της δημόσιας εκπαίδευσης τίθεται υπό αμφισβήτηση, να διαφυλάξουμε την παράδοση και να συνεχίσουμε τον ιστορικό ρόλο του δασκάλου και του δημόσιου ελληνικού σχολείου. Κάθε αρχή είναι μια πρόκληση και μια ευκαιρία για δημιουργία. Όλοι μαζί, ατενίζοντας με αισιοδοξία τη νέα σχολική χρονιά, γνωρίζω καλά ότι θα εργασθούμε με ζήλο και συλλογικότητα για να προσφέρουμε στους μαθητές μας οράματα, να διανοίξουμε ορίζοντες, να τους θωρακίσουμε με αρχές και αξίες. Σας εύχομαι δύναμη και επιτυχία στο δύσκολο έργο σας.
Καλό ξεκίνημα και καλή πρόοδο από τα βάθη της καρδιάς μου!

Η Διευθύντρια

Μοσχίδου Φωτεινή

Αφήστε μια απάντηση